Forum » Programiranje » [C++] Class template- kaj delam narobe?
[C++] Class template- kaj delam narobe?
c0dehunter ::
Potrebujem pomoč, prevajalnik mi namreč javlja
Datoteka .h (samo relevanten del):
Datoteka .cpp (samo relevanten del):
V glavnem programu imam tole:
Kaj počnem narobe?
[Linker error] undefined reference to `Aritmetika<double>::Aritmetika(double*, int)'
Datoteka .h (samo relevanten del):
template<typename T> class Aritmetika{ protected: T* polje; int st_el; public: Aritmetika(); Aritmetika(T p[],int n); ~Aritmetika();
Datoteka .cpp (samo relevanten del):
#include "Aritmetika.h" template<typename T> Aritmetika<T>::Aritmetika(): polje(NULL), st_el(0) {} template<typename T> Aritmetika<T>::Aritmetika(T p[],int n): polje(p), st_el(n) { } template<typename T> Aritmetika<T>::~Aritmetika(){ delete[] polje; }
V glavnem programu imam tole:
double polje1[]={2,3,4.2,2.1}; Aritmetika<double> a1(polje1, (sizeof polje1/sizeof polje1[0]));
Kaj počnem narobe?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
Senitel ::
Imaš file "Datoteka" sploh linkan zraven (kater compiler?)?
Pa delete v destructorju ne bo ravno zdrava ideja, če imaš statično alociran array.
Pa delete v destructorju ne bo ravno zdrava ideja, če imaš statično alociran array.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Senitel ()
V glavnem programu imam includano Aritmetika.h. Delam pa v Dev-Cpp.
Glede destruktorja - a ni tako da je treba sprostit pomnilnik, če imam pointer na array?
P.s.: ugotovil sem, da če v glavnem programu naredim novo instanco objekta Aritmetika z praznim konstruktorjem, dela ok. Sumim, da je neka napaka pri arrayu.
Glede destruktorja - a ni tako da je treba sprostit pomnilnik, če imam pointer na array?
P.s.: ugotovil sem, da če v glavnem programu naredim novo instanco objekta Aritmetika z praznim konstruktorjem, dela ok. Sumim, da je neka napaka pri arrayu.
rasta ::
Šablone (templates) ne moreš postaviti v ločeno .cpp datoteko in jo ločeno prevesti. Ob prevajanju mora imeti prevajalnik deriniran typename T.
Ne, ni tako. Sprostiš samo pomnilnik zasežen z operatorjem new (ali C-jevskimi ekvivalenti malloc, calloc, itd.).
Vsak klic new naj bi tako imel tudi klic delete.
a ni tako da je treba sprostit pomnilnik, če imam pointer na array?
Ne, ni tako. Sprostiš samo pomnilnik zasežen z operatorjem new (ali C-jevskimi ekvivalenti malloc, calloc, itd.).
Vsak klic new naj bi tako imel tudi klic delete.
Hvala rasta. Torej, če prav razumem, kadar delaš s šablonami dodatna .cpp datoteka odpade, ker vse deklariraš v .h?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] podatkovni tipiOddelek: Programiranje | 1168 (960) | bi0s |
» | [C] struct in int[] (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7356 (6429) | MrBrdo |
» | Kopiranje vsake druge datotekeOddelek: Pomoč in nasveti | 1179 (979) | Okapi |
» | [C++] novi standardi in compilerjiOddelek: Programiranje | 1616 (1209) | Ezekiel |
» | kazalci in poljeOddelek: Programiranje | 1679 (1600) | rasta |