» »

Grška finančna kriza

Grška finančna kriza

««
8 / 8
»
»»

ABX ::

RejZoR je izjavil:

Kateri izdelki? Na koliko izdelkih pri nas konkretno ste videli napis "Made in Greece" ? Jezst v življenju še nisem videl takega izdelka. Vem pa da iz tam prihajajo razni mediteranski agrumi. Ampak roko na srce, grčija ni edina mediteranska država, ki lahko ponudi take dobrine... torej kaj konkretno bi se spremenilo?
Še vedno pa bi lahko poslovali z grčijo kot se posluje z vsako drugo državo izven EU. Ampak grkom očitno ni na nobenem nivoju interes karkoli izboljšat. Jebi ga, znašli ste se v godlji, deal with it. Ne pa skoz jokat kako ne gre, po drugi strani pa avtomatično zavračajo vse spremembe.


Slow down Johhy boy.

Govoril sem o Grčiji in tuje izdelke za Grke.

Za nas bojo Grški izdelki cenejši, čeprav bo na njih višji Cesarski davek.

P.S: Olivno olje
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

BALAST ::

Kaj niso v grčiji posekal nekaj miljonov teh olivnih dreves, ker so hoteli zvišat tržno ceno.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Karaya 52 ::

Prijel sem se za glavo ko sem prebral cifro 600 milijonov € pomoci Slovenije Grkom. Tole mislim da ze krepko presega pluse, ki jih je gospodarstvo dobilo z uvedbo evra. Da me ne bo kdo narobe razumel, euro je se vedno edina pametna izbira za Slovenijo, samo je postala prekleto draga. Ta znesek je skoraj desetina bodocega proracuna. S tem bodo Grki vrgli coklo slovenskemu razvoju, reforme ne bodo mogle biti dovolj globoke.

Zgodovina sprememb…

ABX ::

BALAST je izjavil:

Kaj niso v grčiji posekal nekaj miljonov teh olivnih dreves, ker so hoteli zvišat tržno ceno.


Glede na to koliko dolgoročno razmišljajo me ne bi čudilo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Okapi ::

S tem bodo Grki vrgli coklo slovenskemu razvoju, reforme ne bodo mogle biti dovolj globoke.
O, potem ne bo za vse kriv murgelski palček?;)

O.

Timurlenk ::

v krizi je pač treba začeti napihovati nacionalistične vrednote

-valvoline- ::

Zgodovina sprememb…

Bellatrix ::

Gospodje moji, EU je bila "ustanovljena" zato, da posamezna država ne bi sama nosila svojega dolga. Ustanovljena je bila za to, da se bodo lahko megakorporacije okoristile na račun čim večjega števila ljudi. Ustanovljena je bila z namenom, da bo uničena.

Kriza v Evro območju ni slučajen produkt slabih gospodarjev. To je namerno ustvarjen konstrukt, ki ga bodo kot izgovor lahko uporabili za kasiranje na račun nižanja standarda. Dejansko nam Eu bolj koristi kot škodi. Pahorju so pač učinkovito oprali glavco, ko je vztrajno prepričeval ljudi, da bomo zamudili vlak če se ne zganemo.

Kapitalizem je najslabša pogruntavščina človeka. Potrebno ga je uničiti..
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Pahor je kupoval socialni mir po najmanj 3 miljarde na leto, ....
Voljeno telo ogledalo volilnega telesa.

redstrasse ::

-valvoline- je izjavil:

http://www.zerohedge.com/news/greek-1-y...

OMG :D


Tale komentar zmaga:

As an Obama voter once told me, it's just FREE MONEY, not "debt", if you never intend to pay it back.

Slovenija bo za teh 600 mil, dobila 3 flaše omejene serije olivnega olja.

Timurlenk ::

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/evrof...


if it talks like a banker, looks like banker and walks like a banker .... ;((Ekonomist Bernard Brščič meni, da je denar preprosto preveč pomembna stvar, da bi ga zaupali politikom in bankirjem.

Se pravi, da se postavi na čelo vlade neizvoljen evrokrat, človek, ki je del problema.

