» »

SDI overlay - tekst na video

SDI overlay - tekst na video

domix ::

Zanima me kako bi na mešalni mizi Datavideo SE-800 http://www.datavideo.info/en/Mixer%20-%... spravil gor text iz računalika da bi potem ta tekst bil videl na output sliki npr. spodaj na spodnjem robu slike? a je kakšna poceni rešitev preko teh priklopov ko ima miza, ali je potrebno kupit kakšno drago sdi overlay kartico?

Ali če obstaja kak overlay program recimo tako http://www.broadcaststore.com/store/mod...

Lp
  • spremenil: domix ()

mrktngr ::

Kot sem na hitro pogledal na zgornji povezavi, ima mešalka vgrajene output / input priključke za zunanjo overlay kartico - verjetno se da priključiti tudi računalnik s kakim programom.
Druga zanimiva zadeva je vgrajena podpora chromakeyanju. Na en kanal (če ga ne potrebuješ) priključi osebni računalnik in na primer v Slikarju na zeleno ozadje v želen kot nekaj napiši in potem na mešalki za ta kanal vklopi chromakey, da odstraniš zeleno ozadje te "slike".

Ja ta opcijo sem tudi imel v mislih in mislim da bom kar preko tega probal. Vendar potem mora bit na računalniku narejeno v celozalsonki način saj potem računalik da ven celotno sliko oz velikost ko je vidna na monitorju.

mrktngr ::

Mislim, da ni potrebno. Nisem še poizkušal, nimam (še) mešalke - lahko pa ti preveriš. Za to moraš imeti v Mac (ali Hakcintosh) računalniku dve grafični kartici - eno "usmerjeno" v zaslon, drugo pa na mešalkin vhod. Potem preseneš CamTwist, naprednejši progrma za kreiranje spletne televizije, ki ti bo služil kot overlay naprava.
V programu kot ozadje določiš zeleno barvo in dodaš poljubno besedilo, ga oblikuješ in postaviš. Potem v meniju Tools > Full Screen izbereš tvojo "pomožno" grafično kartico in ta bo prikazovala output programa.
Potem slediš postopku iz prejšnjega posta. Chromakey efekt na kanal in napis ostane. :)

Če bo čas, bom programski del prikazal v videu. Mešalke, kot pravim, še nimam, zato ne morem prikazat. In še to: katere video mešalke priporočate? Za zvok so mi všeč Yamahine.

aha hvala za info bom probal ja. a za win mogoče ni kakšnega podobnega programa. glede mešalke je ta zdeva zdaj na novo kupljena, prej je bila ena stara mešala video miza ki je podpirala samo 2 inputa in med njima samo fade effect. Drugače pa je ta datavideo res dobra izbira. glede avdio mešalk pa trenutno delamo na m-audio projectmix i/o in pa na nekaj behringerovih majnših.če vas zanima imamo tudi to na prodaj http://www.bolha.com/oglas383659309/sne...

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup aktivnega zvočnika

Oddelek: Zvok in slika
153596 (2771) darkz
»

Uvajanje v Dj-anje elektronske glasbe

Oddelek: Sedem umetnosti
384726 (4228) Madara