Forum » Izdelava spletišč » Vpliv lokacije strežnika na Google search ranking
Vpliv lokacije strežnika na Google search ranking
Otzi ::
Ob novici, da Google razvršča članke tudi po hitrosti strežnika, sem se vprašal ali je med pomembnejšimi kriteriji tudi lokacija strežnika. Recimo če delaš spletno stran izključno v slovenščini z .si domeno ali je pomembno da je strežnik IP-lociran v Sloveniji.
Kolikor sem brskal naokoli, npr. SEO checklist, so mnenja deljena. Še najbolj logična mi je razlaga, da pri splošnih domenah (.com, .net, .org...) IP lokacija je pomambna, pri ccTLD (country code top level dom.) pa že vrhovna domena opredeljuje lokacijo oz. komu je stran namenjena.
Menenja, izkušnje?
Kolikor sem brskal naokoli, npr. SEO checklist, so mnenja deljena. Še najbolj logična mi je razlaga, da pri splošnih domenah (.com, .net, .org...) IP lokacija je pomambna, pri ccTLD (country code top level dom.) pa že vrhovna domena opredeljuje lokacijo oz. komu je stran namenjena.
Menenja, izkušnje?
Tody ::
Pomojem ni, edino hitrost pač je odvisna. Ampak to je spet point to point pogled. Če si slovenec pa brskaš po slovenskem strežniku maš ping pod 10 ms če si američan k brskaš slovensko stran v slovenskem jeziku maš pa 100+ ms zlahka.
Čist lahko da je to en od 200+ kriterjiev ampak pomoje ne nosi dosti teže, to je recimor dejavnik za prva 3 mesta, če sploh.
Čist lahko da je to en od 200+ kriterjiev ampak pomoje ne nosi dosti teže, to je recimor dejavnik za prva 3 mesta, če sploh.
Primoz ::
Google je uradno povedal, da je lokacija strežnika pomembna.
There can be no real freedom without the freedom to fail.
Otzi ::
Kolikor razumem je "še kar pomembno" in ne tako zelo...
http://www.google.com/support/forum/p/W...
http://www.google.com/support/forum/p/W...
Primoz ::
Če so mnenja da imaš vsebino namenjeno napačni državi (oz. se njihovo mnenje zaradi tega bistveno razlikuje od tvojega), potem je ZELO pomembno. Drugače pa ne toliko.
There can be no real freedom without the freedom to fail.
Tody ::
Podaj definicijo bistveno :) Meni je Chrome že parkrat ponudil prevod iz Hrvaščine v slovenščino čeprav je bila stran lepo slovenska, mogoče kaka kletvica vmes zjebe sistem :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Izdelava spletišč | 295353 (18645) | hariscorale |
» | Spletno gostovanjeOddelek: Omrežja in internet | 2571 (1416) | cheguera |
» | Najboljše gostovanje v Sloveniji?Oddelek: Izdelava spletišč | 5086 (3015) | neoserv |
» | Zabasanost pri WP, JoomliOddelek: Izdelava spletišč | 2715 (2331) | AklAm |
» | .de server mora imeti .slo zastavco na ASEOddelek: Omrežja in internet | 1123 (937) | Dark Angel |