Forum » Strojna oprema » Par vprašanj
Par vprašanj
_Mortal_ ::
Neki me zanima v zvezi z skenerom.
Včasih k hočem kej skenirat mi vedno pokaže en warming up in sekunde se odštevajo, vem da se ogreva samo a bo kakšna razlika če ga pustim da se "ogreje" al pa če dam skip.
In še neki skener je 1200X2400 DPI in lahk skeniram z samo 600DPI. V čem je tuki fora
Včasih k hočem kej skenirat mi vedno pokaže en warming up in sekunde se odštevajo, vem da se ogreva samo a bo kakšna razlika če ga pustim da se "ogreje" al pa če dam skip.
In še neki skener je 1200X2400 DPI in lahk skeniram z samo 600DPI. V čem je tuki fora
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?
Duhec ::
Warming up kar pusti na miru saj bodo le tako scanirane slike optimalne uzaradi dobro ogrete lampe. Jaz na mojem scanerju NE morem preskočiti (skip) tega ogrevanja !
Da pa skeniraš samo z 600 dpi , pa gotovo ne poznaš dovolj dobro programa (Twain vmesnik) v katerem skeniraš. Gotovo imaš kje opcijo Advance ali nekaj podobnega kjer se nastavlja po 1 dpi če hočeš do cca.14400 z interpolacijo.
Da pa skeniraš samo z 600 dpi , pa gotovo ne poznaš dovolj dobro programa (Twain vmesnik) v katerem skeniraš. Gotovo imaš kje opcijo Advance ali nekaj podobnega kjer se nastavlja po 1 dpi če hočeš do cca.14400 z interpolacijo.
Sm še neki. Kok ti časa traja "ogrevanje"
Duhec ::
Na prejšnjem Umax-u ASTRA 2400 USB cca. 35 sekund, zdaj na Canonu D1250 USB 2.0 pa cca. 10-20 sek.
dr.J ::
Zakaj ti skenira z resolucijo 600? Nisi povedal, kateri skener imaš, verjetno pa je podatek 1200 x2400 že 'interpoliran' in je 600 prava optična ločljivost skenerja. Tam okoli 2700 se začnejo čitalniki diapozitivov.
A lahko to poveš v slovenščini. Sej sm dobu še zravn neki za skenirat diapozitive
Gh0st ::
Zanimivo kako ljudje kar kupujejo stvari in niti ne vedo za kaj bi jih uporabljali...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri scanner kupitiOddelek: Kaj kupiti | 2569 (654) | no comment |
» | Skener resolucija - vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 18273 (17685) | moat |
» | ScanerOddelek: Kaj kupiti | 985 (868) | roli |
» | Best buy skenerOddelek: Kaj kupiti | 1857 (1486) | Dr_M |
» | Skeniranje negativovOddelek: Kaj kupiti | 3717 (1667) | Blisk |