» »

kaj je raid??

kaj je raid??

usb2.0 ::

Nekomu zelo smešno in enostavno vprašanje, ampak jest odgovora na to ne poznam...Zakaj mi je prodajalec k sm mu reku, da hočem matično AUSUOV K7V333 Raid, reku, da potem rabim 2 diska???
Al pa procesor AMD X ghz raid, v čem je fora?

Hvala za odgovor!

gumby ::

RAID je kratica za "Redundant Array of Independent Disks", pomeni pa mrežo dveh ali več diskov, ki jih krmilnik združi v en logičen disk. Podatki se pišejo na oba diska hkrati - lahko imaš povečano hitrost (del podatkov gre na prvi disk, del na drugi, itd) ali pa povečano varnost podatkov (tu gre isti podatek na več diskov). Klik
Lahko imaš tudi samo en disk, če hočeš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gumby ()

Matek ::

Če bi bil jaz na tvojem mestu bi lepo pozdravil onega prodajalca, ki ti je to reku, in odšel v drugo trgovino.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Sergio ::

na plosci z RAIDOM logično da dela tudi samo en disk.

je pa pametno, da če že kupiš ploščo, ki podpira RAID, da kupiš še dodaten (enak) disk ter ustvariš RAID polje.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Gh0st ::

Kar pa ni namenjeno domačim upoabnikom, ki cele dneve špilajo in surfajo po netu. To je bolj varnostna rešitev, ker podvojuje podatke in s tem tudi večjo zanesljivost sistema. Sej ne špilate na dvoprocesorskem NFS serverju no...:|
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

usb2.0 ::

kdo pa je reku, da špilam igre, na žalost, sem bolj usmerjen v izdelovanje spletnih strani, zato raje nebi o tem...ne zanima me toliko drobovje računalnika, zaradi tega pa tudi ne poznam določenih fraz...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Združevanje diskov / Storage drive / RAID

Oddelek: Strojna oprema
92327 (2080) Mr.B
»

Projekt: SCSI U320 RAID0

Oddelek: Strojna oprema
241492 (1306) TribesMan
»