» »

Dolgo nalaga windows xp

Dolgo nalaga windows xp

Bull13 ::

lp

imam sistem
e8400, ram 4gb, windows xp 32bit sp2

To dolgo nalaganje windowsov XP mi že gre počasi na živce.
Se mi zdi,da mi čedalje bolj vse neki šteka. Že tak mi downloada pa še tiste ikone, ki jih mam na desktopu rabi minuto skor da pokaže do konca ikone. Mi je pa enkrat en omenil tak na hitro, da se mi nalaga tak dolgo zato ker še kao neki programi laufajo v ozadju in da jih morm izklopit. Vem da je reku da morm iti v control panel pa mislim da je reku administrative tools. Nisn sigurn več ka pol naprej. A je to sploh prav.

Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem.

harvey ::

Vzrok za težave pri dolgem startu so lahko:

1. že omenjeni programi v ozadju (povej koliko ikonc imaš levo od ure in bo hitro jasno)
2. mapirani mrežni diski in iskanje le teh
3. stanje diska (okvara, fragmentiranost)
4. zločesta nesnaga (virusi, spyware)

Po mojem je najbolje, da poprosiš kakšnega, ki se vsaj malo spozna na računalniške sisteme, da pregleda tvojo težavo. Za nasvet pa kakšna coca-cola in pica naj ne bi izostala.:))

solatko ::

Ni mi jasno, čemu na take sisteme rinete gor Windows XP, saj je mašina idealna za poganjanje Viste ali W7. XP se po zelo kratkem času zabaše in ne gre nikamor več, pa če je še tako hud sistem. Vista in W7 pa imata to poštimano. Poleg tega imaš 4GB spomina, na 32 bitnem sistemu pa ga uporabljaš samo 3,2GB, ostalo pa je višek, ki ne služi ničemur.

ST-777 ::

Bull13 je izjavil:

lp

Moj comp se z XP-jem in precej počasnejšim procesorjem, kot je tvoj, zažene v cca 20 sekundah, ko pritisnem tipko na ohišju. Uporabljam pa hibernacijo namesto navadnega ugašanja. Svetujem ti, da narediš enako.

Seveda mora biti za hibernacijo prej izpolnjenih nekaj pogojev:
- nameščeni gonilniki za vso strojno opremo
- dovolj prostora na sistemski particiji za datoteko hiberfil.sys (enako količini pomnilnika)
- funkcija mirovanja mora biti omogočena (nadzorna plošča > možnosti porabe > mirovanje)

(Ko comp ugasneš in spraviš v hibernacijo, lahko iztakneš kabel 220V, saj hibernacija ni stand by.)

duff ::

provaj s programom boot vis:
http://www.softpedia.com/get/Tweak/Syst...

to je tool od microsofta, kateri je vsaj pri meni precej pohitril bootanje pc-ja.

na tem linku pa imaš wizzard, kaj narediti, da ti pohitri zagon. Pa poročaj, če bo kaj bolje :)
http://articles.techrepublic.com.com/51...

Dami ::

Bull13 je izjavil:

imam sistem
e8400, ram 4gb, windows xp 32bit sp2

Čist isti sistem, isti problem. Pol sn pa pop**** pa dal win7 64bit (mel sn xpje na vseh kištah od kar so zunaj, viste še vidu nisem, kaj šele win7). Zdaj se sam tepem, zakaj sn tak dolgo čakal in nisem to že prej naredil.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

solatko ::

To je predvsem zato, ker poslušate javno mnenje, ki je zaradi nekaj klikov več, sesul nove windowse, nihče pa ne pove, da sta ravno oba nova sistema izredno popravila vse pomanjkljivosti XP-ja. Nič več pacanja računalnika, defragmentacije niso več potrebne, poskrbljeno je za varnost........ Sistema resda rabita malo več resursov, vendar sta zadovoljna tudi s tistim, pri katerih je počepal tudi XP (sistemi z 1GB RAM-A se ne ustavljajo, zaradi polne zasedenosti rama, ker se sproti ugašajo nepotrebni servisi, pri XP pa je vse delalo, dokler nisi ugasnil).

Hvala za vse odgovore. Potem priporočate, da dam gor 64 bit windows 7, Visto?
Zanima me kateri od teh dveh se bolj obnesejo pr igrah.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bull13 ()

hojnikb ::

Enako ali bolš + Windows 7 ma directx 10/11, ki ga Windows XP ne podpira.
#brezpodpisa

Tako, da bi kamot pol lahko laufal špile na windows 7 64bit.
Ok bom probu. Thnx

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 8 na starejšem računalniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516283 (5338) solatko
»

Ne zazna 4GB rama ampak samo 2,96GB na HP4710s

162736 (2431) ZaOstali
»

32 ali 64bit? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5524493 (23646) bluefish
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

16613010 (9242) Icematxyz
»

Dolgo nalaganje Windowsov

Oddelek: Operacijski sistemi
202909 (2314) Tonći

Več podobnih tem