» »

Win 2000 Advanced Server in Terminal Server

Win 2000 Advanced Server in Terminal Server

l0wc4 ::

V firmi razmišljamo nekaj v smeri ki je v topicu. Teste sem že dal skozi, deluje vse ok zanekrat. Sedaj pa me zanima kakšna naj bi bila konfiguracija mašine ki poganja Terminal Server za 10 userjev, ki delajo v Office programih, brkajo po internetu in obenem še uporabljajo Delphi. Ja pa kako je z licencami za recimo Office? Moram imeti 10 licenc ali? ;((

andrej ::

Licenc seveda rabis tolko. Samo raje malo bolj natancno poglej licencno pogodbo...
A bo teh 10 userjev naenkrat gori? Ce bo rabis kar orenk masino, z zelo veliko rama. Ne bi skodo tudi kaksen dual CPU in obvezno SCSI diskovje.
Zelo je odvisno tako intenzivni so ti uporabniki. Ce recino ne bos sel na dual cpu si ze na zacetku nabavi dual CPU plato, tak da potem zelo enostavno upgradas. RAM a pa cimvec. Kolicina RAMa je odvisna od same uporabo in zahtevnosti uporabnika.... Malo zracunaj kolko zasede Office, pa Delphi in ostali programi, ki jih bodo uporabniki uporabljajo, za rezervno dodas kaksnih 10 MB in pomnizis s stevilom uporabnikov, ki bo delalo hkrati. Potem pa dodas se okrog 256 za sam sistem pa mas...

zile ::

Terminal server rulz.
Pomisli da maš v službi računalnik in povezavo na net.
Doma se vsedeš za svoj komp, naštimaš terminal server in upravljaš računalnik, ki ga imaš v službi.
Free web :D.

Mr.B ::

Njekje sem bral , da potrebuješ od 4 do 8 MB rama na vsako novo povezavo z terminal serverjem , ampak bi zate rekel najman 16 MB. Za kliente ni pomembno , ker je praktično dovol močna vsaka mašina.

Minimalna zahteva za tvoje potrebe so po Mikrosoftu :
Pentium pro 200 z 128 MB rama. Ampak je to le goli minimum.

Priporočam ti da si v osnovi nabaviš dvoprocesorsko mašino , brez drugega procesorja .Vem pa tudi da Advance server ne gre nikamor , s samo 128 MB rama. Ram je zaenkrat še pocena , pa mu cena počasi raste , tako da ti priporočam minimum 256MB , še bolje pa 512MB , to ti bo zadovoljilo vse trenutne potrebe.


PS : pa ne pozabi na mrežne zadeve , ker so zelo obremenjene.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

l0wc4 ::

Teh 10 userjev bi bilo skoraj non stop naenkrat na mašini. Torej bi rabil 10 licenc za vse programe, ok to NP. Po tem kako sem gledal bi bilo za Advanced server fajn 256 MB rama minimum, in potem na vsakega userja še 64 MB +. SCSI diski, recimo kakih 40 GB in potem še kakšen mirroring za varnost podatkov. Mislim, da bi kaj takega moralo spilat. Sedaj pa je vprašanje ali se to splača?

andrej ::

hja, odvisno v kaksnem okolju si. Ce majo vsi ostali uporabniki P3 masine z 256 MB ram-a se ti seveda ne splaca. Ce pa majo ravno take masine, da komaj zaganjajo win95 pa se ti ze splaca... Hkrati pa je tudi nadgradnja tega enega TS streznika bistveno hitrejsa in enostavnejsa kot pa nadgradnja 10 racunalnikov. Po drugi strani pa, ce ti ta server pade, nobeden ne more delat...

l0wc4 ::

Ja saj imaš prav. Če server pade je vsega konec. Samo glede na to, da imajo tudi sedaj vsi fajle shranjene na Win NT 4 Serverju je bolj ali manj enako, pade server, pa imajo nekaj časa dopusta, dokler administratorji ne porihtamo stvari. No, hvala lepa vsem za odgovore, očitno bo potrebno še malo razmisliti in detaljno stestirati 120 dnevno različico Advanced Serverja in bomo videl. TNX vsem.

Loki ::

A je pri teh terminal serverjih, da userji poganjajo programe direkt na strezniku (njegovmu disk spacu, RAMU, z uporabo njegovga proca...)?

A je za to potreben kaksen poseben softver?
I left my wallet in El Segundo

l0wc4 ::

Ja, userji poganjajo programe direkt na serverju. Na serverju rabiš imeti Terminal Server narihtan. Kreiraš si diskete za Terminal Clienta, naložiš jih na klijent mašinah, se prijaviš na server in delaš. Pis of kejk. 8-)

andrej ::

lowcrash: disket ti ni treba naredit. Samo sharas client direktorij in potem preko mreze instaliras program preko klientov
Druga bolj enostavna resitev je, da na strezniku instaliras Active X komponento. S tem bodo lahko odjemalci do aplikacij dostopali kar preko web browserja...

dexter ::

Hello!



Kako je s softwerom a ni Office server varianta drazja, kot navadne licence,pri Delphiju ???



Pri nas tud kupujemo nov server (profiji so rekli da terminal server prevec kosta do enih 50 userjev, pa se to naj nebi kakih zahtevnih operacij izvajali -modeliranje...)



Aja masina ki jo kupujemo je ene 3mio sit

=compaq 2x1ghz,raid ? 3x18gb scsi disk,1gb ram,giga ethernet optika do switcha, 100mbps naprej.

Mislim,da bi kaj takega preneslo 10 terminal userjev, pri nas 30 odjemalcev.



ce se ze kupuje se splaca giga ethernet (dodatek optike je bil 80000sit)ker lahko naredi ozko grlo pri vec userjih

(pri terminal serverju ???)

Glede Office pa je verjetno 64mb minimum na userja.Ce pa pogledas kaj lahko kupis za 3 mio sit, je pa to 10 dobrih rac.+ neki mali server (upam, da se odjemalci res ne nahajajo pred kakimi >5 let starimi monitoji ala 14,15`)




LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Server v podjetju (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
547872 (5405) Malajlo
»

Kateri Win Server za 3 RDP cliente

Oddelek: Operacijski sistemi
13928 (819) levaky
»

WIN 2003 SBS server

Oddelek: Operacijski sistemi
51473 (1425) DARKLORD22
»

Terminal Services???

Oddelek: Operacijski sistemi
451980 (1587) andrej
»

Ej a je kaksen se tok neumen k nasa firma ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161602 (1207) Ribicija

Več podobnih tem