Mislim na Maria Montija, ki ga predstavljajo kot odrešenika, a dejansko je Monti omleden evrokrat, hkrati povezan s finančnimi lobiji, med drugim član upravnega odbora Goldman Sachsa, član Trilateralne komisije. Skratka, Monti je del tiste politične in finančne oligarhije, ki je to krizo povzročila.


bančniki so uspeli v zgolj 20 letih svet pripeljati tako daleč, da lahko brezskrbno nastavljajo svoje ljudi na čela vlad, brez volitev, brez ljudske odločitve; enostavno nastavijo jih in rečejo: to je vaš nov vodja

in vse to v zgolj 20 letihTisto, kar evropsko gospodarstvo potrebuje v tem zagatnem položaju, je deregulacija, osvobajanje, in ne vzpostavitev centralnoplanskega sistema. Bojim se, da po načinu delovanja EU postaja podoben nekdanji federativni Jugoslaviji.


ECB očitno ne igra več vloge posojilodajalca v skrajni sili, ampak postaja vse bolj podobna vlogi Narodne Banke Jugoslavije. No, ta presežna likvidnost se je prelila v nakupe javnega dolga, za poslovne banke izjemno donosno operacijo.Vse to se počne samo zato, da se zakrije nrav denarne politike in da se omogoči zasebnim poslovnim bankam obilne zaslužke brez tveganja.
in po vsem tem, ima tip še jajca, da izjavi tudi

Trdim, da je ključni problem sedanje gospodarske krize v denarni ureditvi in da to ni kriza tržnega sistema kot takega. Gre za zlorabo ključne institucije tržne ekonomije, to je denarja, za katero so krivi politične kaste ter poslovni in centralni bankirji.o'rly?četudi se v nekaterih stvareh strinjam, se mi zdi ta tip kar precej zmeden

kritizira finančno politiko zadnjih 10 let, ki je posledica pomanjkanja regulacija in je lahko vsak "kvaril" in kradel denar, kakor ga je bila volja, hkrati pa govori, da še vedno nismo dovolj deregulirani


nekaj takega, kot KPJ skozi celotno zgodovino SFRJ, to še ni pravi socializem, moramo ga še malo popraviti, potem bo pa zares boljeZgodovina sprememb…

Double_J ::

Merkel Called Greek President To Clarify German Position -Spokesman

BERLIN (Dow Jones)--Over the past 24 hours German politicians have been in steady contact with Greece's caretaker government to impress upon Athens that Berlin wants Greece in the euro, but that Greece must fulfill its international obligations.

Pomojem bo večji učinek, če se Merklova in Hollande zmenita, da bo levičarski up Hollande pridigal Grčiji. Da bo on prinašalec sporočil. Tako da... sedaj je treba nekako aktivirati Hollanda, da bo Grkom javno enako povedal.

Greek legislative election, June 2012 @ Wikipedia

Tle so pa ankete, pomojem je vse odisno od tega ali zmaga ND ali pa SYRIZA. Ali ostanejo, ali pa gredo ven iz eura. Posledice bodo pa hujše za Grčijo kot za nas.

http://www.nytimes.com/2012/05/18/busin...
Dve šivanki...

damjan1980 ::

eu in euro bosta ob njihovem potopu trpela bistveno manj, kot pa ob dolgotrajnem resevanju. bo se malo streslo v tistem trenutku, ampak hitro stabiliziralo. One lenuhe pa ko yebe, pa bodo na ravni bdpja svojih 3 sosedov, kamor realno tudi sodijo

kmetek ::

Zakaj se je pa potem zmetalo miliarde? Aja, banke.
««
8 / 8
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Grčiji ne deluje več PayPal (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
6626497 (15592) trenerkar
»

Koorporacije in vladanje svetu

Oddelek: Problemi človeštva
376186 (4728) vostok_1
»

Javna uprava Grčija - pravi carji

Oddelek: Loža
444774 (2287) -valvoline-
»

A vam je všeč [dogajanje v evropski uniji]? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12914259 (11250) Ramon dekers

Več podobnih tem