» »

Wordpress in database

Wordpress in database

Volk| ::

Imam blog. Rad pa bi zapisal še v eno drugo bazo post_title, ne samo wordpressovo bazo.
Ne najdem pa nikjer kjer bi dodal(ali pa še boljše - includal) kodo, kjer wordpress zapisuje v bazo, tako da bi istočasno še zapisal zadevo še v drugo bazo.

Saj bi bla možnost, da bi na tisti strani, kjer hočem da se prikazuje določena zadeva iz wordressove baze enostavno tam klical bazo wordpress, toda raje bi pisal v svojo bazo, ne pa pol na drugi strani uporabljal wordpressovo.

Ve kdo, kje lahko includam fajl z kodo ki bo zapisala v mojo bazo kaj želim(post_title)?

p.s. Zavedam se da lahko pri nadgradnji wordpressa pride do težav, toda če includam, gre itak samo za eno vrstico kode.

Tody ::

Huh, nevem točno kaj hočeš, da ko v wp napišeš post da se ti naslov pojavi še kje drugje? Potem vzemi plugin za twitter ali pa Facebook in poglej kako oni jemljejo zadevo. Mislim da gre itak vse prek XML. Večina folka to itak dela prek RSS, a ti bi mel raje backup na drugi strani? :)

Ja, hočem da se nekje drugje pojavi še naslov posta. Zato bi rad zapisal zadevo v drugo bazo.
Čeprav bo res verjetno bolj enostavno, da kličem wordpressovo bazo(že zaradi updata).

Edini problem je ker v wordpressovi bazi naslov zapiše večkrat...če editiraš post, se pol naslov ponovno zapiše, čeprav si editiral samo post brez naslova.Torej podvojeni vnosi.
To se sicer z sql stavkom da rešit, toda vseeno nekako bi rad da imam za to svojo bazo(baza sicer že obstaja, dodal bi še samo eno poljo za zapis iz wordpressa.
Nekaj sem brskal po fajlih od wordpressa, toda odkrito priznam, ni mi kaj dost jasno, kljub temu da mi php in mysql leži.

PaX_MaN ::

Ja, hočem da se nekje drugje pojavi še naslov posta.

Kje je to nekje drugje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Ice-Heki ::

WP res zapiše naslov večkrat v bazo - vendar to so osnutki!
Poglej WP SQL stavek, s katerim se ti zgenerira RSS - tam se namreč iz baze vzamejo samo zadnji objavljeni zapisi.

V wordpressu se piše blog, na moji drugi strani pa bi bili vidni samo naslovi postov kot alineje.Zato bi rabil da imam te naslove še zapisane drugje.

Torej noben ne ve kje v katerem fajlu se pol izvrši zapis v bazo?

Tody ::

Če rabiš to potem si poglej kak archive.php (govorim na pamet)

PaX_MaN ::

Mah, sedaj rešil na najlažji način.
izvedel connect na bazo pol pa

mysql_query("SELECT * FROM wp_posts GROUP BY post_title ORDER BY post_date DESC"

pa zadeva špila.
Bom še poiskal kako drugo rešitev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova različica podatkovne baze PostgreSQL 9.5 prinaša obilico novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5717591 (14457) McAjvar
»

prenos wordpress strani na drug strežnik

Oddelek: Izdelava spletišč
101843 (1531) p1nky
»

[ASP.NET] problem

Oddelek: Izdelava spletišč
382165 (1815) Microsoft
»

Naključno izbiranje v VB 6