Forum » Strojna oprema » DVI kabel
DVI kabel
matter ::
Živjo
Zanima me kakšne so prednosti če povežem grafo pa računalnik z DVI. Ker sedaj sem zamenjal grafični, ki ima DVI monitor lcd ga ma pa tudi.
Zanima me tudi kje lahko kabel kupim, imajo ga pri gambitu ampak stane kar 80000 sit!?
tnx
Zanima me kakšne so prednosti če povežem grafo pa računalnik z DVI. Ker sedaj sem zamenjal grafični, ki ima DVI monitor lcd ga ma pa tudi.
Zanima me tudi kje lahko kabel kupim, imajo ga pri gambitu ampak stane kar 80000 sit!?
tnx
Senitel ::
Ja če imaš kartico z DVI izhodom in monitor z DVI vhodom in je tudi monitor digitalen, potem se znabiš dveh digitalno analognih pretvorb (na kartici iz digitalne v analogno in na monitorju iz analogne v digitalno). Slika bi tako bila ostrejša.
To vem, ampak je že sedaj slika ostra :)
Sicer pa je cena 8000, sem ponesreči norobe tipku
Sicer pa je cena 8000, sem ponesreči norobe tipku
YoYo ::
Boš Eizota dal na DVI, vidim jaz tebe...
Ja, kabel je drag, ceneje ga verjetno ne boš našel. Poskusi še pri Tech-trade.
Jaz sem ga vzel pri Gambitu, razlika v kakovosti slike pa je minimalna, komaj opazna.
Ja, kabel je drag, ceneje ga verjetno ne boš našel. Poskusi še pri Tech-trade.
Jaz sem ga vzel pri Gambitu, razlika v kakovosti slike pa je minimalna, komaj opazna.
Eizota da. Kak je pa z refresh rate. A je pri DVI isto?
Pa kaj naj bi bila minimalna razlika?
Sej res a še kaj zravn dobiš za 8 jurjev al samo kabl?
Pa kaj naj bi bila minimalna razlika?
Sej res a še kaj zravn dobiš za 8 jurjev al samo kabl?
Refresh rate gre iz 75 na 60Hz. Pri LCDjih je manj boljše. Baje. Tega nisem nikol štekal.
Od nastavitev ti ostane samo še osvetlitev in kontrast. Ostalega ne moreš več štelat, ker je itak ''perfect''. Tudi AUTO gumb na monitorju je gluh.
Ko sem prešaltal na DVI, razlike v kakovosti slike nisem opazil. Skorajda, no. Morda je text malo bolj oster. Razlika je predvsem na papirju in pa v psihi, saj si siguren da slika boljša kot tako ne more bit.
Jaz sem kabel vzel, ker je bila ravno prilika ga dobit rahlo ceneje, pa tudi firbec me je martral. Sploh pa... če imam grafo in LCD ki to omogočata -> je treba izkoristit.
Dva kabla sta mi prišla tudi prav, ko sem priklopil dva PCa na en monitor. Potem samo preklapljaš z gumbom SIG.
Neee, kje pa, ne dobiš samo kabla za tistih osem jurjev. Tudi račun ti dajo... ...in če si poseben kaliber dobiš še LIZIKO gratis.
No, resno... jaz sem kupil v navezi s sosedom dva enaka monitorja, pa en kabel. Sva dobila nekaj popusta. In medtem ko je vrla Gambitova gospodična urejala papirje, sva bila povabljena v posebno sobo, kjer so nama postregli s pijačo. Sem se počutil kot en hud biznismen.
Vsekakor ena boljših izkušenj v rač. trgovinah...
Od nastavitev ti ostane samo še osvetlitev in kontrast. Ostalega ne moreš več štelat, ker je itak ''perfect''. Tudi AUTO gumb na monitorju je gluh.
Ko sem prešaltal na DVI, razlike v kakovosti slike nisem opazil. Skorajda, no. Morda je text malo bolj oster. Razlika je predvsem na papirju in pa v psihi, saj si siguren da slika boljša kot tako ne more bit.
Jaz sem kabel vzel, ker je bila ravno prilika ga dobit rahlo ceneje, pa tudi firbec me je martral. Sploh pa... če imam grafo in LCD ki to omogočata -> je treba izkoristit.
Dva kabla sta mi prišla tudi prav, ko sem priklopil dva PCa na en monitor. Potem samo preklapljaš z gumbom SIG.
Neee, kje pa, ne dobiš samo kabla za tistih osem jurjev. Tudi račun ti dajo... ...in če si poseben kaliber dobiš še LIZIKO gratis.
No, resno... jaz sem kupil v navezi s sosedom dva enaka monitorja, pa en kabel. Sva dobila nekaj popusta. In medtem ko je vrla Gambitova gospodična urejala papirje, sva bila povabljena v posebno sobo, kjer so nama postregli s pijačo. Sem se počutil kot en hud biznismen.
Vsekakor ena boljših izkušenj v rač. trgovinah...
Pa še to...
Pisal sem tudi direkt na EIZO firmo in jih skurcal, češ, tak hud monitor za tako hudo ceno, pa barabe ne prilagajo DVI kabla. Sramota. Sej ni bil BULK varianta, jebemti...
Ena redkih firm (če ne edina), ki prilaga DVI kabel (ako ima monitor DVI vhod), je HP. Pri Sonyu npr., so tudi škrt.
Pisal sem tudi direkt na EIZO firmo in jih skurcal, češ, tak hud monitor za tako hudo ceno, pa barabe ne prilagajo DVI kabla. Sramota. Sej ni bil BULK varianta, jebemti...
Ena redkih firm (če ne edina), ki prilaga DVI kabel (ako ima monitor DVI vhod), je HP. Pri Sonyu npr., so tudi škrt.
Hehe zanimiv odgovor :). Ubistvu sm mislu da dobiš zravn kabla še od eizota screenmanager :)
Gandalfar ::
moj Samsungov SyncMaster ima iz sebe ze dva kabla. VGA in DVI res ne vidim razloga da drugi monitorji ne bi imeli teh kablov prilozenih...
Priložen DVI kabel pri LCD monitorjih z DVI vhodom je prej kot ne redkost. Za Eizo, Sony in Philips sem skoraj prepričan da jih ne prilagajo. HP prilaga, za ostale pa ne vem.
Zakaj en *linčev kabel stane malo premoženje, mi pa ni jasno...
Zakaj en *linčev kabel stane malo premoženje, mi pa ni jasno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri kabel (povezava računalnika in plazme) ?Oddelek: Kaj kupiti | 4050 (3234) | Okapi |
» | DVI KVM preklopnik na VGA monitorOddelek: Zvok in slika | 4528 (4377) | Saladin |
» | Ali obstaja pretvornik iz VGA v DVI?Oddelek: Strojna oprema | 2082 (1888) | opeter |
» | Eizo LCDOddelek: Kaj kupiti | 1705 (1496) | klemen338 |
» | ilyama,samsung ali sonyOddelek: Kaj kupiti | 1297 (1010) | Lion25 |