» »

Ocenitev enega projekta

Ocenitev enega projekta

Lion29 ::

Pozdravljeni profiji in semi profiji... imam eno konkretno vprasanje za vas

torej v eni drugi temi sem omenil, da od konca decembra delam na enem obsirnem projektu. V bistvu se gre za mrezni marketing. Narocniku sem (sam) sestavil celoten sajt, celoten motor (framework) iz nule in seveda pripadajoco administracijo.

Bom napisal samo tolk okvirno, da dobite eno predstavo zakaj se sploh gre, srz problema je pa drugje

torej kot omenjeno gre za mrezni marketing, natancneje za binarni sistem (predstavjajte si druzinsko drevo,ker ima vsaka oseba dva otroka). Sam sistem deluje tako, da ko se nekdo vclani kot distributer se vpise v najbolj globljo bodisi desno vejo bodisi levo vejo...(odvisno kako ima nastavljeno tisti pod katerim se vpisuje).

To je osnova. Zdaj cela logika zajema se razlicne scenarije nagrajevanja. Torej za vsakega vpisanega se dobijo neke tocke. Za taksno pa taksno stevilo tock se dobi cikel in vsak cikel je vreden doloceno vsoto denarja. Tuakj je pomemben en pogoj, da se tocke spremenijo v cikel LE, ko so v razmerju 1:2 ... torej da podkrepim s primerom.

Recimo da za vsako osebo, ki jo vpises dobis 1000 tock
potem se cikel obracuna ko dobis 3000 tock (torej vsake 3 osebe dobis izplacilo)...ampak samo ce je to razmerje 1:2... torej 1 oseba na levo in 2 na desno (ali obratno)... Torej ce vpises 3 osebe samo na eno stran, nisi nagrajen!

Ko zapolnis prvega na svoji levi in prvega na svoji desni:

----- TI -----
-- A ---- B --

moras naslednje vpisovati pod osebe A in B...in tocke se prenasajo navzgor do prvega v strukturi...

primer.. ce oseba B vpise 1 osebo na svojo levo

----- TI -----
-- A ---- B --
-------------C

potem je za to nagrajena s 1000 tockami, z istim stevilom tock si pa nagrajen tudi ti, pa tisti, ki je nad tabo in tisti ki je nad njim, do prvega...

Evo, toliko o osnovi sistema... vmes je se cel kup varovalk in dodatnih nagrad...

Folk lahko pristopo v sistem, ko kupi en produkt. (Od tod tudi nagrade potem gor v strukturo) .. v glavnem tipicni primer mreznega marketinga...

Vsaki mesec pa mora za vzdrzevanje svoje clanarine v sistemu opraviti se en manjsi nakup.

Torej v sistem je implkementirano se cel kup drugih varovalk (poteki clanarine, ob poteku se mu pobrisejo zasluzene tocke, ponovni priklop, sistem nagrajevanja med tem ko je on neaktiven, etc)...

No, clan, ko se pridruzi dobi svoje spletno mesto z natancnim in interaktivnim pregledom njegove strukture, kolko in kdaj je kaj zasluzil, zgodovino svojih narocil, zgodovino zasluzkov in izplacil.. moznnost opravljanja nakupov prek poloznice - neavtomatsko, prek paypala - avtomatsko in prek svojega racuna (ce ima zadosti prisluzenih sredstev lahko placa s temi sredstvi)... seveda sistem posilja vsa mogoca obvestila tudi prek mejlov (potrditev narocil,a potrjeno naroocilo, placano narocilo, odposlan produkt)... uporabnik ima popoln pregled nad vsem v svoji nadzorni plosci...

Kasneje so se dodali se donatorji. Torej nekdo lahko nabavi ta produkt in donira za eno dobrodelno organizacijo.. seveda se prav tako uvrsti v drevesno strukturo (zato da so njegovi predhodniki ustrezno nagrajeni) a nima pa moznosti vpisovanja clanov

Implementirano je veliko ajaxa in raznih drugi UI efektov

Administratorji pa imajo popoln pregled nad strukturo, nad narocili, potrjujejo narocila in kdaj so odposlali, imajo modul za nastavitve, ker nastavljajo razlicne parametre (od emailov, naslovo, kolko je cikel vreden, kolko tock dobi, kolko casa za naslednji nakup, kolko casa po nakupu da se account zbrise, etc - skratka to vse je dinamicno in nastavljivo).

