» »

abit kt7

abit kt7

IceIceBaby ::

Zanima me če je možno abit kt7 predelat u kt7 raid...
Tam so lukne za konektorje pa vse, sam zalotat bi blo treba. Sam ker sm js bol za en kurc štromar me zanima če je to sploh možno.

Loki ::

Dream on...
I left my wallet in El Segundo

Matek ::

Ja mogoče bi se dalo, kupiš tisti HPT PCI RAID kontroler, odlotaš čip, ga zalotaš na plato in flashas bios od KT7 RAID, ampak nevem kaj bi s tem pridobil, razen prostega PCI slota, ker v vsakem primeru moraš kupit kontroler RAID kot kartico, ki jo brez lotanja in vsega sranja enostavno daš v PCI in vse dela. Če se ti da, mogoče, ampak ni haska.

IceIceBaby ::

MadManMato: abit kt7 raid ma raid kontroler že gor. Abit kt7 nčraid ma pa tm ku bi mogu bit kontroler sam frej plc. Zdej pa js mislem da bi iz ene stare plate vzel tist konekror za hdd pa ga zalotu sm gor. Ker verjetn ma ta plata isto čip gor pa vse.

Lucio ::

kst: kontroler ni sestavljen samo iz konektorjev za kabel, temveč predvsem iz čipa HPT 370 (nahaja se nekje desno od AGP slota). Tako da na tvoji plošči slednji manjaka, poleg konektorjev za HD.

Anyway se zmerej bi bilo ceneje (in z manjsim tveganjem, da bos skuril plato) kupiti bodisi RAID izvedbo alpa RAID kontroler na PCI kartici (Promise Fasttrak).

kst, nisi me razumel. Poglejrekel sem, da če bi nalotal ta čip, bi flashal bios od KT7 RAID, ker zdaj bi bla ta plata RAID, če bi mela RAID čip. Sej vem da KT7 RAID ma Raid, no:D.

Poleg tega pa ma Roberto prav, če bi hotel vgradit Raid kontroler, moraš met HPT Čip, ki ga lahko dobiš, ali od tovarne ki ga proizvaja (prodajajo smo v večjih količinah;)), kar je slaba rešitev, ker bi te stala nekajkrat več kot nova KT7 RAID, hehe, ali pa v trgovihi kupiš RAID kontroler za PCI slot, in čip dol odlotaš, ampak s tem ne pridobiš nič, ker lahko kartico, če si jo že kupil, kar zarineš v PCI in maš kontroler brez lotanja, upam da kaj razumeš:D.

Hja ampak se zmerej, ce nalotas RAID kontroler na plato, lahko pridobis na stabilnosti, ker so PCI kontrolerji za diske zelo obcutljivi na hitrost PCI vodila (kar pa pri novih maticnih platah ni vec problem).Anyway se zmerej se ti bolj splaca kupit kartico in jo kot to tudi uporabljati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID kontrolerji na mama platah

Oddelek: Strojna oprema
91597 (1300) Pizzicato
»

Nov PC

Oddelek: Kaj kupiti
211552 (1196) jakinj