Forum » Strojna oprema » Problem, NO SIGNAL, ne zazna..
Problem, NO SIGNAL, ne zazna..
orkan ::
Mam en problem oziroma je bol od kolega kot od mene.
In sicer ko vklopi računalnik mu na monitorju cel čas piše no signal, pa tudi cdroma, diska, disketnika in pekača, nikakor ne zažene, oziroma napajanje ne pride do njih. Vklopiš računalnik, ventilator na procesorju se sicer zažene ampak to je tudi vse, na monitorju se izpiše NO SIGNAl, pa je vse ok priklopleno, na cdromi in pekači se niti lučka ne prižge, kot da ni napajanja, samo mora biti ker sem tako vezal da gre iz cdroma na ventilator, ki pa deluje. MA KDO KAKO IDEJO?
In sicer ko vklopi računalnik mu na monitorju cel čas piše no signal, pa tudi cdroma, diska, disketnika in pekača, nikakor ne zažene, oziroma napajanje ne pride do njih. Vklopiš računalnik, ventilator na procesorju se sicer zažene ampak to je tudi vse, na monitorju se izpiše NO SIGNAl, pa je vse ok priklopleno, na cdromi in pekači se niti lučka ne prižge, kot da ni napajanja, samo mora biti ker sem tako vezal da gre iz cdroma na ventilator, ki pa deluje. MA KDO KAKO IDEJO?
Lp Orkan!!
Nutcracker ::
Men je to delal, ko mi je RAM crknu. Če maš več RAM modulov, probaj dat not enega po enega in ugotovi, če kateri ne dela. Če imaš samo en modul, ga najprej vstavi v drugo režo, še boljše pa je, če probaš na drugem računalniku.
cekr ::
Komponenete imaš lahko še toliko vklopljene na napajanje, če pa ti ne dela osnovna plošča, ti ni pomoči.
okej ampak nekaj mi ni jasno, sprobal sem se eno foro, zamenjal sem cdroma z enim drugim, na katerega pa je prišlo napajanje, ker se je lučka prižgala, se komu kaj sanja kaj je to?
Ostalih dveh cdroma in pekača pa 100% ni skuril kajti sem jidva doma probal pa delata normalno....
Ostalih dveh cdroma in pekača pa 100% ni skuril kajti sem jidva doma probal pa delata normalno....
Lp Orkan!!
OldSkul ::
Men se je to dvakrat naredlo!
Prvikrat se mi je matična skurla, drugič so mi pa RAM-i šli po zlu!
Prvikrat se mi je matična skurla, drugič so mi pa RAM-i šli po zlu!
cekr ::
Vedno ko brskaš po računalniku, imej vsaj tega ozemljenega, če že sam nisi ozemljen. Statična elektrika ti lahko marsikaj uniči.
stvar je zdaj takšna:
Menjali smo procesor in ploščo, pa se na monitorju še vedno izpiše NO SIGNAL, se komu kaj sanja kaj bi še lahko zajebavalo?
Menjali smo procesor in ploščo, pa se na monitorju še vedno izpiše NO SIGNAL, se komu kaj sanja kaj bi še lahko zajebavalo?
Lp Orkan!!
Dr_M ::
definitivno kabel ali pa graficna.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tezave z monitorjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1662 (1421) | Samson |
» | ni slike na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 929 (868) | dejxxx |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5016 (3144) | Riff |
» | Prosim za pomoč- računalnik se ne zažene...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1262 (1114) | solatko |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 1093 (1016) | Efemit |