» »

Defragmentiranje

Defragmentiranje

Robocop1 ::

Pozdravljeni!

Če je tema v napačnem oddelku se opravičujem. Zdaj pa k problemu:
Imam NTFS particijo velikosti 40GB in na njej ni naložen OS, ampak podatki. Pred defragmentiranjem sem dal analizo, ki pravi "ta nosilec je treba defragmentirati". Defragmentiranje se je sicer izvedlo do neke meje, a ne v celoti - na koncu je pisalo, da nekaterih datotek ni mogoče defragmentirati (na spisku je 1 datoteka, ki pa je velikosti 2GB - virtualni disk od Virtual PC). Ponovno sem dal analizo in spet piše, da je nosilec treba defragmentirati, a se defragmentiranje nikoli uspešno ne zaključi.

Ta particija pa je takšna kot je (je nisem formatiral) že vsaj 5 let (v tem času sem jo samo 1-krat skrčil). Zanima me, ali je mogoče kriva samo tista datoteka (jo izbrišem, defragmentiram in datoteko ponovno naložim?) ali bi bilo smiselno malo formatirati particijo?

hojnikb ::

Formatiraj
#brezpodpisa

bluefish ::

Ignoriraj, ker se za eno datoteko nima smisla sekirati + tako ali tako ne vpliva na delovanje diska. Poglej, če jo slučajno uporablja kak program.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Robocop1 ::

Tudi sam sem proti formatiranja, glede na to, da je na particiji še 67% prostora. Zanimalo me je samo kaj je vzrok in ali vpliva na hitrost delovanja programa, ki uporablja to datoteko (recimo počasnejši dostop do datoteke).

gzibret ::

Drugič zaženi comp v safe modu in daj direkt defragment, brez, da odpiraš katere druge programe.

Je pa še ena opcija, da si naštimaš task schedule, da ti defragmentira, še preden se windowsi zalaufajo do konca.
Vse je za neki dobr!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Defregmentiranje

Oddelek: Strojna oprema
211664 (889) RC37
»

Prosim za pomoč pri združitvi particij!

Oddelek: Pomoč in nasveti
18719 (663) mitja12345