» »

Kateri brivnik?

Kateri brivnik?

««
3 / 11
»»

RejZoR ::

HQ6920 je tastari Philips, sicer ga imam še vedno za zelo dolgo brado ampak drugače pa uporabljam Remington R5150. Edina slabost Remingtona je da cuka pri zelo dogi bradi, medtem ko ta predelan Philips pa ne.
Tko da kadar sem res len in si pustim dolgo brado jo najprej nahitro poraziram s tistim starim Philipsom, pol pa na gladko obrijem z Remingtonom.

Prvo mi je bilo čudno zakaj Remington cuka če pa nima Lift&Cut sistema kot ga ima Philips, pol pa sem opazil, da se rezila pri Remingtonu vrtijo precej hitreje. Kar je sicer super za kratko brado, ampak očitno pri dolgi povzroča cukanje. Drugače pa sem kar zadovoljen z Remingtonom. Vse ostalo mi je super.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kmetek ::

zaenkrat kewl....edino še ne vem kako točno vlečeš brivnik...vzporedno na, gor pa dol verjetno ok? lol....lame here :))

RejZoR ::

Jezst ga nasprotno do smeri dlak, da jih res v nulo odbrije. Brijem pa tko da potegnem nasprotno od rasti, dvignem in grem na začetek. Sistem, da skoz premikaš po koži v random smeri mi nikoli ni odgovarjal niti ni bil učinkovit. Je pa res da si večkrat pustim mal daljšo brado, tko da so dlake pogosto vzporedno s kožo. Če se briješ pogosto pa so bolj pravokotno na kožo. Vbistvu vedno premikam brivnik od vratu proti ustom. Razen nad in pod usti ga premikam gor in dol. Na adamovem jabuku pa levo in desno oz včasih v random smeri, da vse pobere.

Brij se tko da en dan probaš en način, drug dan drugega itd. Pa boš videl kakšen način bolj odgovarja na določenem delu. In nakoncu ko boš probal vse variante boš vedel za kateri del je kateri način britja boljši. Ko prideš na to točko pa je britje z električnim ful hitro.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

theBill ::

Evo ga, Merkur ma akcijo, Philips Sensotouch 3D RQ1250/16 za 144€

http://www.merkur.si/aparati/brivniki-i...

RejZoR ::

Ja, do 8.4.2013 je -15% na praktično ves program bele tehnike in MGA. Kakšne stvari pridejo zdej kar konkretno ceneje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

medenko ::

hud model?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: medenko ()

RejZoR ::

RQ1250 je eden najboljših rotacijskih brivnikov (če ne celo najboljši).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

medenko ::

RejZoR ::

Men osebno so ti SensoTouch 2D brezvezni. SensoTouch 3D, kadarkoli, odlični brivniki. Ampak ti 2D modeli pa so nekje vmes in niso ne tič ne miš. Je sicer mal bolj ergonomski za držat ampak men niso všeč. Raje nekaj iz AquaTouch/PowerTouch serije...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ScumbagSteve ::

No evo da še jaz čorav spadem. Razmišljam o nakupu brivnika ker sem precej sit že tistega klasičnega britja ter časa ki gre za to. Kupiti imam namen philipsov RQ1250.

Ne zanima me toliko brivnik (ker sem že dosti prebral), ampak bolj druga stvar: kako se s to zadevo sploh briti? Je potrebna pena/gel? Kako je z "zarezami"? Je še sploh mogoče, da se ob normalnem britju urežeš kot pri običnih britvicah? Sedaj uporabljam tisti wilkinson quattro in so britvice precej drage. Tak da če me zdrži par let bom glih na istem kar se tiče cenovno gledano...
Scumbag Štefko

RejZoR ::

Briješ se na suho. Sicer so eni modeli, ki podpirajo tud peno in gel ampak to ponavad gor piše (npr AquaTec pri Philipsu).

Je pa tehnika zelo odvisna od kože in brade, tko da moraš to sam ugotovit.

Kar pa se tiče ureznin, ne, tega tle ni. Dobiš lahko rdečo kožo, lahko se pojavi tud kri ampak v pikicah in to je to. Edino kjer se lahko grdo urežeš je pri foil sistemih, torej mrežica, ko se preluknja in bo oscilacijsko rezilo podrgnilo po koži. Tisto pa ni fajn.

