» »

Potopna črpalka kot visokotlačni čistilec

Potopna črpalka kot visokotlačni čistilec

Saladin ::

Imam situacijo v vinogradu, ko imam malo prostora, vodo globoko v kapnici in občasno potrebo po moćnem visokotlačnem čistilcu.

Ta jajca od "vapotov" dp 50€ ne veljajo nič, kaj veliko dražje in večje pa ne mislim vleči daleč v vinograd, da mi bo potem pol leta gor stalo. Da ne govorim o tem, kake probleme imam, ko moram kombinirat vapo in lčrpalko, da mi sploh potegne vodo skozi.

Sedaj sem se znašel tako, da sem eno staro potopno črpalko dal v kapnico, speljal cev direkt iz nje klet in na koncu pritrdil tisto enostavno vrtljivo šobo za kontrolo pritiska.

Zadeva deliuje OK za poceni rešitev, le da curek niti ni tako močan, pa že pri tem pritisku mi šoba stalno beži iz cevi.

Vprašanje: Kako močno potopno črpalko (kolikšen pretok) naj vzamem, da mi bo lahko direktno delovala kot vapo in kje naj dobim primerno pištolo/nastavke za nasaditev direkt na standardno cev za take pritiske?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

brodul ::

Pretok potopne črpalke sploh ni važen. Važno je, da je črpalka visokotlačna. Standart cevi so za "normalne" pritiske, visoki pritiski bi znali ogrožati integriteto cevi (lahko bi explodirala).

Gotovo bo dražja črpalka lažje tlačila vodo (večji pritisk, pri malem pretoku), ampak efekta vapa ne boš dobil.
Na standart cevi je gotovo najbolje dati nekaj od Gardene oz. podobne firme. Tisto je kar vredu za spiranje itd. Ni ravno vap. Mi imamo na primorskem neko črpalko ni potopna ampak zna vleči ene 4 metre visoko iz kapnice (ne vem nazivne moči) pa je stvar kar kul.

Dražja rešitev je, če kupiš hidrofor in vap. Bo pa dobro delalo in ne boš imel problemov pri kombinaciji. Pomoje se ti to ne splača.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

Saladin ::

brodul je izjavil:

Pretok potopne črpalke sploh ni važen. Važno je, da je črpalka visokotlačna. Standart cevi so za "normalne" pritiske, visoki pritiski bi znali ogrožati integriteto cevi (lahko bi explodirala).

Gotovo bo dražja črpalka lažje tlačila vodo (večji pritisk, pri malem pretoku), ampak efekta vapa ne boš dobil.
Na standart cevi je gotovo najbolje dati nekaj od Gardene oz. podobne firme. Tisto je kar vredu za spiranje itd. Ni ravno vap. Mi imamo na primorskem neko črpalko ni potopna ampak zna vleči ene 4 metre visoko iz kapnice (ne vem nazivne moči) pa je stvar kar kul.

Dražja rešitev je, če kupiš hidrofor in vap. Bo pa dobro delalo in ne boš imel problemov pri kombinaciji. Pomoje se ti to ne splača.

Kako je določena "visokotlačna" potopna črpalka?

Glede cevi imaš prav - ampak že uporabljam neko podobno varianto - za pištolo pa bi lahko izkoristil kako od starih vapotov.

Zanima me prav potopna črpalka - npr kakšno bi potreboval, da bi vlekla vodo iz 5 m globine in da bi na koncu tlak v pištoli bil boljši od nizkocenovnih vapotov.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

brodul ::

Visoko tlačna črpalke se hvalijo z max. pritiskom, ki ga dosežejo. Ti bi potreboval okoli 130 barov.

Potopne visokotlačne črpalke so redke. In mnogo dražje od poceni vapa.
Sej vap ni nič drugega kot visokotlačna črpalka ter cev z šobo ( povečini še zaščito, da črpalka ne melje v prazno).

Če ti teče voda iz tvoje potopne črpalke cca. tako dobro kot v hiši, si kupi nek poceni vap. Najceneje in najbolj efektivno.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visokotlačni čistilec (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8631103 (3105) Zvezdica27
»

Črpalka za vodnjak

Oddelek: Loža
82432 (2246) krneki0001
»