Forum » Strojna oprema » Zunanji (USB) diski in SMART
Zunanji (USB) diski in SMART
CyberPunk ::
Glede na to, da je dobro občasno "vreči uč" na zdravje diska, je kot zelo dobrodošla zadeva v tej smeri na področju zunanjih diskov to, da WDjevi zunanji diski (po mojih izkušnjah vsaj MyBook in Passport) celo podpirajo branje in prikaz SMART parametrov (vsaj preko Data Lifeguard Diagnostic oz. WinDLG).
Pred kratkim sem bil prijetno presenečen, ko sem ugotovil, da (z WDjevim softwarom) to podpira tudi moj "doma sestavljeni" zunanji disk (kupil sem ohišje Akasa Integral). Pri starejših ohišjih to namreč ni delovalo.
Zdaj pa me zanima, če ste morebiti naleteli na še kakšna druga zunanja USB ohišja, ki podpirajo branje SMART? (Akasa pač ni najcenejši in imam v planu še kakšnega kupiti. ;) )
(Edino ni mi še uspelo dešifrirati oz. prevesti parametra Temperature iz SMART prikaza v dejanske stopinje Celzija...)
Pred kratkim sem bil prijetno presenečen, ko sem ugotovil, da (z WDjevim softwarom) to podpira tudi moj "doma sestavljeni" zunanji disk (kupil sem ohišje Akasa Integral). Pri starejših ohišjih to namreč ni delovalo.
Zdaj pa me zanima, če ste morebiti naleteli na še kakšna druga zunanja USB ohišja, ki podpirajo branje SMART? (Akasa pač ni najcenejši in imam v planu še kakšnega kupiti. ;) )
(Edino ni mi še uspelo dešifrirati oz. prevesti parametra Temperature iz SMART prikaza v dejanske stopinje Celzija...)
popster ::
zakaj pa bi?
axee ::
Imam odlične izkušnje z Everest Ultimate, do sedaj mi je še pri vseh zunanjih diskih prebral SMART in tudi pokazal temperature.
CyberPunk ::
Imam odlične izkušnje z Everest Ultimate, do sedaj mi je še pri vseh zunanjih diskih prebral SMART in tudi pokazal temperature.
Ravnokar sem probal, ampak ni prebral za vse. MyBook, Passport in Akasa je slo, Canyon in SunBright ne (diski od slednjih niso bili v razdelkih SMART, ATA... prikazal je samo genericne podatke o disku). Najbrz je odvisno od kontrolerja, ki ga ima posamezno ohisje vgrajeno. Katera ohisja imas?
zakaj pa bi?
Zato, ker WinDLG tega podatka ne kaze posebej kot npr. SpeedFan in podobni (in je na voljo samo posredno iz SMART).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CyberPunk ()
popster ::
ja ok.. sam ponavadi poskrbim za dobro prezračevanje, hlajenje in temperatur ne merim
zato sem te vprašal zakaj rabiš
zato sem te vprašal zakaj rabiš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD Elements ni prepoznanOddelek: Strojna oprema | 1246 (991) | MIHAc27 |
» | Zunanji trdi disk problem!!Oddelek: Strojna oprema | 5676 (4547) | Bye |
» | Nov WD 640GB Black...zašvicu. Full...Oddelek: Strojna oprema | 2109 (1377) | AapocalypseE |
» | Tevion 500GB USB disk v HoferjuOddelek: Kaj kupiti | 11635 (9692) | OCCULT |
» | Problematika varnostne kopije dokumentov, veliko dokumentovOddelek: Strojna oprema | 1655 (1388) | Revenant |