Je pa RQ1250 med najboljšimi brivniki, tko da razočaran skoraj sigurno ne boš, boš pa pač rabim mal časa, da se privadiš in pogruntaš kaj teb najbolj odgovarja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TheJack ::

Jaz mam RQ1250 in sem zadovoljen. Bom pa ponovno poudaril tisto, kar bi po moje moral vedeti vsak, ki prehaja z britvic na brivnik: brivnik najbolje deluje, če se briješ vsak dan, ali pa vsaj vsak drugi dan (to je sicer odvisno od tega, kako hitro ti rastejo dlake). Če se misliš briti 1x na teden, ostani pri britvicah. Nič ne rečem, RQ1250 brez težav obrije tudi daljše dlake, ampak to potem traja dlje kot z britvico. Smoter brivnika je IMO v tem, da vsako (drugo) jutro/večer parkrat potegneš po obrazu in si cel teden lepo obrit. Hitro, brez močenja, pene in kompliciranja.
Bonis nocet, qui malis parcit.

bigbada ::

Mogoče je bedno vprašanje sam vseen. Po prsih imam malce dlak.. Pač ni glih enakomerno.. Ampak tko "štrli" ven.. Zdaj me pa zanima, če si to obrijem ali bo potem še več dlak zraslo?? Kaj priporočate? Da bi pa pustil pa malo čudno zgleda...

RejZoR ::

To o hitrejši rasti je en navaden mit. Dlake ne bojo rasle hitreje, samo ko rastejo naravno so lepo speljane iz konice proti korenini in so navidezno tanjše.

Ko pa ti dlako odbriješ pa je njen konec debel, ker si jo odrezal pri korenini. Ko raste ta debel del potiska naprej in navidezno deluje kot da je dlak več oz so gostejše. V resnici pa je to samo optična prevara so to speak. Dlak imaš povsem enako, samo bolj so opazne. To je to.

Idealno je da se dlake izruva, torej vosek oz epilacija. Boleče ampak dolgotrajno in ko dlake zrastejo so navidezno redkejše...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ScumbagSteve ::

No sem 2 dni nazaj kupil RQ1250 in se včeraj zvečer obril: za prvo britje in mojo nerodnost sem zadovoljen, sicer ni perfektno (tako kot z britvico), ampak da dobim malo prakse bo lažje. Sem se pa bril na suho in si na rahlo razdražil kožo (+ da je že bila razdražena od celodnevne vročine, stresa, švica itd). Bom v naslednjih par britjih probal še z gelom in še tudi parkrat z suhim britjem.

Mogoče je bedno vprašanje sam vseen. Po prsih imam malce dlak.. Pač ni glih enakomerno.. Ampak tko "štrli" ven.. Zdaj me pa zanima, če si to obrijem ali bo potem še več dlak zraslo?? Kaj priporočate? Da bi pa pustil pa malo čudno zgleda...


Jaz sem za take zadeve kupil brivnik za lase in je opravljeno hitro in učinkovito :) je v precej namenov uporaben :)
Scumbag Štefko

Zgodovina sprememb…

AlienRex ::

Remington R6150 samo danes 17.7.2013 v akciji 70€ z vključeno dostavo http://www.bigbang.si/moski-brivniki/r6...
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

BALAST ::

V eLeclercu je bil že pred meseci pod 60€...
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Boobiz ::

Ma kdo kake izkušnje z urejevalniki za nosne dlačice? Sej vem da so pocen in da je lahko praktično za enkratno uporabo, pa vendar..
I'm drunk, what's your excuse?

RejZoR ::

Remington NE3350 Duo je fajn, ker ima rotacijskega in comb nastavek + nastavki za obrvi v dveh dolžinah, edino stikalo za vklop je mal glupo, ker je istočasno tud pokrovček za baterijo in če preveč zasukaš se odpre. Tisti samo z rotacijskim pa niso priporočljivi, ker je že več folka potarnalo, da cukajo. Je pa možno, da cuka samo če imaš v nosu mega dlake, to pa ne vem...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mat xxl ::

Katetri brivnik naj naj naj svetujete tipa mBraun ne Philips , čim boljšega, sedaj imam Braun 9595 , ki pa mu dobesedno razpada glava....., kako top zamenjavo priporočate ?

RejZoR ::

Braun Series 5 oz Series 7.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mat xxl ::

Ja saj sedaj sem imel že serijo 7 enega prvih modelov. Bom morda glede na cene delov najprej servis obiskal, ker vidim, na Ebayu, da se vse dele dobi sorazmerno ugodno.

