Forum » Omrežja in internet » telesmeh-winxp-dhcp
telesmeh-winxp-dhcp
udarnik ::
kolega poskusa pridet gor ke je dobu kabel pa ne gre
zmeri dobi ip, ki je namenjen za interne veze (169.254.x.x.)
kake so prave nastavitve v xp za kabel,kaj moras nastimat v ie,ker zmeri tezi zarad modem povezave (modem ni pustu not ce bo kaj telesmeh zezal)?
a je mogoce da ga tam se niso registriral pa sploh ne dobi odgovora od dhcp, a se da kako stestirat?
aja, poslal sem mu mail,a tale thomson pa telesmeh uporablajta to?
torej bi morala cez x cajta lucka svetit,ce je vse nastimano na njihovi strani!
zmeri dobi ip, ki je namenjen za interne veze (169.254.x.x.)
kake so prave nastavitve v xp za kabel,kaj moras nastimat v ie,ker zmeri tezi zarad modem povezave (modem ni pustu not ce bo kaj telesmeh zezal)?
a je mogoce da ga tam se niso registriral pa sploh ne dobi odgovora od dhcp, a se da kako stestirat?
aja, poslal sem mu mail,a tale thomson pa telesmeh uporablajta to?
torej bi morala cez x cajta lucka svetit,ce je vse nastimano na njihovi strani!
- spremenil: udarnik ()
LeQuack ::
Vsaj kukr jst vem bi mogla povezava delat brez nadaljnih nastavitev tko v winxp al pa win2k. Mam tud kabl prek Linka, sicer drug model modema sam dobi IP tud prek dhcp. Tud men je ze kdaj najdu sam interni IP, vendar je blo to zarad izpada signala oz. nic softwerskega
BuDi79 ::
Mail uporabljajo zelo pogojno... ko sem lani 3 mesece cakal da mi napeljejo kabelski internet sem jim poslal kakih 10 mailov pa ni bilo nikakrsnega odziva (kot da posiljam naravnost v trash can), v 11. mailu sem jim s konkretnimi dejstvi zagrozil s tozbo... in cez par ur me je klical tehnik ce bom doma da bi oni prisli uredit zadeve.
udarnik ::
ma sej so tud men vlekel skor 2mesca (v primerjavi s tistmu kar pise na listu so res malce zamudili 2mesca-7dni )
sem pa mislu mail storitev na thomson modemu-kao lucka gori ce dobis mail----tko bi vedel da so tipa priklopili v svojo bazo mac adres----sam ocitno niso,lucka ne sveti!
sem pa mislu mail storitev na thomson modemu-kao lucka gori ce dobis mail----tko bi vedel da so tipa priklopili v svojo bazo mac adres----sam ocitno niso,lucka ne sveti!
[Some1Else] ::
ce te zavrne dhcp server al net bridge ti ponavadi utripajo vse tri lucke na modemu hkrati. ponavadi pa se je najboljs podat v command line
pa napisat
>ipconfig /release
>ipconfig /renew
ce ma v nastavitvah za omrezno sosescino pod tcp/ip izbrano "obtain adress automatically" mu more delat, alpa napise DHCP server not responding al neki podobnega. Mozno tut da je v vmesnem casu spremenu MAC naslov, ceprav dvomim, ker taksno pocetje zahteva nekaj vec znanja, tvojga frenda pa ze instalacija navadnega modema muci.
jst mam ponavadi kr dost "problemov" z mojim ispjem, pa se najraj kr tja odpravim in se zmenim z adminom. ponavad so rezultati kmal na planu.
pa napisat
>ipconfig /release
>ipconfig /renew
ce ma v nastavitvah za omrezno sosescino pod tcp/ip izbrano "obtain adress automatically" mu more delat, alpa napise DHCP server not responding al neki podobnega. Mozno tut da je v vmesnem casu spremenu MAC naslov, ceprav dvomim, ker taksno pocetje zahteva nekaj vec znanja, tvojga frenda pa ze instalacija navadnega modema muci.
jst mam ponavadi kr dost "problemov" z mojim ispjem, pa se najraj kr tja odpravim in se zmenim z adminom. ponavad so rezultati kmal na planu.
--
Srđan Prodanović, www.some1else.org
Srđan Prodanović, www.some1else.org
DeLonghi ::
Takisto jaz...ko sem se priklopil na TM, mi je nekam pocas zadeva delala, ceprav sem imel 1024/128
posljem nekaj mejlov..nic...
Potem pa directione na Vojkovo, ma njihov sedez, in nisem sel prej stran dokler mi niso dvignali hitrost! Je pa cela stala tam pri njih, sem obredel cel kup tajnic in racunovodkinj preden sem prisel do internih serviserjev
Tako da kar direkt do njih, ceprav sploh nimajo neke sluzbe za stranke - vazno je, da znate povedat zakaj se gre, ce ne te prec odzenejo.
posljem nekaj mejlov..nic...
Potem pa directione na Vojkovo, ma njihov sedez, in nisem sel prej stran dokler mi niso dvignali hitrost! Je pa cela stala tam pri njih, sem obredel cel kup tajnic in racunovodkinj preden sem prisel do internih serviserjev
Tako da kar direkt do njih, ceprav sploh nimajo neke sluzbe za stranke - vazno je, da znate povedat zakaj se gre, ce ne te prec odzenejo.
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe
D.A.
Zbogom in hvala za vse ribe
D.A.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4791 (4293) | BorutK-73 |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5422 (4926) | BorutK-73 |
» | ne morem priti v modem(Prospero 632)Oddelek: Omrežja in internet | 4127 (4063) | Pesimist |
» | wireless omrezje HELPOddelek: Pomoč in nasveti | 1550 (1364) | igz |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2282 (2056) | TribesMan |