» »

Rabim router - katerega

Rabim router - katerega

twom ::

Kolikor vem so (pravi) routerji pasje dragi.

Ali obstaja kakšen poceni router oziroma alternativa?
Ali se da to narediti s kakšnim računalnikom in večimi NIC karticami?

Lep pozdrav,
Peter

Mozart ::

Mogoče kaj takega ali

pa tale je tudi dober

zavajon ::

Seveda se da narediti z računalnikom in več mrežnimi!
Vendar bi bilo za razmislit, če se bolj splača trošiti 50W elektrike 24/7 in se navaditi na konstanten zvok ventilatorja, kot dati 50EUR za dober router.

Je bilo že neskončnokrat rečeno, da je Linksys WRT54GL-EU + Tomato firmware prava izbira. In ja, to je "pravi" router.

twom ::

zavajon je izjavil:

Seveda se da narediti z računalnikom in več mrežnimi!
Vendar bi bilo za razmislit, če se bolj splača trošiti 50W elektrike 24/7 in se navaditi na konstanten zvok ventilatorja, kot dati 50EUR za dober router.
Pripravljen sem na vse, razen par sto/tisoč evrov, za to da bo delovalo kot želim...

zavajon je izjavil:

Je bilo že neskončnokrat rečeno, da je Linksys WRT54GL-EU + Tomato firmware prava izbira. In ja, to je "pravi" router.
Se pravi da lahko nastavim:
- v en LAN port dam switch, kjer imam več naprav v 192.168.1.XXX mreži. Te naprave s svojim broadcastanjem ne smejo motiti ostalih udeležencev.
- v drug LAN port podobno, samo da je mreža 192.168.8.XXX
- v tretji LAN (morda WAN) port dam ethernet kabel iz glavne mreže z dostopom do interneta, intraneta, mrežnih printerjev, itd... .
- v četrti LAN port dam moj prenosnik, s katerim vidim vse tri mreže in one mene

Če je to to, ga grem takoj kupiti, čeprav se mi še ne sanja kako nastaviti, malo tu malo google pa bo šlo (verjetno dam lahko gor DD-WRT, ki sem ga že malo navajen)

Lp,
Peter

EvilDare ::

Si bom sposodil temo. Ker bom prestopil na T2 potrebuje brezžični router. Če bi iskal b/g router bi vzel linksysa ampak mene zanima podpora N. Sedaj je standard že sprejet in me zanima ali obstaja kakšen za povprečnega uporabnika? Trenutno imam amisov speedtouch 780wl in zahtevam vsaj isti perforamnce. Cenovni razpon je recimo do 100EUR, ampak bi bil pripravljen dati tudi več, če bi bil res vreden denarja. Kaj predlagate? Kakšnega Asusa ali Linksys?

Leks ::

kaj takšnega WRT160NL

Hvala za hiter odgovor. Če je to najboljše za to ceno bom premislil. Zanima me ali se splače potem naložiti dd-wrt firmwire oz. kakšne so prednosti napram originalnemu?

BladE_ ::

Tudi jaz si sposojam temo, da ne bo nepotrebnega spama!

Kupujem wifi router, ki pa mora biti poceni, potrebe po nekakšnih super truper funkcijah ni... Rabim ga samo zato, da se lahko z telefonom(mogoče prenosnik) povežem preko wifi.

Predlogi?

LP

PS: Najraje kupim preko mimovrste ali enaa

Kaj pa kakšen WR320N, ki ima tudi gigabiten lan. Morda bi mi bilo to še bolj pomembno, ker dosti stvari prenašam in NAS-a in nazaj bi tistih dodatnih 20 MB/s prenosa, kolikor je zmogljiv NAS, veliko pomagalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov router (optika 20/20) - že spet

Oddelek: Pomoč in nasveti
499095 (2519) Han
»

Linksys WRT54GL ne dela???

Oddelek: Omrežja in internet
4011592 (9103) Kyou
»