» »

[MS Win] XP in 7 - sprememba ključa

[MS Win] XP in 7 - sprememba ključa

Jst ::

Hello!

Pred nekaj dnevi sem imel na to-do listi: 1. inštaliraj XPje na prvi prenosnik; 2. inštaliraj Sedmico na drugega. Problemček je bil le to, da nisem našel CDja oziroma DVDja.

Prvo sem iz Travnika pobral XPje ter Sedmico, ki naj bi bili up-to-date, nato sem jih inštaliral na različna prenosnika.

Imam licenčna ključa tako za XPje, kot za Sedmico. Mislil sem, da me bo ob inštalaciji Travniške verzije povprašalo za ključ, a se to ni zgodilo niti pri XPjih niti pri Sedmici.

Sedaj bi pa rad spremenil zadevo. A tu se pa malo zaplete. Travniški verziji imata, po prebranem .nfo fajlu sodeč, nek aktivacijski crack, ki je naredil oba sistema licenčna.

Tu nastopi moja dilema: kaj bi se zgodilo, če spremenim licenco v mojo, originalno kupljeno? Ker bo Microsoft z popravki definitivno v prihodnosti zaznal, da uporabljam aktivacijski crack, se bojim, da bosta moja ključa odromala na black listo.

Kaj naj naredim?

lp,
./m
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

NazgulRR ::

Na tistem, kjer imaš 7ico, jo inštaliraj še enkrat. Diska, ti ni treba formatirat, ampak samo inštaliraj čez na isto particijo. Stari windowsi bojo šli v mapo windows.old, ki jo samo stran zbrišeš.

Original Windows 7 disk pa legalno dobiš tukaj:
http://www.windows7hacker.com/index.php...

So pa to RETAIL verzije, tako da tudi rabiš RETAIL kodo.

Za Windows XP, sem pa pred kratkim na enem travniku isto tako našel originalen, nedotaknjen RETAIL .ISO. Nevem pa če lahko sem link dam.

fosil ::

Če imaš nalepko na ohišju imaš verjetno OEM verzijo in ne RETAIL, sicer pa tudi na sami nalepki piše katera verzija je.
Tako je!

Jst ::

Ne, ne. Škatla za W7 in nalepka (OEM) za XP.

In sedaj ne vem kaj narediti.

edit: ker sta ti verziji skrekani.

edit2: Dell OEM CD z XPji nekje imam, pravtako W7 Ultimate. Ampak ne najdem. Pred kratkim sem malo preuredil stanovanje, in od takrat je cel hudič.

----
edit3: Pri Dell OEM XPjih je zanimivo, da me tudi ni nikoli vprašalo za kodo in je bil sistem ob koncu inštalacije aktiviran. (Verjetno je tako pri vseh oem providerjih.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7126383 (19579) orreel
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29057779 (39520) mtosev
»

Windows 8 RTM nared (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8823466 (18884) Sc0ut
»

Dell OEM Win XP in izgubljen CD

Oddelek: Operacijski sistemi
112275 (2275) Paramedic
»

Znane cene za Visto II. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10711296 (7965) CWIZO

Več podobnih tem