Forum » Pomoč in nasveti » Podatkovna baza
Podatkovna baza
muca_maca ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če je kdo pripravljen narediti podatkovno bazo v oraclu? Rabim za študij, nekaj sem že sama naredila, vendar mi ne deluje... Če je kdo za, me naj kontaktira!
lp!
p.s.: Seveda za plačilo!
Zanima me, če je kdo pripravljen narediti podatkovno bazo v oraclu? Rabim za študij, nekaj sem že sama naredila, vendar mi ne deluje... Če je kdo za, me naj kontaktira!
lp!
p.s.: Seveda za plačilo!
- odklenil: KoMar- ()
Vidim, da ni kandidatov :)
Zadeve sem se lotila kar sama, imam pa še par težav. E-R diagram sem uspela pretvoriti, sedaj pa se ukvarjam s SQL povpraševanji. Gre za pb avtomatizirana pisarna. Zanima me, če mi lahko kdo pomaga pri razrešitvi teh vprašanj:
1. Koliko pošte smo prejeli v mesecu 'januarju'?
2. Koliko faksov smo poslali 'Telekomu d.d.'?
3. Kolikšen je znesek računov, ki smo ga plačali prejšnji mesec?
4. Koliko denarja potrebujemo za še ne plačane račune?
Za lažjo predstavo prilagam sliko e-r diagrama!
[url=http://www.shrani.si/?3O/b4/yBINUjI/pis...
Hvala in lp!
Zadeve sem se lotila kar sama, imam pa še par težav. E-R diagram sem uspela pretvoriti, sedaj pa se ukvarjam s SQL povpraševanji. Gre za pb avtomatizirana pisarna. Zanima me, če mi lahko kdo pomaga pri razrešitvi teh vprašanj:
1. Koliko pošte smo prejeli v mesecu 'januarju'?
2. Koliko faksov smo poslali 'Telekomu d.d.'?
3. Kolikšen je znesek računov, ki smo ga plačali prejšnji mesec?
4. Koliko denarja potrebujemo za še ne plačane račune?
Za lažjo predstavo prilagam sliko e-r diagrama!
[url=http://www.shrani.si/?3O/b4/yBINUjI/pis...
Hvala in lp!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
tx-z ::
Kaj pa če uporabš PowerDesigner? Se mi zdi dost enostaven pa priročen za take stvari...
tx-z
@zigam: Žal moremo delat v programih, ki nam jih predlagajo na faxu.
@Vice: Kako pa naj popravim e-r diagram, da bo vredu? Glede prvega vprašanja me zanima, kaj si naj na e-r diagramu tam pod pošto naredim posebaj mesec, da bom lahko naredila potem povpraševanje po mesecih?
Prosim za nasvet kaki naj popravim e-r diagram....
@Vice: Kako pa naj popravim e-r diagram, da bo vredu? Glede prvega vprašanja me zanima, kaj si naj na e-r diagramu tam pod pošto naredim posebaj mesec, da bom lahko naredila potem povpraševanje po mesecih?
Prosim za nasvet kaki naj popravim e-r diagram....
--- ::
1.Tele stvari ti za denar ne bo noben šov delat, če pa že boš mogla pa dobro cifro povedat.
2.Ni treba da vsi vejo kdo si -->izbriši ime in priimek iz datoteke
Kar se pa tiče tvojega projekta:
-ER diagram je stvar izvedbe, ampak ne vem zakaj bi delala posebej mesec ker imaš pod pošto itak že datum?
-SQL povpraševanje bi pa za prve tri točke lahko (vsaj delno) rešila, ker so osnove sql-a če ti pa ne bodo delale pa prilepi na forum
2.Ni treba da vsi vejo kdo si -->izbriši ime in priimek iz datoteke
Kar se pa tiče tvojega projekta:
-ER diagram je stvar izvedbe, ampak ne vem zakaj bi delala posebej mesec ker imaš pod pošto itak že datum?
-SQL povpraševanje bi pa za prve tri točke lahko (vsaj delno) rešila, ker so osnove sql-a če ti pa ne bodo delale pa prilepi na forum
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | postgreSQL pomočOddelek: Programiranje | 2028 (1363) | klemenSLO |
» | ER diagramOddelek: Programiranje | 2485 (2028) | M1_Abrams |
» | Pomoč pri E-R diagramuOddelek: Programiranje | 2338 (2181) | f1ghter4 |
» | orodje za izdelavo E-R diagramaOddelek: Programska oprema | 2466 (2230) | boogie_xlr |
» | Izdelava E-R diagramaOddelek: Izdelava spletišč | 1580 (1216) | Tody |