Forum » Loža » VHS Problem - Obup
VHS Problem - Obup
alf__ ::
Že dlje časa iščem 3 VHS kasete (kekci) ampak brez uspeha. Vse 3 mam na DVDju vendar jih moram nekako presneti na VHS. Iščem torej nekoga ki ima vse 3 videokasete kekca ali pa ki bi mi znal presneti iz DVD na VHS!
Prosim za pomoč sem že čist obupan...
Prosim za pomoč sem že čist obupan...
Opkow ::
Sicer resitve za tvoj problem nimam, vendar se mi poraja vprasanje, zakaj moras na vsak nacin predvajat na VHS predvajalniku.
Hiter pogled na ceneje.si mi je dal podatek, da za cca 25 eur dobis v BigBangu DVD predvajalnik.
Hiter pogled na ceneje.si mi je dal podatek, da za cca 25 eur dobis v BigBangu DVD predvajalnik.
mastah ::
ce imas doma dvd player in vhs to sam naredis brez problema, dej da se dvd predvaja na tv, vhs pa nej ti snema kar je trenutno na tv pa je
MrBrdo ::
Ja tako, v VHS rekorder povežeš iz DVD predvajalnika tisti rdeč in bel kabel (za zvok), ter rumen (VHS) ali S-Video. Potem pa enostavno predvajaš film na DVDju in snemaš na VHS rekorderju.
Če nimaš DVD predvajalnika, potem lahko iz računalnika povežeš iz TV out (ponavadi S-Video) v VHS rekorder in iz zvočne kartice rabiš poseben kabel ki je na eni strani 3,5mm jack, na drugi pa rdeč/bel cinch. Potem pa isto, na računalniku predvajaš, na VHS pa snemaš. Ne moreš pa tega naredit hitreje kot je dolg film (npr. snemal boš 90 min).
Najboljše je pa da si kupiš DVD predvajalnik če ga nimaš, ker je tudi DVD medij bolj obstojen kot pa VHS... Tako da ne boš nič zamudil, če ne boš imel na VHS.
Če nimaš DVD predvajalnika, potem lahko iz računalnika povežeš iz TV out (ponavadi S-Video) v VHS rekorder in iz zvočne kartice rabiš poseben kabel ki je na eni strani 3,5mm jack, na drugi pa rdeč/bel cinch. Potem pa isto, na računalniku predvajaš, na VHS pa snemaš. Ne moreš pa tega naredit hitreje kot je dolg film (npr. snemal boš 90 min).
Najboljše je pa da si kupiš DVD predvajalnik če ga nimaš, ker je tudi DVD medij bolj obstojen kot pa VHS... Tako da ne boš nič zamudil, če ne boš imel na VHS.
MrBrdo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrBrdo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VHS z eno ali več glavamiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1916 (1144) | andrej007 |
» | VHS dokončno umrlOddelek: Novice / Ostale najave | 5489 (3349) | PrimozR |
» | Kako posneti film iz digitalne kamere?Oddelek: Zvok in slika | 5527 (4355) | m1h4 |
» | Z VHS na DVDOddelek: Zvok in slika | 2225 (2037) | billgates |
» | DVD+VHSOddelek: Zvok in slika | 1544 (1479) | Yossarian |