» »

Meni neznan problem prosim pomoč

Meni neznan problem prosim pomoč

kimi123 ::

Stanje je sledeče. Pred tednom so se mi začeli pojavljati problemi z zunanjim diskom. Uporabljam operacijski sistem Windows XP. Stvar je sledeča. Na računalnik imam ves čas priklopljen zunanji disk 320GB, pred tednom nisem več mogel vstopiti v dokumente ki so na disku. Ko grem na Moj računalnik, se mi pokažejo vsi diski, DVD,... Notranji disk deluje povsem normalno, medtem ko se disk ki je priklopljen na USB ne obnaša kot bi se moral. Pred napako sem pri zagonu računalnika moral čakati nekaj minut, da je prebral vse dokumente iz zunanjega diska, sedaj se je ta čas precej zmanjšal, kljub temu se ob zagonu zaženejo programi ki so na zunanjem disku. Problem nastane, ko želim odpreti zunanji disk, mi ga ne odpre. Tako ne morem dostopati do datotek ki so notr. Edina rešitev ki jo imam trenutno je, da ko je računalnik že deluje, da odklopim zunanji disk iz USB in ga na novo priklopim, takrat potem prebere kaj je na disku in ko konča se mi pokaže kaj želim storiti z diskom, in kliknem naj odpre datoteke za ogled, šele tako pridem v sam disk. Sem pa potem opazil neke čudne stvari. Vse datoteke so prevlečene z nekakošno belino oz. sivino. Vzroka za to ne vem. Sem pa danes ko želel iz fotoaparata prenesti slike na računalnik in prišel do enakega problema. Preden so se pojavili problemi, sem priklopil foto preko USB in ko ga je zaznal mi je pokazalo tabelo kaj želim (naprimer slide show, prenesti slike v mapo v računalniku, kopirati v progarm,....) danes pa se je pojavil kar izmenljivi disk (v katerem je ena mapa in avtorum datoteka), kar se mi do sedaj še ni nikoli pojavilo. Ko odprem mapo sta notri za vsako sliko dva fila eden ima končnico exe drugi pa jpg. Exe file je velik okrog 60KB, medtem ko je jpg file velik 800KB. Pri jpg filu mi pokaže sliko, ki pa je prevlečena z nekakšno sivino, medtem ko exe kaže samo kot file s sliko. Če kliknem na katerega koli od teh dveh filo mi prikaže sliko, vendar ko pa sem prenesel slike v mapo v zunanjem disku so se mi prenesli samo exe fili od teh slik in sedaj mi slik noče odpreti na zunanjem disku. Vendar ko pa sem gledal še prostor na disku, se je ta v času prenosa slik zmanjšal na zunanjem disku vendar precej več kot bi se moral, kljub temu da nisem ničesar drugega shranjeval na zunanji disk. Tako se mi je prostor iz 1,71 GB zmanjšal na 1,16GB,kljub temu da je bila velikost dodanih slik nekje 350MB.
Sam ne vem kaj bi lahko povzročilo to napako predvidevam pa da sta napaki zunanjega diska in prenosa slik preko USB povezani. Če kdo ve kako bi rešil napako naj mi prosim napiše, če kdo rabi še kako dodatno informacijo naj napiše pa bom probal dodat potrebne podatke. Ker hočem da čim prej delujej kar se da normalno, ker mi vzame izredno veliko časa, da vsaj za silo dela disk.
  • razdelil iz: KoMar- ()

Tody ::

A ti resno misliš da bo šel kdo to brat?

kimi123 ::

Glej stvar je taka, ker ne vem za kaj gre sem probal obrazložit kakor pač sam vidim. Mi je pa en kolega zdele reku, da je sivina na datotekah verjetno zaradi tega ker so skrite. In res so skrite zato je sivina čez. Sam zdej ne vem zakaj za vraga je vse skrito, tud nikjer nisem nič naštimov vsaj zavestno, da bi vse skril. Mogoče kdo ve zakaj je vse kar shranim na disk skrito.

Opkow ::

Oznaci vse datoteke in z desnim klikom pojdi na Properties in ko se pojavi okno, spodaj pod Attributes odkljukaj Hidden.

Tody ::

Kimi nebi bolelo da bo dvakrat trikrat udaril enter... ljudje dobijo nagonski odpor proti takim velkim blokom teksta to sem hotel povedat.

kimi123 ::

"Oznaci vse datoteke in z desnim klikom pojdi na Properties in ko se pojavi okno, spodaj pod Attributes odkljukaj Hidden. " To vem kako iz skritih narediti spet neskrite.

Samo glavno vprašanje je zakaj za vraga se sedaj, kar na enkrat čisto vsaka datoteka, stran, karkoli kar shranim na ta disk pretvori v skrito datoteko.

St235 ::

Probaj skopirat vso vsebino na računalnik, formatirat kompleten disk in skopirat nazaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita datotek

Oddelek: Pomoč in nasveti
172233 (1642) fosil
»

Zamaknjene slike

Oddelek: Pomoč in nasveti
141024 (724) cvrkut
»

Kako že obstoječo particijo razdeliti na 2 brez izgube podatkov

Oddelek: Operacijski sistemi
236794 (6463) Icematxyz
»

Priklop zunanjega diska

Oddelek: Strojna oprema
493826 (3079) Stoyc
»

Zunanji disk težava

Oddelek: Strojna oprema
234033 (4033) diative

Več podobnih tem