Forum » Kaj kupiti » 3d tiskalnik
3d tiskalnik
BlaY0 ::
Pravi revček, ki razen sklicevanja na lastno ničevo avtoriteto, ni dal niti ene verodostojne informacije... bogi.
Da so pa coreXY na Amazonu najbolje prodajani modeli (in to na prvih treh mestih, medtem ko A1 mini niti v top 5 ni), pa samo v najbolj mokrih sanjah lahko razložiš s tem, da tam kupujejo pretežno power userji. Me zanima kje v tvojem pavljičnem svetu nakupujejo casual userji, ki tako masovno kupujejo A1 mini po 100 EUR. A to zraven poli salame najdeš?
Iščeš kot moja pokojna stara mama, si totalno biased in očitno ne znaš napisati niti osnovnge prompta, ki bi ti ven vrgel realen globalen rezultat, ki temelji na resnih temeljih, to je velikost posameznih consumer segmentov in obnašanje povprečnega consumerja... bogi.
iloveboobz je izjavil:
heh, to da je mini 180x180x180, še opazo nisn. Še en argument proti za casualca, ker veliko ze narejenih večjih modelov je narejenih okoli 256x256x256 omejitve...
Točno to. Za večino casual uporabnikov je normalen work flow - najdi model online, klikni download, klikni print. In vsak tak z A1 mini, bo prvi dan trčil v omejitev zaradi velikosti plošče.
Večina modelov je majhnih. To si seveda zanemaril in se jasno po svojih biased našelih sklicuješ na velikost.
Absolutno. In mini je super zadeva za svoj denar. Ampak debata je o tem kaj je najboljša opcija za nekoga, ki bi rad preoizkusil hobi, z ca 300 EUR bugeta in željo po tisku večjih stvari. In svetovat bedslingerja z miniaturno ploščo pač ni optimalno, ne glede na to pod katerim šankom to prodajaš. Edini resen argument je točno to kar si ti napisal. Da ti je važen vsak EUR in da točno veš kakšne so tvoje potrebe, da ti je dovolj 180x180x180. In slednje niti približno ni samoumevno, ko govorimo o casual userjih, ki se prvič srečujejo s 3d printom.
Hja debata je najprej tekla o printerjih do 300 in je kar naenkrat tako kot vedno narasla na 600+
...v smislu: "Se boš pa ja stegnu še tistih par EUR in si nabavu proper 3d printer. A si revež al kaj?"
Moj take je bil, da večina nikoli ne rabi vseh fičrjev, ki jih ima recimo p1s in večina printa male reči, ki so fertik prej kot v eni uri.
Nikjer nisem napisal da ravno za tega začetnika ki bi rad že kar v štartu printal 300x300x300 priporočam A1 mini, napisal sem zgolj, da ga priporočam za začetnika na splošno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Če pa ostanemo res pri 300x300, potem je pa tu samo še A2L in torej P1S, P2S, X2D, CC, CC2, vsi itak odpadejo, pa naj bodo še tako tehnično superiorni.
Legon ::
...v smislu: "Se boš pa ja stegnu še tistih par EUR in si nabavu proper 3d printer. A si revež al kaj?"
Maš citat ali lažeš kot pes teče?
Večina modelov je majhnih. To si seveda zanemaril in se jasno po svojih biased našelih sklicuješ na velikost.
Spet precej debilno lažeš. Večina printerjev, razen A1 mini o katerem ti veselo nabijaš, je v rangu 250x250x250
Iščeš kot moja pokojna stara mama, si totalno biased in očitno ne znaš napisati niti osnovnge prompta, ki bi ti ven vrgel realen globalen rezultat, ki temelji na resnih temeljih, to je velikost posameznih consumer segmentov in obnašanje povprečnega consumerja... bogi.
Tako je, ker vsi vemo,d a vas v šoli za debile učijo, da je argumentirana debata povesem brez veze in je treba samo dovolj glasno kričat in delat bedaka iz sebe. Ali kako drugače naj si razločimo, da razen tvoejga ničevega mnenja svojih blodenj nisi sposoben podret niti s slabim iskanjem, kaj šele da bi dal kaj verodostojnega skupaj.
kaj ko bi nas bilko debilko razsvetlil s tem osnovnim promptopm, ki o dal ven realen globalni rezultat na resnih temeljih? Tolk da se dajnsko lahko pogovarjam še o čem dreugem kot tvojih blodnjah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
A tut tega ne znaš več poiskat... bogi. Vedno ko se debata začne okoli denarja je na koncu epilog "Zaradi 100 EUR več ne boš obubožal". In ne, ne bom ti pomagal iskat
Spet precej debilno lažeš. Večina printerjev, razen A1 mini o katerem ti veselo nabijaš, je v rangu 250x250x250
Večina modelov za print, ne večina modelov printerjev
kaj ko bi nas bilko debilko razsvetlil s tem osnovnim promptopm, ki o dal ven realen globalni rezultat na resnih temeljih? Tolk da se dajnsko lahko pogovarjam še o čem dreugem kot tvojih blodnjah.
