Forum » Programiranje » postgreSQL pomoč
postgreSQL pomoč
business18 ::
Živjo, delam seminarsko za baze, sem prekopirala iz programa toad data modeler (E-R diagram), da lahko začenjam pisati SQL stavke v postgreSQL manager in mi ni jasno zakaj mi stalno ven meče error: "ERROR: there is no unique constraint matching given keys for referenced table "Film"."
Sem pregledala in se mi zdi da je vse prav narejeno, tukaj je slika E-R diagrama:
Sem pregledala in se mi zdi da je vse prav narejeno, tukaj je slika E-R diagrama:
MrStein ::
Raje svoje SQL stavke napiši, vsaj tistega, ki vrže napako.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
McAjvar ::
Če imaš stolpce "id_[nekaj]" samo tipa integer, ne bo zadosti. Baza se ti pritožuje, da na teh stolpcih nimaš unique constrainta. Se pravi nimaš omejitve, ki zahteva, da ne smeta obstajati dva zapisa v tabeli z enako vrednostjo v tem stolpcu.
Za začetek jih spremeni v tip serial (vrednosti v ta polja ti ni treba ročno vpisovati, za to bo poskrbela baza sama in pri vnosu lahko ta polja ignoriraš. Vrednosti bodo tipa integer, od 1 dalje: 1, 2, 3, ...). Drugi korak je, da ti pri (vseh?) tabelah manjka primarni ključ (ali pa zgolj unique constraint, ki pa ga primarni ključ implicira) na id_... stolpcih. Na primer:
Nato boš lahko brez problemov v drugi tabeli dodala tuji ključ, ki se bo skliceval na stolpec id_filma.
Za začetek jih spremeni v tip serial (vrednosti v ta polja ti ni treba ročno vpisovati, za to bo poskrbela baza sama in pri vnosu lahko ta polja ignoriraš. Vrednosti bodo tipa integer, od 1 dalje: 1, 2, 3, ...). Drugi korak je, da ti pri (vseh?) tabelah manjka primarni ključ (ali pa zgolj unique constraint, ki pa ga primarni ključ implicira) na id_... stolpcih. Na primer:
CREATE TABLE "Film" ( "id_filma" serial NOT NULL, "Naslov" character varying(250), "Dolzina" integer, "Ocena" integer, "id_drzave" integer NOT NULL, CONSTRAINT "pkey_Film" PRIMARY KEY ("id_filma") );
Nato boš lahko brez problemov v drugi tabeli dodala tuji ključ, ki se bo skliceval na stolpec id_filma.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
Motiti se je človeško.
nisem nič pisala, baza je ok sedaj. Potem pa karkoli ko kliknem je tale error tudi ko zaženem vse skupaj
Živjo,
mi lahko kdo pomaga kako se napiše insert stavek za tole samo kjer vsebuje datum...sem probala npr. 19-12-2013 ampak ni ok.
mi lahko kdo pomaga kako se napiše insert stavek za tole samo kjer vsebuje datum...sem probala npr. 19-12-2013 ampak ni ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: business18 ()
date '2013-12-19'
Torej:
INSERT INTO clan_medij (datum_vrnitve, ostali stolpci...) values (date '2013-12-19', ostale vrednosti)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Narediti moram poizvedbo v poizvedbi pa ne vem točno kakšna je že... je tole pravi primer?:
SELECT DATE(mq.mdate),
COUNT(DISTINCT mq.player_name)
FROM ( SELECT MIN(pp.date) as mdate, pp.player_name
FROM player_playtime AS pp
GROUP BY pp.player_name ) AS mq
GROUP BY DATE(mq.date)
DESC LIMIT 60
SELECT DATE(mq.mdate),
COUNT(DISTINCT mq.player_name)
FROM ( SELECT MIN(pp.date) as mdate, pp.player_name
FROM player_playtime AS pp
GROUP BY pp.player_name ) AS mq
GROUP BY DATE(mq.date)
DESC LIMIT 60
klemenSLO ::
na prvi uč zgleda ok. Pač
( SELECT MIN(pp.date) as mdate, pp.player_name FROM player_playtime AS pp GROUP BY pp.player_name ) AS mqje vgnezden stavek
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PostgreSQL pomočOddelek: Programiranje | 2499 (1992) | Mato989 |
» | SQL pomočOddelek: Programiranje | 2374 (1788) | miko22 |
» | mysql poizvedbaOddelek: Izdelava spletišč | 823 (642) | sebavet |
» | [SQL] Unikatni izpisiOddelek: Programiranje | 2205 (1592) | 111111111111 |
» | [SQL] - združitev glede na iste vrednostiOddelek: Programiranje | 1384 (1026) | tx-z |