» »

Word 07

Word 07

Sportmania ::

Zanima me kako pri wordu 07 prestavljaš tisti napis, ki ga lahko dodaš, če klikneš na sliko z desno pa vstavi napis potem ga dodaš pod sliko in enkrat mi je celo uspelo, da sem ga premikal pokazal se je tak kvadrat in lepo sem ga premikal sedaj pa ne pridem več do tega.

prtenjam ::

Preprosto ga z miško celotnega označite. Spustite miškin gumb, postavite se nazaj na označen tekst in ga preprosto odvlecite drugam.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

Hvala za odgovor vendar žal ne deluje. S takim načinom ga lahko prestavljam le bolj nenatančno nad, pod sliko... Jaz pa sem enkrat že uspel tako, da je bil označen kot so texti v Powerpointu, ko imajo okoli tako obrobo in lahko večaš, manjšaš, premikaš.

Morda sem narobe naredil vendar mi na koncu pride takole:

In pa še ena stvar me zanima v Word 07, ko imaš tekst pa potem v naslednji vrsti sliko kako bi sliki dal drugačen slog (npr: postavitev na sredino) tekstu pa ostane isti, ker dela nekako po principu odstavka, če prav zastopim in, če ni presledka med sliko in tekstom je slog isti se, da to popravit?

Mene pa zanima, če ko delaš podpoglavja ali je pravilni zapis 3.1.1. ali 3.1.1
THX

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

prtenjam ::

Sportmania je izjavil:

Hvala za odgovor vendar žal ne deluje. S takim načinom ga lahko prestavljam le bolj nenatančno nad, pod sliko... Jaz pa sem enkrat že uspel tako, da je bil označen kot so texti v Powerpointu, ko imajo okoli tako obrobo in lahko večaš, manjšaš, premikaš.

Ne vam sicer kako natančno ste imeli to reešno, vendar eden izmed načinov je, da napis označite in ga izrežete. Noto izberete Vstavljanje/Polje z besedilom in ga vstavite v dokument. Nato prej izrezan napis vstavite v to polje...

Sportmania je izjavil:

In pa še ena stvar me zanima v Word 07, ko imaš tekst pa potem v naslednji vrsti sliko kako bi sliki dal drugačen slog (npr: postavitev na sredino) tekstu pa ostane isti, ker dela nekako po principu odstavka, če prav zastopim in, če ni presledka med sliko in tekstom je slog isti se, da to popravit?

Word pozna sloge odstavka in sloge znakov, Znotraj enega sloga odstavka lahko imate več slogov znakov, vendar pa je postavitev glede na stran lasta slogu odstavka... Da skrajšam - teg akar želite ne morete narediti - torej, da bi imeli znotraj enega odstavka več odstavkovnih slogov.

Lahko pa si pomagate s tabelami ali stolpci...

Sportmania je izjavil:

Mene pa zanima, če ko delaš podpoglavja ali je pravilni zapis 3.1.1. ali 3.1.1

Menim, da je, strogo slovnično gledano, pravilen prvi zapis; torej s piko na koncu.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

Aha hvala ti za tale polja verjetno sem tudi takrat tole naredil pa sem nekako ponevedoma tako, da sploh nisem vedel za kaj gre. Odlično je, ker se lahko znebiš tudi roba tako, da potem to premikaš povsod tole mi bo prihranilo veliko dela. Hvala res!
Glede zadnjega vprašanja pa sem se pozanimal in tudi tu imaš prav.

LP THX!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uvoz txt datoteke v excel

Oddelek: Programska oprema
296268 (5905) sebavet
»

Word 07 tabulatorji - izpit informatika težava

72059 (1966) CybeRoky
»

Word: kako nardis "Seznam literature / Viri" ?

76740 (6576) bili_39
»

problem odprtja velikih tem

Oddelek: Slo-Tech
71320 (1113) Dr_M
»

tekst v Dreamweaverju 4

Oddelek: Izdelava spletišč
101583 (1448) Simeroni

Več podobnih tem