Preden smo sli LIVE s to storitvijo pa so narocniki dobili se zelo kompleksen sistem simuliranja obnasanja strukture. Torej sistem je omogocal vpis dummy clanov v razlicnih pogojih in z razlicnimi parametri obracunavanja, da so lahko potem nastavili primerne parametre ob startu.

Implementiranih je se cel kup drugih stvari, pa sem ze zdaj predolg ion ne bom vsega nasteval...

predvsem je bilo ogrono se nareto na varnosti (da ne prihaja do zlorab, ker se gre tukaj za precejsnje vsote) in seveda scalability.. torej sistem mora delovati perfektno tudi pri 10.000 in vec clanih (memcached in se kup drugih prijemov)

-----------------------------------------------------

Zdaj, narocnik je mimo pogodbe za ta projekt narocil novo stvar... in sicer moznost prostega distributerja...

torej, nekdo lahko pristopi v sistem, brez da kupi produkt. Odpre si lahko spletno trgovino kjer sam prodaja ta produkt (vec njegovih variacij tudi). Za vsaki prodani produkt, dobi doloceno marzo...

ta prosti distributer je prav tako del drevesne strukture in njegovi predhodniki so od njegovega dela tudi nagrajeni...

struktura se normalno vpisuje pod njim a on od strukture ne more zasluziti... ima pa moznost nadgraditi svoj racun v navadnega distributerja (torej prej omenjega clana).. to stori tako, da pac kupi tisti produkt... s tem mu ostane komplet struktura, ki jo je naredil in od tistega trenutka dalje je od nje tudi dejansko nagrajen...

Kot omenjeno,prosti distributer dobi svojo spletno trgovino, na naslovu: www.mojprojekt.com/mojatrgovina...vsetrgovine teh distributerjev so enake le da od prodaje na tem naslovu zasluzi le on

seveda ima ta prosti distributer v svoji nadzorni plosci podrobno statistiko obiskov njegove trgovine, kolko je prodal in kolko je zasluzil (dnevna statistika) - real time

torej v sistem je bilo potrebno integrirati novega tipa clana, ki je drugace nagrajen od ostalih.. ostali so tudi od njega drugace nagrajeni... popravit in dodelat cel kup emailov za obvescanje (registracija teh prostih distributerjev in vse kar je povezano z njimi)...

implementacija trgovin, dodatni produkti, shranjevanje kupcev v teh trgovinah... nadgrajena administracija [narocila, kupci, zasluzki, vsi graficni bomboncki za oljsi prikaz prostih distributerjev, etc)].. pa se cel kup dodatnih stvari...

zdaj, narocnik je za implementacijo teh stvari psotavil smesno kratki rok (5 dni). SEveda sem narocniku takoj obrazlozil, da bo to trajalo precej vec kot teden dni... ker pa je narocnik imel posebno predstavitev in je zelel predstaviti tudi ta sistem spletnih trgovin in prostih distributerjev, sem mu zatrdil, da bom zadevo izpeljal v 5ih dnevih tako, da bo delovala na predstavitvi, ostalo pa kasneje...

in obljubljeno sem tudi izpeljal, ceprav sem tistih 5 dni delal tudi po 12h dnevno..