To je pa tvoj domet, v večini tem kjer sodeluješ... ker ne znaš in sam ne moreš, začneš z omalovaževanjem in žaljenjem... bogi.
Zgodovina sprememb…
Absolutno. In mini je super zadeva za svoj denar. Ampak debata je o tem kaj je najboljša opcija za nekoga, ki bi rad preoizkusil hobi, z ca 300 EUR bugeta in željo po tisku večjih stvari. In svetovat bedslingerja z miniaturno ploščo pač ni optimalno, ne glede na to pod katerim šankom to prodajaš. Edini resen argument je točno to kar si ti napisal. Da ti je važen vsak EUR in da točno veš kakšne so tvoje potrebe, da ti je dovolj 180x180x180. In slednje niti približno ni samoumevno, ko govorimo o casual userjih, ki se prvič srečujejo s 3d printom.
Ne vem če je debata o tem, razen če si ti tako določil, ker si zvesti stražar te teme in poklican za takšne odločitve?
Kaj vemo o casual userjih oziroma običajnih potrošnikih? Predvsem to da ne vedo točno kaj bi radi oziroma kaj točno potrebujejo. Pri 3D tiskanju danes obstajata dva koncepta... prvi je "Želim sam izdelat nekaj kar bi si sicer kupil v TEDI-ju.", drugi pa "Potrebujem nov hobi.". IMHO je prvih že precej več kot drugih. Če pa dejansko govorimo o novem hobiju, ki se ga misliš lotit resno in se imenuje 3D tiskanje, potem pa jasno ni dileme... vzameš zaprt core XY za 300+. Poleg tega če že govorimo o hobiju denar še nikoli ni bil ovira, tako da v končni fazi lahko mirno štartaš tudi z X2D. Kompromis v konkretnem primeru na katerega se verjetno sklicuješ ti je potem samo še velikost ki ni večja od 300x300 in pa se ga definitivno da požreti, oziroma je precej smiselno da se ga.
Zgodovina sprememb…
A tut tega ne znaš več poiskat... bogi. Vedno ko se debata začne okoli denarja je na koncu epilog "Zaradi 100 EUR več ne boš obubožal". In ne, ne bom ti pomagal iskat
Večina modelov za print, ne večina modelov printerjev
To je pa tvoj domet, v večini tem kjer sodeluješ... ker ne znaš in sam ne moreš, začneš z omalovaževanjem in žaljenjem... bogi.
To je pa tvoj domet, v večini tem kjer sodeluješ... ker ne znaš in sam ne moreš, zacne s pomilovanja vrednim gaslightingom in sklicevanjem na lastno ničevo avtoriteto... bogi.
in še kar nisi dal vira za svoje blodnje. Le zakaj?
Zaradi 100 EUR več ne boš obubožal
Edini revček, ki je to v tej debati potegnil iz riti si ti.
Zgodovina sprememb…
Mislim da si dokazal svoje, obnašaš se kot 12 letnik, ki misli da zna iskat z Googlom in je potem še aroganten in nesramen. In takemu naj bi jaz pisal prompte... heh, pozabi. Komurkoli ga bom z veseljem posredoval, samo tebi ne. Pa veselo straženje te teme ti želim še naprej...
Mislim da si dokazal svoje, obnašaš se kot 12 letnik, ki misli da zna iskat z Googlom in je potem še aroganten in nesramen. In takemu naj bi jaz pisal prompte... heh, pozabi. Komurkoli ga bom z veseljem posredoval, samo tebi ne. Pa veselo straženje te teme ti želim še naprej...
sem vedel da ne boš razočaral s svojo nevednostjo in se boš raje smešil naprej. Zdaj pa veselo za debatiraj dalje z AI in piši prompte o množičnem nakupovanju A1 mini za 100 EUR. Vsaj dokelr te mamica ne nažene spat.
