» »

overclocking v winxp

overclocking v winxp

budi ::

jez mam celeron 800mhz,poj ga pa overklokam na 1066.ko se mi pa windovsi nalovdajo mi xpji pokažejo čudno sporočilo in mi resetirajo komp,in mi dajo nazaj na 800mhz.ali ma kdo iste probleme,in kako to sranje zrihtat?:|
  • premaknil: Predator ()

McHusch ::

povej katero plosco mas, multiplier procesorja, default FSB itd.

drugac, za zacetek poskusi zvisat napetost in postimat hlajenje pa povej ce je kej boljse

Predator ::

hmm tole ne sodi ravno v igre ne?
premikam

JP ::

Pozdrav
Meni je tekel Celeron 800 na 1.2 Gb pa so Win XP čist normalno laufali. Brez vsakega problema, temp. ni bila previsoka in brez dviga voltaže.
Plata pa je ABIT VH6T.
Malo povej o svoji konfiguraciji! Pa bomo vidli kaj se da naredit.
Pa kakšne XP-je maš in kaj ti napišejo??

Lp by JP

pin29 ::

lp, jz mam C800trenutno na 1160 pri 1.875V(se mi zdi, pa VH6T mam

JP kire rame maš, jz če dam na 1.2G (150x8) in ramu znižam frekvenco pod nazivno mam problem. XP mi zatežijo: unheld expection at 00005f...
Torej rami...grr, zarad teh parih Hz pa ne bom nove nabavlu....
Jp a je to max, do kuk gre navit pr teb, de je stabiln?
aja, važn je tud če maš sam en slot rama zaseden al dva z različnimi proizvajalci...v drugem primeru se navijanje ne obnese najbol, saj men se ni...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pin29 ()

JP ::

Jaz mam dve vrsti ramov: Infineon pa še enga, katerega proizvajalca ne vem. (2 X 128 Mb). Nimam pa tistega najbolj socialnega rama (tri leta garancije...)
Jaz več kot @1.2 tudi poskušal nisem zaradi hlajenja, ker imam BOX varianto (do toliko pa naj bi zdržal).
Skratka pri 1.2 je bil stabilen. Poskusil pa sem prej tudi manjše vrednosti pa je bilo bp.
Za več pa si lahko pogledaš tule: www.overclockers.com
Poglej pod Cpu database, poišči C800 in poglej kaj so maximumi za ta procesor (1.5 Ghz)
Jaz osebno bi šel do meje 1.296 Ghz ampak tudi zaradi rama raje ne grem probavat. Mogoče kdaj v prihodnosti.
Če te še kaj zanima kar vprašaj.

Lp by JP

budi ::

ja jez mam abit vl-6.bom zj probu zvišat napetost.sj ponavad mi kr resetira komp pa da nazaj na 800.mam pa win xp profešnl.:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč pri navijanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
554490 (3488) Wolfman
»

P4

Oddelek: Kaj kupiti
471772 (1354) OwcA
»