» »

nakup studijskega mikrofona ter zvočne

nakup studijskega mikrofona ter zvočne

legice ::

Nisem neki velik ekspert za zvok in mikrofone,tako da se ne spoznam na to kaj piše pri lastnostih mikrofona.
Iščem pa mikrofon za glasovno snemanje,podcasting,ter občasno snemanje akustične kitare.Zvok naj bi bil dobre kvalitete ,vendar spet ne pretirano drag...tam do 150 eur,ne pa spet toliko poceni da ga nepredek hitro povozi.Pač za hobi gre:)

Tale mikrofon mi je eden predlagal,vendar kot sem omenil,se ne spoznam preveč.

Potem bi pa potreboval tudi malo boljšo zvočno kartico za stacionarni računalnik,ter stojalo za na mizo,malce bolj gibčno=)

V naprej se zahvaljujem:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna
  • spremenil: legice ()

legice ::

aja pa ko smo že pri tem,veste slučajno za kakšno dobro spletno kamero.ni nujno da je hd,vazna je kvaliteta slike.mikrofon ni nujno da ima:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

klinker ::

Mikrofon priporocam Rode M3,zvocno pa kako M-Audio FastTrackPro. Ce bi pa kaj vec,pa vsekakor M-Box2 od Digidesign. Btw,tega FastTrackPro mislim da en frend celo prodaja,tako da ce rabis se lahko pozanimam.

legice ::

ok za zvočno sm mislu če je kkšna za v ohišje računalnika,ker uporablat sploh ne znam tiste zunanje zvočne:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

klinker ::

Ma za v ohisje imas samo te "gamerske",ki pa za take stvari niso kaj prevec dobre,sploh pa rabis za tak mic,phantom power katerega te komercjalne zvocne ponavadi nimajo. Drugace pa ne rabi nobeno hard znanje za uporabljat to zvocno,je simple ko pasulj...priklopis,nastelas levele na potenciometrih,nastavis v svojem programu inpute,itd in veselo na delo ;)

Naabo ::

Zvočno boš potreboval malo boljšo kot kakšno integrirano. Mora imeti XLR priklop za mikrofon in podpirati 48v phantom power napajanje, ki ga potrebujejo kondenzatorski mikrofoni za delovanje.
Mikrofon, ki ti ga je nekdo že predlagal (SM PRO) je povsem primeren (za tako ceno) za tvoje potrebe. Tudi Rode ni slab (v nekaterih primerih celo bolj primeren), ampak predlagam, da za prvi mirkofon, zaradi vsestranskosti, vseeno vzameš kondenzatorca z večjo membrano (large diaphragm condenser mic).
Poglej si malo na thomann.de mirkofone, med njimi boš našel tudi idnetičnega SM PRO, lastne blagovne znamke (T.BONE SC450) za nižjo ceno (99EUR). To je zaradi tega, ker je večina mikrofonov (generika) izdelanih v istih tovarnah na Kitajskem. Oglej si tudi mikrofone znamke SE, ki so tudi izredno dobri za svojo ceno (eni redkih, če ne edini, ki imajo lastno tovarno). Če se ne boš ukvarjal s programi za produciranje glasbe (ala Cubase,Logic...) in želiš le posneti eno stvar (kitaro), je mogoče celo bolje, da si omisliš takega z USB priključkom. Tako se ti ne bo potrebno ukvarjati še z iskanjem primerne zvočne kartice in nastavitvami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Naabo ()

klinker ::

evo...tu mas oboje precej ceneje kot pri nas ;)

FastTrackPro
Rode M3

Lahko pa se tega kolega vprasam ce se prodaja zvocno in za kako ceno. Btw lih on uporablja ta mic v kombinaciji z to zvocno,tako da ce si z obale lahko se potestiras kombinacijo kako se obnese ;)

legice ::

evo...tistega ki mi je prijatel predlagal sam našel tule za 100eur in se mi zdi da ga bom iz nemčije naroču,ali pa iz italije tukaj.
drugače pa ja klinker,vprašaj frenda za ceno pa takšne zadeve,pa naj mi kar mail pošlje na legice2@gmail.com:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MEŠALNA MIZA

Oddelek: Zvok in slika
172262 (1913) videc
»

Kvaliteten mikrofon

Oddelek: Zvok in slika
234377 (4016) Arey
»

Studijski mikrofon + predojacevalec ??

Oddelek: Zvok in slika
7804 (682) BosS NeOs
»

Bass kitara na komp (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
564086 (3447) dottor
»

Snemanje vokala?

Oddelek: Zvok in slika
235318 (5030) zcetrt

Več podobnih tem