Forum » Operacijski sistemi » Win 2003 z terminal server-jem problem
Win 2003 z terminal server-jem problem
ssokec ::
Na sistemu kjer je naložen omenjeni operacijski sistem in omogočen terminal server moram namestiti novo - dodatno programsko opremo vendar pride do težave:
- sama namestitev (instalacija) je uspešna
- ob zagonu novo nameščene programske opreme pa se pojavi sledeča napaka:
Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
Program C:\Program Files\Newron System\NLopcTE\Bin\NLopcTE.exe (novo nameščena programska oprema)
abnormal program termination
- če na Win 2003 izključim terminal server funkcijo namestim omenjeno programsko opremo in vključim nazaj terminal server zadeva deluje OK (testirano v VMWARE okolju),
ker pa moram zadevo izvesti na realnem sistemu me zanima:
- kako je z licenciranjem terminal serverja ob izključitvi in ponovni vključitvi nazaj.
- kaj se zgodi z nastavitvami (uporabniki, gesla,..)termina serverja ob izključitvi in ponovni vključitvi nazaj ali je možen kakšen predhoden izvoz nastavitev.
- kontaktiral sem tudi proizvajalca problematične programske opreme vendar neuspešno (njegov odgovor je da nikjer ni navedeno da naj bi zadeva delala v terminal server okolju, čeprav ima naveden kot podprt operacijski sistem WIN 2003)
- pregledoval sem tudi registre kje so razlike če instaliram z ali brez omogočenega terminal serverja:
s terminal serverjem je pot:
C:\\Documents and Setings\\UserName.ComputerName\\WINDOWS\\.....
ob instalaciji brez termina serveja je pot:
C:\\WINDOWS\\.....
tudi popravki poti v registrih so bili neuspešni, napaka ostaja
stric G00GLE mi tudi ni našel rešitve.
LP!
- sama namestitev (instalacija) je uspešna
- ob zagonu novo nameščene programske opreme pa se pojavi sledeča napaka:
Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
Program C:\Program Files\Newron System\NLopcTE\Bin\NLopcTE.exe (novo nameščena programska oprema)
abnormal program termination
- če na Win 2003 izključim terminal server funkcijo namestim omenjeno programsko opremo in vključim nazaj terminal server zadeva deluje OK (testirano v VMWARE okolju),
ker pa moram zadevo izvesti na realnem sistemu me zanima:
- kako je z licenciranjem terminal serverja ob izključitvi in ponovni vključitvi nazaj.
- kaj se zgodi z nastavitvami (uporabniki, gesla,..)termina serverja ob izključitvi in ponovni vključitvi nazaj ali je možen kakšen predhoden izvoz nastavitev.
- kontaktiral sem tudi proizvajalca problematične programske opreme vendar neuspešno (njegov odgovor je da nikjer ni navedeno da naj bi zadeva delala v terminal server okolju, čeprav ima naveden kot podprt operacijski sistem WIN 2003)
- pregledoval sem tudi registre kje so razlike če instaliram z ali brez omogočenega terminal serverja:
s terminal serverjem je pot:
C:\\Documents and Setings\\UserName.ComputerName\\WINDOWS\\.....
ob instalaciji brez termina serveja je pot:
C:\\WINDOWS\\.....
tudi popravki poti v registrih so bili neuspešni, napaka ostaja
stric G00GLE mi tudi ni našel rešitve.
LP!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google novači tudi med Microsoftovci (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8225 (6558) | njok |
» | WIN 2003 SBS serverOddelek: Operacijski sistemi | 1555 (1507) | DARKLORD22 |
» | Win2k Server TERMINAL serverOddelek: Operacijski sistemi | 919 (778) | Mr.B |
» | Terminal Services???Oddelek: Operacijski sistemi | 2094 (1701) | andrej |
» | Win 2000 Advanced Server in Terminal ServerOddelek: Programska oprema | 933 (817) | dexter |