GrimReaper ::

Remington NE3350 Duo je fajn, ker ima rotacijskega in comb nastavek

Ravno tega imam doma že dve leti pa ga razen prvič nisem uporabljal. Vem da mi nekaj ni blo všeč. Moram še enkrat probat.
Zdej sem si jih kar na roko pulil, tiste ki so bolj zadaj sploh nič ne bolijo če jih izpuliš, zrastejo pa tud več kot 1cm. Bolj so problem tiste spredaj, te pa itak lahko z navadnim brivnikom dosežeš.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

TheJack ::

Jaz sem nekaj časa nazaj (glej prejšnje poste) kupil philipsov rotacijski brivnik (RQ1250), pa moram reči, da mi je žal, da nisem raje kupil Braun 7. Nič ni narobe s philipsom, dobro brije, samo kontrole nad britjem se mi zdi da je premalo. Rotacijski brivnik pač prisloniš k obrazu in delaš krožne gibe. Kaj dosti več od tega ne moreš. Če kakšno dlako spusti, je pač treba iti s trimmerjem nanjo. Se mi zdi, da bi imel s foil shaverjem večjo kontrolo. Poleg tega lahko, če se ne motim, pri Braunu hkrati uporabljaš foil in trimmer.
Bonis nocet, qui malis parcit.

RejZoR ::

Jezst se sploh ne brijem s krožnimi gibi, ker je to še najmanj učinkovita metoda imo (vsaj pri moji bradi, če smo že pri tem). Sam najraje brijem nasprotno od rasti dlak in vlečem v ravnih linijah in pobira zelo lepo, praktično v enem potegu odreže dlake do kože, pa sem bolj lene sorte in imam dostikrat daljšo brado (par mm).

To s krožnimi gibi sem probal, pa se 3/4 časa glava samo vozi po dlakah, pobira pa realno samo ko gre brivnik v smeti nasproti od rasti dlak.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TheJack ::

Zanimivo. Ker jaz sem bral (v navodilih in na internetu), da z rotacijskim brivnikom briješ v krožnih gibih. Bom probal še tvojo metodo. Upam ,da bo potem hitreje. Hvala za namig.
Bonis nocet, qui malis parcit.

mat xxl ::

Zanimivo, poročam, da se za serijo Braun 7 dobi tudi pri nas pri Ježku v Črnučah Lj. večino rezervnih delov, nekateri zelo, nekateri malo manj ugodno. Mrežice so dražje, kot na Ebayu, rezervni deli pa se mi zdi, da so zelo ugodni . Sam sem imel, kar nekaj stvari polomljenih od strižnika dlak, do zaklepa .... in ja imajo rezervne dele in ja tudi servis, kjer vam popravijo, če sami niste vešči.

RejZoR ::

Ježek je uradni serviser za Braun in Remington. Tko da ja, verjetno bo imel ogromno rezervnih delov hehe ;) Btw, mrežice in rezila (običajno combi pack) za Braun dobiš tud v Merkurju.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

theBill ::

Če kdo išče dober poceni brivnik Philips:
http://www.bolha.com/lepota-in-zdravje/...

gimnazija123 ::

Kateri brivnik od teh treh bi se mi najbolj splačal? Zanima me, če si mi splača dati zraven teh 30€ in kupiti malo boljšega, nasploh pa me zanima, če je to z hlajenjem zgolj neka marketinška fora ali je dejansko kaj boljše, ker imam zelo občutljivo kožo.
http://www.bigbang.si/moski-brivniki/se...
http://www.bigbang.si/moski-brivniki/co...
http://oskarveliki.si/braun-series-5-50...

Okapi ::

Za take so najboljši Philipsi z Niveino kremo.
http://www.amazon.co.uk/Philips-Coolski...

Hayabusa ::

RejZoR je izjavil:

Ježek je uradni serviser za Braun in Remington. Tko da ja, verjetno bo imel ogromno rezervnih delov hehe ;) Btw, mrežice in rezila (običajno combi pack) za Braun dobiš tud v Merkurju.

Samo stran od Brauna in njihov predragih drek mrežic, jaz sem na Braunu "series 3 contour 5875" za 120e dal skupno gledano (kupljen l.2008, takrat draga in kao zelo dobra roba) že več za mrežice in rezila kot je sam brivnik stal ;((.
Mrežica 20e, mrežica+rezilo 32e.

Kako je glede tega s Philipsi in njihovimi tremi krožnimi rezili ?
http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_...
http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

fantasycamp ::



A se to še uporablja, je res preveč zahtevno za nekoga ki ni brivec?

Hayabusa ::

Če bi se rad močno porezal zelo priporočam.

49106 ::

Se, ampak je lahko dražji od najdražjega brivnika.

http://www.shaving-shack.com/blog/james...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Matija82 ::

A se pri nas da kje dobit nastavke za urejanje brade ? "Beard Styler - precision trimmer"

http://www.computeruniverse.net/en/prod...

Rabil bi za RQ1250.

theBill ::

Čist na hitro, mogoče se kje dobi še ceneje
http://www.ceneje.si/lepota-in-zdravje/...