Zgodovina sprememb…
klinker ::
Evo, sem vprasal za vas da se ne pobijete med sabo zaradi kupa elektronike in aluminija 
Najbolj prodajan vseh casov je Ender 3, za njim pa A1 mini in na tretjem je P1S
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
sem vedel da ne boš razočaral s svojo nevednostjo in se boš raje smešil naprej. Zdaj pa veselo za debatiraj dalje z AI in piši prompte o množičnem nakupovanju A1 mini za 100 EUR. Vsaj dokelr te mamica ne nažene spat.
Ti si že tako ali tako non-stop razočaran, zato se tako obnašaš in si poln samega sebe. Za takšne obstaja strokoven izraz, ki ga boš upam sam uspel zgooglat...
Zgodovina sprememb…

iloveboobz ::
Evo, sem vprasal za vas da se ne pobijete med sabo zaradi kupa elektronike in aluminija
In ravno to je dokaz da najbolj prodajan še ne pomeni dobrga printerja. ender3 se je dobr prodajal, ker je bil za svoj čas pocen in "good enough". No good enough za ~2018, k je še bil aktualn. Ampak vsak k ga je mel, sploh v nemodificirani verziji, ve, da ta printer pač ni nekaj, kar bi ga lahk povprečna micka postavla na mizo in printala plug&play, kot epson printer.
smoki
Tako je, zato je tu A1 mini, ki ga povprečna Micka postavi na mizo poleg razvaljanega testa za piškote in si naprinta modelčke za piškote.

eh micka je kupla a1 mini zato, ker je bil prvi printer sort by price od znamke, za katero je ze slišala. Ne zato, ker je dejansko primern za vsakega začetnika, k neve kaj bi...
Ampak ja, ta tema se je čist izrodila iz čist preprostega razloga, ker vsak svojga konja kuje v zvezde....
Ampak ja, ta tema se je čist izrodila iz čist preprostega razloga, ker vsak svojga konja kuje v zvezde....
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()
Jaz ne kujem A1 mini nikamor. Bil sem prvi, ki je predlagal CC2. Treba je samo doumeti, da 3D printanje ni več domena samo nas entuzijastov. Zadnji dve leti smo že v manjšini.
Zgodovina sprememb…

exactly in ravno zarad tega je glih a1 mini bolj printer entuzijastev, ker ima več omejitev kot tipičn zaprt corexy printer, hence rabi mal več ljubezni, da sprinta to kar hočeš. Entuzijast bo vedu omejitve minija in bo tut fural okol njih. Mogoče kot sekundarn printer, mogoče kot edini printer za specifične taske.
smoki
Ma daj pusti reveza zivet v pravljici. Kogar je dejansko zanimalo je dobil infomacijo, debili lahko pa dalje onanirajo na to da so edina avtoriteta na svetu.
iloveboobz je izjavil:
exactly in ravno zarad tega je glih a1 mini bolj printer entuzijastev...
Misliš bolj printer za neentuzijaste? Entuzijasti smo mi, tisti ki se s 3D printanjem ukvarjamo zaradi samega 3D printanja. Piškotn Micka ni 3D printing entuzijast ampak samo klasičen potrošnik.
Zgodovina sprememb…
damirj79 ::
Cena BL a1 mini je 189€. Ampak je pač mini, za začetek je sigurno ok, in če ostajaš pri malih stvareh tudi dovolj. Ampak op je omenjal build volume 300x300x300, tu se pa kar zakomplicira, ker je malo opcij tudi za 2x višji budget.
iKst_ ::
Jaz po enem letu z A1 Mini nimam težav. V tem času sem mogoče 5x naletel na model, ki ne paše na mojo 180x180mm mizo, od tega sem enkrat dal printati zadevo kolegu, v ostalih primerih pa sem malo obrnil model ali printal v 2 kosih in zlepil skupaj. Sicer je pa ogromno modelov prilagojenih za Minija.
Če bi kupoval še enkrat, bi verjetno vzel 256x256x256 oz. danes A2L s 300x300x300. Ampak težko rečem, da mi je žal, da sem kupil minija.
Če bi kupoval še enkrat, bi verjetno vzel 256x256x256 oz. danes A2L s 300x300x300. Ampak težko rečem, da mi je žal, da sem kupil minija.
Seba982 ::
Ali delate lastne dizajne s Fusion360, Autocad... Ali imate že kakšen AI, ki ti pljune ven željeno?