» »

Prosim za pomoč pri združitvi particij!

Prosim za pomoč pri združitvi particij!

mitja12345 ::

Pozdravljeni! Imam program EASEUS-Partition master Home Edition in me zanima,če lahko disk katerega velikost je 55GB in ima tri particije Disk C-5GB(na kateri je windows Xp),Disk I-48GB in Unallocated particijo 4Gb združim tako,da bi bila particija C velika 8GB in ta druga 49GB brez,da bi se kaj zbrisalo na disku I-48Gb? lp

EASEUS

EASEUS

bluefish ::

Možno je. Pred posegom defragmentiraj (start > run > defrag c: -w -v) particiji C in I (v prejšnjem ukazu zamenjaj c za i).

Potem pa nekaj igranja s krčenjem in združevanjem (odvisno od pozicije particij), pa bo.

P.S: popravi sliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

A je potrebno napisat v run: defrag c:-w-v ? Če sem prav razbral? Kaj se ne zbriše pol nič na i-disku,če defregmentiraš? Kje napišem not,da zamenja c za i? Hvala! lp

Da, lahko pišeš direktno v Run okno ali pa prej zaženeš cmd oz. Command Prompt oz. ukazno vrstico.

Po particiji I seveda piše, vendar brez skrbi za podatke.

Njaprej poženeš omenjeni ukaz s črko c, nato pa ponovno z i .

Napisal sem not: defrag c:-c in računalnik ne nardi nič?

Sem še zdaj poskusil kliknit na moj računalnik properties-tools-defragmentation.Lahko tu tudi nardim to? Kaj sploh računalnik nardi s tem ko ga defragmentiraš?
Pa še nekaj me zanima pol ko defregmentiram grem v EASEUS in prestavim disk I iz drugega mesta v vrsti na konec in nato združim Disk c in unallocated?lp

Lahko narediš tudi tako, vendar to ne vpliv na večje datoteke. Si pa prej narobe prepisal ukaz. Le ta mora biti " defrag c: -w -v " (brez narekovajev).

EASUS-a ne poznam, vendar načeloma poskušaš premakniti I na konec, formatiraš nedodeljen plac, 3GB združiš na C, preostanek na I.

Zgodovina sprememb…

A pol večjih datotek ta način ne defregmantira? Samo z ukazom v run-u?
Sem še enkrat napisal not defrag c: -w -v in računalnik ne nardi ničesar.

Piši to preko cmd-ja - Start Menu\Programs\Accessories.

Ne najdem cmd-ja.?Kliknem na start pa pol-ne napiše me nikjer programs?

Se opravičujem sem že našel.

Kje je pa pol najdem,da napišem not v accessories-u?

Zgodovina sprememb…

Eh, spregledal, da imaš XP. Pač, v Start meniju poglej za Command Prompt.

Sicer bi lahko omenjene premike in manjšanje particij izvedel tudi brez tega koraka, vendar je dobro prej pognati defragmentiranje (sploh na XP), da podatke premakne na začetek particije oz. so kar se le da strnjeni.

Zdaj imam odprt command prompt in je napisano: Documents and settings,...Kaj na koncu lahko napišem kar ta ukaz?

Da.

Sem napisal: zdaj je pa napisalo :defrag volume a f v ?
volume drive letter or mount point
a analyze only
f force defragmation even the free space is low(imam samo 70MB na c disku)
v verbose output
? display thise help text

sem napisal ukaz defrag c: -w -v ali bi bil mogel napisat defrag c: -c -i?

Zgodovina sprememb…

Napisalo je še:
the following command line parameter is not recognized: -w

Lahko me s kladivom po buči. XP-ja nisem uporabljal že tako dolgo, da sem že čisto pozabil, da nima nekih naprednih zmožnosti okoli tega.

Kar naredi tako, kot si želel v enem od prejšnjih postov - desni klik ...

Zgodovina sprememb…

:))heeh.Kaj pol,ko defragmentiram c in i lahko v EASEUS-u postavim i disk ki je nadrugem mestu na konec pol je unallocated na sredini in nato združim c(na katerih windowsi xp) in unallocated skupaj in kliknem apply? Hvala za pomoč! Lp!

Imam še eno vprašanje-napisalo mi je,da imam 1% prostora moglo bi pa biti 15%:)).In zdaj,če defregmantiram(piše,da lahko vendar ne defregmantira kompletno) in pol združim c z unallocated se lahko kaj poškoduje na datoteki c-na kateri so win-xp? lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Defragmentacija

Oddelek: Programska oprema
272296 (1538) Aleš Ocepek
»

Windows 7 namestitev brez izgube podatkov

Oddelek: Operacijski sistemi
233291 (2905) zile
»

[Windows Vista] Izboljšanje zagonskega časa s pomočjo Windows Performance Toolkit (WP (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5212005 (8989) vbohinc
»

Kateri brezplačni Defragment program?

162682 (2293) Gregor P
»

System files on vista

6711 (683) m0LN4r

Več podobnih tem