Forum » Pomoč in nasveti » Serial Bus & Dislpay adapter na istem IRQ
Serial Bus & Dislpay adapter na istem IRQ
ali3n ::
Ob rebootu računalnika sem včeraj slučajno opazil, da imasta Serial Bus in grafična dodeljen isti IRQ. To napiše že ob pregledu sistema, po štetju RAMa,...
V windowsih (Win2000) odkrijem, da si IRQ 11 delita grafična (GF2 MX400 AGP) in USB kontroler. USB - na katerem je priklopljen printer mi občasno (ni pravila kdaj) dela težave v stilu "printer not connected,...". Kolkikor vem, naj bi imela vsaka naprava svoj IRQ...
Vprašanja:
1. kje spremenit IRQ - v BIOSU al v Win2000
2. ali je sploh potrebno spremenit IRQ?
3. če je potrebno spremenit IRQ - naj ga spremenim USB vodilu al grafični?
PS: USB sem odinštaliral in še enkrat naložil gonilnike (USB Filter Patch) - vendar imajo spet IRQ 11.
V windowsih (Win2000) odkrijem, da si IRQ 11 delita grafična (GF2 MX400 AGP) in USB kontroler. USB - na katerem je priklopljen printer mi občasno (ni pravila kdaj) dela težave v stilu "printer not connected,...". Kolkikor vem, naj bi imela vsaka naprava svoj IRQ...
Vprašanja:
1. kje spremenit IRQ - v BIOSU al v Win2000
2. ali je sploh potrebno spremenit IRQ?
3. če je potrebno spremenit IRQ - naj ga spremenim USB vodilu al grafični?
PS: USB sem odinštaliral in še enkrat naložil gonilnike (USB Filter Patch) - vendar imajo spet IRQ 11.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
City ::
Odvisno katero plato imaš, drugače pa v biosu imaš verjetno opcije, ki ti omogočajo rezervacije IRQ-jev za določene komponente poglej v knjižico, ki si jo dobil zraven plate, to izklopiš in se ti bo, v primeru da imaš kakšen IRQ še prost malo bolj "prijazno razmetale" komponente po njih.
Sama deinštalacija gonilnikov ti ne bo pomagala in tudi zelo verjetno, če na novo naložiš sistem bo isto, tako da poskusi z biosom.
Sama deinštalacija gonilnikov ti ne bo pomagala in tudi zelo verjetno, če na novo naložiš sistem bo isto, tako da poskusi z biosom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: City ()
City - vem da so neke rezervacije IRQjev v Biosu (trenutno ne morm resetirat računalnika) - bom probal. Zaenkrat hvala!
- "Rozi vidm." "S psom!"
Narcos Satanicos ::
Če maš u win2k vkloplen ACPI pol tisti IRQ-ji u bistvu sploh ne veljajo več (vsaj jest to tko razumem).
problem je rešen - v Biosu sem moral spremeniti "PnP OS Installed - ENABLE (je blo na disable)"
Hvala obema!
Hvala obema!
- "Rozi vidm." "S psom!"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik ne zazna zvočneOddelek: Pomoč in nasveti | 1278 (1209) | solatko |
» | LPT port karticaOddelek: Strojna oprema | 1431 (1254) | Kr_Edn |
» | IRQ v Windows XP - problemiOddelek: Strojna oprema | 1154 (1087) | OwcA |
» | Kako spremeniti IRQ v Win2000?Oddelek: Operacijski sistemi | 984 (901) | Mr.B |
» | mis mx500Oddelek: Pomoč in nasveti | 1179 (1018) | eR@S3R |