Forum » Strojna oprema » LPT port kartica
LPT port kartica
slovencl ::
Kupil sem lpt port kartico, in ko nanjo priključim printer, mi računalnik štekne, zakaj to? Kaj lahko naredim?
veteran ::
Verjetno IRQ konflikt. Odpri Device Manager (z desnim knofom na Moj računalnik - Lastnosti - Strojna oprema - Upravitelj naprav) in preveri zavihek Sredstva...
Jest imam cel kup naprav na istem irq-ju ( print screan ) to najbrž ne bo ok, ali je? Do kolk pa gre IRQ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovencl ()
Han ::
Včasih je šel irq do 15, pri novejših platah pa gre tudi čez 20...
Spreminjanje: na kartici (mostički), v biosu, v device managerju (lastnosti, resources)...
Mimogrede, za tiskanje sploh ne rabiš irq.
Spreminjanje: na kartici (mostički), v biosu, v device managerju (lastnosti, resources)...
Mimogrede, za tiskanje sploh ne rabiš irq.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Mostički= džamperji? Na tej kartici jih ni.
V biosu lahko nastavljam irq samo napravam integriranim na matično, kar pa ta lpt kartica ni.
V device managerju, mi pa še vedno ni jasno kako...sem pregledal resources in irq, samo nikjer ne morem spreminjat.
V biosu lahko nastavljam irq samo napravam integriranim na matično, kar pa ta lpt kartica ni.
V device managerju, mi pa še vedno ni jasno kako...sem pregledal resources in irq, samo nikjer ne morem spreminjat.
Zdej sem dal PnP na Yes, vendar še vedno ne morem nastavljat IRQ-ja oz. ne vem kje se ga nastavlja. Upravitelja naprav sem že celga obrnil, pa ne njdem nič - zgleda da sem bol trde sorte
Hmm, zgleda, da se potlej pač ne da štelat zadeve. Preostane ti samo še prestavitev kartice v drugo PCI režo ali nakup nove, boljše - bolj kompatibilne in nastavljive...
Še to: PCI režam v biosu ne moreš nastavljat IRQ? Katero mama plato imaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
QDI kinetiz 7t, jest nisem nikjer našel da se to da nastavljat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovencl ()
V biosu imaš pod PnP/PCI Configurations Setup tole možnost:
Resources Controlled By Auto/Manual
Resources Controlled By Auto/Manual
Sem dal, in imam za vse irq-je določeno pci vodilo, samo je vse še vedno isto, še vedno imam pod irq11 ta moj lpt in še cel kup drugih naprav.
Kr_Edn ::
Naredi stvar po navodilih Veterana, s tem, da v "Sredstvih" odstraniš kljukico pri "Uporabi samodejne nastavitve". S tem boš že dobil nekaj nastavitev (npr V/I obseg 0378-037F) in če ne prime takoj, najdi od danih nastavitev, kjer imaš za IRQ-jem vprašaj. Tam lahko nastvljaš IRQ, ki je za LPT ponavadi 7. Pa seveda pazi na sporčilo "Ni sporov".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sprememba naslova LPT portaOddelek: Pomoč in nasveti | 1030 (972) | Jackal |
» | Win2k mouse pointer problemOddelek: Operacijski sistemi | 873 (821) | root987 |
» | Graficna kartica?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1599 (1073) | Senitel |
» | PCI in ISA kartica hočeta isti IRQOddelek: Pomoč in nasveti | 993 (892) | ToniT |
» | Kupil int. modem, windowsi ga sploh ne prepoznajo da je Pnp in ga ne morem naložitiOddelek: Strojna oprema | 912 (797) | cekr |