» »

Priporocila glede sledilnih krogel

Priporocila glede sledilnih krogel

Key Quest ::

Zanimam se za nakup sledilne krogle, pa vidim da je pri nas izbira bolj boga. Med navdusenci, so trenutno najpopularnejsi CST ter Kensington trackballi. Tle bi se seveda osredotocil zgolj na njuna top izdelka: CST Lasertrac ter Kensington Slimblade, vendar sta oba pri nas precej draga, hkrati pa mi je Slimblade malce mimo zaradi slabe softverske podpore, ki pa bi pri tem izdelku morala igrati kljucno vlogo, Lasertrac pa je kar se tega tice bistveno bolje zastavljen (tle se gre ze za bistvene razlike v osnovnem konceptu delovanja), vendar me muci predvsem cudna ergonomija.

Pa trenutno uporabljam Logitech Marble FX, s katerim sem dejansko precej zadovoljen, sicer ima tudi sam svoje slabosti (odsotnost locenega scrolla, nizka resolucija, PS/2), je pa sicer zelo dobro zastavljen input device IMO.

Kakorkoli ze, osebno bi me zanimalo predvsem ali kdo tukaj uporablja katerega izmed tih (Slimblade, Lasertrac) dveh izdelkov, oziroma ima za priporocat kak drug pameten izdelek v tem segmentu ter ali bi bolj priporocali sledilno kroglo pod palcem ali pa pod konicami prednjih prstov. Teh palicnih sicer se nisem preizkusil, mi pa ideja upravljanja kurzorja s palcem, ne disi prevec.

Nekako se nagibam proti Logitech Marble, vendar kaj pa vem ... malce me moti ta relativno majhna krgola, pa tudi senzor je vrjetno enak kot v Marble FX. Torej bi dobil zgolj Marble FX simetricne oblike z USB priklopom -- ni ravno nek upgrade.

jamiroq ::

> Nekako se nagibam proti Logitech Marble, vendar kaj pa vem ...

ce mislis logitech trackman marble ti jo odsvetujem; ergonomija je sicer ok, z izjemo forward in back gumbov (tista dva majhna nad levim in desnim gumbom), ker sta premajhna in nerodno postavljena. krogla je za moje pojme dovolj velika, obcutljivost pa tudi. je pa res, da drugih trackballov nisem uporabljal :P.

scroll je bolj kot ne neuporaben - v razlicici driverjev, ki so prilozeni k miski se je sicer dalo nastaviti vertikalen scroll ob hkratnem drzanju levega in desnega miskinega gumba, vendar so to funkcijo odstranili v novejsih driverjih kjer si omejen le na autoscroll ob pritisku na poljuben gumb. odvec povedati, da prilozeni driverji delajo le v windows xp in ne v visti ali win7.

med pisanjem sporocila sem nasel tale program, vendar ga nisem se sprobal. se vedno pa ne omogoca scrolla s pritiskom na levi+desni gumb. oz. moral bi miski/windowsom dopovedati, da levi+desni gumb=srednji gumb in v programu nastaviti da je to scroll gumb.

Key Quest ::

Hja, sej to sem tudi ze malce cekiral, pa mi je vse skupaj bilo malce cudno. En cajt sem tudi bil na tem, da bi nabavil Kensington Orbit Optical, vendar ko sem videl realno velikost in obliko naprave, sem sele uvidel kako zavajujoce so predstavitvene slike na uradni strani.

http://unex-t.com/kensington-orbit-opti...

Kontrast med zgornjo in spodnjimi. Ze estetsko me cisto odvraca s to cokatostjo, pol pa se vidim, da je zadeva dejansko precej majhna, kar je za moje medvedje rocice bolj kot ne, precej mucno. Ce mi je ze Marble FX nekoliko majhen, je ta zadeva ze povsem neuporabna.

Pa glede scrolla se niti ne sekiram, ker nameravam nabaviti locen scroll gumb, tako da mi je ta na miski nekoliko nepomemben. Sicer ce je pametno postavljen in uporaben, je zopet plus, vendar ni biten. Dva gumba na miski mi povsem zadostujeta TBH.

snela ::

Jaz imam Cordless TrackMan Wheel ravno zaradi velikosti in natancnosti.

Se mi zdi, da pase, ker je palec zelo giljbiv tko, da si nastimam v nastavitvah pravo hitrost in je to to. Ko sem probaval Marble mi nikakor ni slo - storasti prsti ;)
LP

Key Quest ::

Zaenkrat sem narocil ravno tega Cordlessa. Najprej zato ker me zanima ravno kako je s temi palicnimi trackballi, hkrati pa bi rad preveril ali so brezzicne sledilne krogle ravno toliko neuporabni kot so brezzicne miske (katerih osebno ne prenesem). Ce mi ne bo vredu, pa imam se vedno moznost zamenjave za Marbla, ki se mi zdi edina smiselna alternativa tle pri nas. Karkoli drugega bi me prislo krepko cez 100e, z bistveno slabsimi pogoji pri narocanju.

Hkrati pa bi skoraj rekel, da me daje malce nostalgije, saj sem precej cajta uporabljal Logitech Cordless Mouseman Wheel, na katerega sem se tako navezal, da ga tudi sedaj, ko ni vec uporaben, nocem dat stran.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

ST-777 ::

jamiroq je izjavil:

> med pisanjem sporocila sem nasel tale program

Tnx za link do programa Marble Scroll. Program odlično deluje z Logitech Trackman Marble.

Miško Marble uporabljam že nekaj let, težko si predstavljam delo na compu brez nje. Usmerjanje kazalca na ekranu je bolj natančno in roka se z Marble manj utrudi (IMHO), kot pri uporabi običajne miške.

Key Quest ::

CST obljublja nov izdelek: LaserTracX
http://clearlysuperiortech.com/

3200 DPI trackbal. :D Vrjetno bo to kar edini na svetu. Tako Kensington Slimblade kot tudi CST LaserTrac, imata trenutno komaj 1600 DPI, pa sta se vedno sledilni krogli z najvisjo resolucijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero Trackman Misko?

Oddelek: Kaj kupiti
7708 (559) ST-777
»

Alternativa miški

Oddelek: Kaj kupiti
121787 (1382) Karaya 52
»

Logitech izdelal milijardto miško

Oddelek: Novice / Ostale najave
364856 (3192) djordjevic
»

Creative "Fatal1ty" igračarska miška

Oddelek: Novice / Ostale najave
474081 (2935) bluefish
»

Katero miško uporabljate ???

Oddelek: Strojna oprema
481926 (1629) AndrejX

Več podobnih tem