Matija82 ::

Conrad nima več, razprodano.

fanboy555 ::

Kupujem brivnik do 110€, kaj najbolj priporočate?
Izbira: http://www.mimovrste.com/artikel/345000...
ali
http://www.mimovrste.com/artikel/345000...
oz. vaš predlog.

RejZoR ::

Tile RQ1145 men niso dobri. Izgled je od SensoTouch 3D, ampak glava pa je navadna. Pa še ful glasni so.

Zdele ima Philips dobre iz Power Touch serije, model PT877 za 84,99 EUR v Merkurju.
http://www.merkur.si/aparati/brivniki-i...

Oz če hočeš tako obliko definitivno glej SensoTouch 3D (ta, ki ga gledaš ti je SensoTouch 2D), tisti pravi polno fleksibilni.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

fanboy555 ::

Kaj pa tale: http://www.bigbang.si/moski-brivniki/se... ?
Braun ima vračilo kupnine, tako da bi probal.
Ali so tisti s tremi glavami boljši?

RejZoR ::

Ti s trojno glavo so fajn če se ne briješ redno, ker ima na sredini rezilo za daljše dlake. Pa lepše se prilagaja krivinam obraza, ker se 3 rezila neodvisno premikajo. Pa brez skrbi ga lahko sprobaš zdele, ko imajo to akcijo. Če ti res ne odgovarja pa ti Braun direktno vrne kupnino.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

simnov ::

Mene pa zanima kje je kakšen serviser za philips brivnike izven garancije kakšen email.

RejZoR ::

Prešeren Servis na Litijski al pa Eltus na Tbilisijski, Vič. To sta uradna servisa za Philips.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

fanboy555 ::

A kdo ve kateri se je najbolje odrezal na tem testu:
http://www.zps.si/nega-sport-zdravje/ko... ?

Buggy ::

Jaz bi vprasal (RejZoR) ali se dobi kaksen kvaliteten samostojen striznik/prirezovalnik, saj se ne brijem na gladko z glavo brivnika, ampak uporabljam pri Braunu tisti dodaten prirezovalnik, ki se ga lahko naknadno dvigne. Sedaj se je nosilec po letih uporabe zlomil in bi rabil izkljucno nekaj, kar bi mi nadomestilo to funkcijo. Kaksen nasvet?

simnov ::

Evo tale Prešeren servis tako prijaznih ljudi pa še ne.

RejZoR ::

Buggy je izjavil:

Jaz bi vprasal (RejZoR) ali se dobi kaksen kvaliteten samostojen striznik/prirezovalnik, saj se ne brijem na gladko z glavo brivnika, ampak uporabljam pri Braunu tisti dodaten prirezovalnik, ki se ga lahko naknadno dvigne. Sedaj se je nosilec po letih uporabe zlomil in bi rabil izkljucno nekaj, kar bi mi nadomestilo to funkcijo. Kaksen nasvet?


Tole sicer ni najbolj moje področje, ampak takih samostojnih naprav je vbistvu zelo malo. Remington je imel nek hair/beard trimmer, ampak je imel za moje pojme prevelike zobe na glavi strižnika. Vsaj ko sem jezst probal krajšat svojo brado so mi taki en drek pobrali.

Me pa je navdušil Philips QS6140:
http://www.merkur.si/aparati/brivniki-i...

3 glave, grobi trimmer, na drugi strani fini trimmer in če aparat povsem zavrtiš naokoli imaš še mrežico, da obrije na gladko. Edina težava zna bit cena, ki je kar visoka, če ne rabiš ostalih nastavkov.

Opcija sta potem še Remington PG 6030 Edge in Remington MB 4030 Contour, ampak ti za ta dva definitivno priporočam, da si greš osebno ogledat kako veliki so zobčki na glavi. Naj bi bila bolj za fina dela z brado in lasmi ampak vseeno.

simnov je izjavil:

Evo tale Prešeren servis tako prijaznih ljudi pa še ne.


Sarkastično ali resno? :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

simnov ::

Resno

RejZoR ::

Men so tud ok, praktično vse reklamacije pošiljamo k njim. Razen tisto kar roma direktno na NTT.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
««
3 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri električni brivnik??

Oddelek: Kaj kupiti
3115853 (8529) janezvalva
»

S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42698063 (45516) šernk
»

Kater brivnik oz. tip: Braun ali Philips?

Oddelek: Loža
189846 (4181) McMallar
»

Kakšen brivnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
4513565 (8095) smile-
»

Brivnik

Oddelek: Loža
4610505 (7104) matmel

Več podobnih tem