Forum » Loža » Testiranje hrane (prehrambena vrednost)
Testiranje hrane (prehrambena vrednost)
Daren ::
Situacija.
Jaz nekam prinesem hrano, plačam n in fantje in dekleta v belem mi po n dneh pošljejo rezultate na katerih si lahko preberem prehrambene vrednosti (količina B/M/OH, vitaminov, mineralov, ...)
Kje je nekam, koliko je n ?
Jaz nekam prinesem hrano, plačam n in fantje in dekleta v belem mi po n dneh pošljejo rezultate na katerih si lahko preberem prehrambene vrednosti (količina B/M/OH, vitaminov, mineralov, ...)
Kje je nekam, koliko je n ?
popster ::
mogoče na kemijskem inštitutu, raje pokliči in boš izvedel kolko stane, oziroma če je kak bolj primeren kraj
marnit ::
Inštitut za varovanje zdravja (fizično majo lab zraven očesne klinike v lj), Oddelek za sanitarno kemijo. Cene ti žal ne znam povedat.
kanon ::
Cena je vsekakor odvisna od paraetrov ki se jih bo določalo. Po mojem približnem poznavanju zadev je analiza relativno draga.
Sem pa pozabil povedati, dokaj natančne podatke ti da ven program Prodi (sam uporabljam Prodi 5.0), naj pa pripomnim da licenca ni poceni (okrog 1000EUR).
Sem pa pozabil povedati, dokaj natančne podatke ti da ven program Prodi (sam uporabljam Prodi 5.0), naj pa pripomnim da licenca ni poceni (okrog 1000EUR).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kanon ()
Daren ::
kanon : Lahko poveš kaj več kako poteka rokovanje s Prodijem ? Kot vedno so Nemci enormni patrioti in ne jebejo za angleško verzijo spletne strani.
kanon ::
Enostavno. V bazi podatkov izbereš posamezna živila v jedi/obroku (lahko tudi celo jed), določiš težo (ponavadi v gramih, vendar so tudi druge opcije), nato pa ti program preračuna količino hranil v jedi/obroku in njihovo kalorično vrednost. Funkcij/možnosti je veliko. Jaz imam navodila v nemščini, sam program pa ima tudi možnost uporabe v angleščini.
innerspace ::
Daren, mogoce se lahko tukaj informiras:
http://www.nutritiondata.com/
Gre za splosne vrednosti, ce imas kake domace pridelke, bodo neka odstopanja, a verjetno ne prevelika.
http://www.nutritiondata.com/
Gre za splosne vrednosti, ce imas kake domace pridelke, bodo neka odstopanja, a verjetno ne prevelika.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Marihuana na pici :DOddelek: Loža | 9419 (8154) | Mesar |
» | Trebušne mišice + odstranitev maščobe na trebuhuOddelek: Loža | 21880 (19661) | noraguta |
» | V Belgiji uvedli en dan v tednu izključno vegeterjansko hrano (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9416 (6577) | BigWhale |
» | Temperature računalnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2604 (2148) | mat3j0 |
» | Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith LordsOddelek: Igre | 1936 (1377) | ]Fusion[ |