Forum » Elektrotehnika in elektronika » Napeljava - hišna žarnica
Napeljava - hišna žarnica
LeXani ::
Imam problem. V sobi, ki je ne uporabljam bolj malo, mi ne deluje več luč. Sprva sem mislil da je napaka na reflektorju, ampak verjetno je problem kje drugje. Menjal sem reflektor, oziroma ga prikopil drugam zadeva deluje. Pregledal stikalo, menjal stikalo..brez uspeha.. Sprašujem zato, ker mogoče je kakšna manjša težava ki bi jo lahko rešil sam, ker imam čas...
Čas prve prijave 04.11.2005
alenvprekrs ::
Poglej kontakte na in v okovju (žarnično grlo)!
Pred posegom OBVEZNO PREVERI BREZNAPETOSTNO STANJE!
Pred posegom OBVEZNO PREVERI BREZNAPETOSTNO STANJE!
Sem probal delujoč reflektor - iz druge sobe, ne deluje. Čudno.
arozma ::
Mogoče je pa težava v dovodu do stikala. Vzemi stikalo dol in s fazenbriferjam probaj če sploh pride tok do stikala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: arozma ()
telexdell ::
Si pred časom nameščal kakšne slike ali elemente na steno (vrtal v steno)? Si mogoče imel v sobi dve ali več svetilk pa si katero že kdaj prej odklopil? Si mogoče belil prostor in odklapljal stikala? Si mogoče menjal stikala? Lahko do instalacije pridejo glodavci?
Torej možnosti je ogromno in če se na elektriko ne spoznaš vsaj malo bo tudi uspeha bolj malo.
Torej možnosti je ogromno in če se na elektriko ne spoznaš vsaj malo bo tudi uspeha bolj malo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Tok do stikala je. V sobo nisem nič posegal, lahko pa so glodalci krivi ja, ker imam na podstrešju napelano cev kar tako po tramovih..bom malo pregledal.
Rešil težavo. Zajedalci krivi. Me pa še nek zanima..da ne odpiram nove teme...
V kopalnici imam stensko luč, ter luč na omarici (vgradna). Ločena stikala. A lahko priklopim lučko iz omarice na enake vodnike ? (na tiste ki vodijo do stenske luči)
V kopalnici imam stensko luč, ter luč na omarici (vgradna). Ločena stikala. A lahko priklopim lučko iz omarice na enake vodnike ? (na tiste ki vodijo do stenske luči)
arozma ::
Rešil težavo. Zajedalci krivi. Me pa še nek zanima..da ne odpiram nove teme...
Mislim, da lahko. Ne vem zakaj bi to bil problem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektricna poraba naprav , elektricna stikala in podobna vprasanjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4047 (2137) | radoha62 |
» | Menjava 2 menjalnih stikal pri dveh lučehOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3011 (2810) | Koleskar90 |
» | FID in ozemljitveni vodnik za njimOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5631 (5385) | Invictus |
» | kabli prebijajo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8778 (7860) | telexdell |
» | Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 44393 (38524) | smile- |