------------------------------------------

Torej, vem da sem napisal celo knjigo sem gor in vsaka vam cast, ce ste prebrali do konca. Kljub temu pa sem precej skoparil z dejanskimi podatki.. ker pol bi pisal se 2 dni... ampak vsaj v osnovi si predstavljate za kaj se gre...

vprasanje
Koliko bi vi racunali, za to drugo narocilo (mimo pogodbe prejsnjega projekta). Z vsemi nadgradnjami tako front end, back end, vsemi varnostnimi dodatki, vsemi graficnimi popravki, ajax in UI bomboncki.. dodatnim testiranjem in usklajevanjem.. z vsem stresom in nadurami za tako kratki dostavni rok, etc..

zelim vedeti od kje bi sploh startali, kaksen je minimalen znesek, da bi sli nadgrajevati tako kompleksen sistem s takim drasticnim posegom v delovanje celotne strukture

hvala za vas cas!

aja pa samo se za info.. faramework na katerem delam je cisto avtorski in narejen prav za ta projekt (in je po kopitu MVCja)... tak da ne mroete racunat kot da bi sli delat znova, ker je sistem kar izpopolnjen..
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

keworkian ::

V katerem jeziku je pa pisano?
Obscenities in B-Flat

php/mysql/javascript - jQuery

zadi je tudi se nekaj sistemskih skript za beckupiranje

HardFu ::

Kaj pa ma to veze v katerem jeziku?

Uglavnem ce si za cel projekt rabil teden in pol potem kaka 2k bi rekel - odvisno kako bos "prodal" framework, po eni strani je pri toliksni izbiri open source FWjev neumost pisati svojega, ce pa si ga ze potem ga dobro prodaj hehe.

In se ena stvar v razmislek, ste uporabnost in prijaznost uporabniku tudi testirali? Se pravi da je "look and feel" strani kvaliteten, posledica tega pa bo dobra konverzija?
http://codeable.io

projekt ze laufa, framework je brezhiben, tudi sam motor strukture in vse laufa kar nekaj casa...

tudi look and feel je na vrhuncu (res super implementacija... samo potrebni pdoatki ostalo pa po potrebi, torej clean vmesnik, polno ajax bombonckov in nekaj slidein fade efektov za piko na i)...

ce bi vidli, bi vedli o cem govorim...

no ampak sam projekt ni vprasanje tle... vprasanje je ta nadgradnja

.....
pa se malo off topic...
HardPhuck.. vprasal si me zakaj bi sel nekdo raavijat svoj FW glede na to da jih je tolko zuni.. poskusal sem symfony, poskusil sem zend fw in vec kot dve leti aktivno uporabljal cakePHP... ugotovil sem, da so tej sistem prevec bloated, ker bi radi zadovoljili vse... in imajo zlo malo front end resitev... moj FW je veliko bolj clean, tudi bolj dovrsen (nekateri pogledi).. zelo scalabilen... mocan OOP sistem - > in kar je najpomebneje, delal sem ga jaz sam...manjsa moznost exploitov, in tocno vem kje sem kaj naredil in kako stvari izboljsat...

ne mores si predstavljat kaksne frustracije sem dozivljal, ko sem razvijal na cake-U.. sej je kul in ti olajsa full stvari... ampak kooooooolko casa sem izgubil z personifikacijo.. in ucenjem kam kaj pride in zakaja je to tako... in ce sem zelel kaj po svoje iomplementirati sem izgubil spet ogromno dodatnega casa...

in FW je bil tolko bloated, da je blo joj!

to sam tolk za info ;) pa bi to raje pol nadaljevali kje drugje... naj bo ta tema samo za moje konkretno vprasanje...

se pravi ce sem prav razumel, bi ti za ta dodaten projekt racunal min 2k e, ne?

_XWing__ ::

računaj toliko kot misliš da lahko iztrgaš :)

haha, jaz sem ze racunal in postavil ceno..

zanima me samo vi, kot izkuseni programerji, kolko bi vi minimalno racunali... pa res uno minimlno mejo, pod katero pa ziher nebi sli

HardFu ::

Lion29, te razumem, tud sam sem na istem kar se tice CakePHPja, zdej se nekako hocem naucit pythona in katerega od FWjev, bomo vidli kam bo to slo :)
Drugace pa ja, 2k nekako za to da si jim na tako kratki rok resil rit.
http://codeable.io

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10140131 (28094) Primoz
»

Microsoft prodaja Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
9610603 (7269) 'FireSTORM'
»

Konkretna cena izdelave strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
888849 (6170) _Beast

Več podobnih tem