» »

Symantec prevzel PGP in GuardianEdge

Symantec prevzel PGP in GuardianEdge

Slashdot - Symantec je objavil prevzem podjetij PGP Corporation in GuardianEdge Technologies. Za prvo podjetje je odštel 300 milijonov dolarjev, za slednje pa 70 milijonov dolarjev. Če bodo regulatorji trga prevzem odobrili, bo ta končan letos poleti. Symantecov šef Enrique Salem je ob najavi prevzema dejal, da se izdelki obeh podjetij morejo skladno vključiti v Symantecov portfelj.

Podjetje GuardianEdge poznamo predvsem po programih Hard Disk Encryption in Removable Storage, ki preko OEM-sodelovanja domujeta v Symantecovih Endpoint Encryption Product in Altiris Total Management Suite. PGP zanje pripravlja enkripcijsko tehnologijo, ki jo najdemo v Symantec Data Loss Prevention. PGP Corporation sta ustanovila Jon Callas in Phil Dunkelberger in je trenutni lastnik kode za PGP, ki je eden bolj znanih programov za enkripcijo po standardu RFC4880. Čeprav Symantec z obema podjetjema sodeluje že dlje časa, je to prvi dejanski prevzem podjetij, ki se ukvarjajo z enkripcijo. Sedaj bodo lahko uporabnikom ponudili celovito kriptiranje trdih diskov (PGP) in izmenljivih pogonov (GuardianEdge) za začetek, kasneje pa nameravajo svojo ponudbo nadgraditi in pripraviti celostno platformo za varovanje podatkov.

Nick Selby, nekdanji analitik računalniške industrije, pojasnjuje, da je Symantec s prevzemom prehitel Sophos in se približal konkurentu McAfee. Ker sta prevzeti podjetji s Symantecom že sedaj tesno sodelovali, večjih težav pri integraciji kupljenih izdelkov ni pričakovati. Bo pa moral Symantec to dokazati tudi v praksi, kakor so storili s podjetjem Vontu, ki so ga kupili leta 2007. Še do pred kratkim je namreč veljalo, da je Symantec podjetje, kamor gre dobra programska oprema umret. Naj bo to pot drugače.

1 komentar

Relanium ::

Symantec ni več to kar je včasih bil.

Pa tud Partition Magic-a je blo škoda.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hude ranljivosti v Symantecovi programski opremi

Oddelek: Novice / Varnost
195045 (2878) stara mama
»

Naslednja delitev: Symantec

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
64613 (3868) crniangeo
»

IBM in Symantec odpuščata

Oddelek: Novice / Ostale najave
94391 (3114) rand
»

Intel kupuje McAfee

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
208279 (7436) opeter
»

Symatec in Adobe proti Microsoftu

Oddelek: Novice / Tožbe
423734 (3033) para!

Več podobnih tem