» »

Wireless router problem

Wireless router problem

mcknme ::

Pozdrav!
Doma imamo 3 računalnike. Eden je povezan direktno prek lan kabla v naš t-2 router, v ta router pa imamo priključen še en Canyonov wireless router, prek katerega smo imeli do sedaj internet da ostala 2 računalnika.
Pred kratkim sem se odločil, da to brezžično omrežje zavarujem, da se bom lahko z njim povezal le s svojimi dvemi računalniki, ki nista v isti sobi kot t-2 router, torej da bom ob prvi povezavi z omrežjem moral vpisati username/password in to bi bilo to.
V pc sem vstavil inštalacijski cd za router in po navodilih v brskalnik lepo vpisal default wireless router ip. V tistem menuju sem šel pod security in najprej spremenil username in password za dostop do tega menija, ki je bilo še vedno default, kot ga dobiš z routerjem. Zatem sem šel pod meni, kjer upravljaš zaščito za dostop do wireless omrežja prek routerja in nastavil zaščito WPA. Tam me je vprašalo za nek radius ip in pa radius password. Vnesel sem default router ip in pa nastavil password. Nato je pisalo, da se omrežje resetira in čez 30sekund je vse skupaj padlo dol. Internet na obeh računalnik je nehal delovati, delal je le še na prvem, ki je povezan direktno v t-2 router. Na enem izmed računalnikov (win7) me je ob povezovanju z wireless networkom spraševalo za username in password. Vnesel sem vse možne variante, stare in nove, a ni nobena prava. Na drugem (winxp) mi je samo prekinilo povezavo, ko se poskušam povezati samo piše validating identity, sploh me ne vpraša po usernamu/passwordu. Nato sem v brskalnik na računalniku kjer internet še dela, poskušal vpisati default wireless router ip, da bi v meniju izklopil zaščito, pa mi tega sploh noče več odpret. Piše da strani ne najde.
Kaj sem narobe storil oz. kaj naj storim? Ali lahko kako resetiram wireless router, da bi to zaščito zbrisalo in mi zopet dovolilo povezati se z obemi pcji? Hvala že vnaprej!

Primož
  • spremenil: mcknme ()

x.sci ::

Verjetno si izbral wpa-enterprise ali kaj podobnega. Povezi se lepo s kablom na router in nastavi zascito na wpa-psk/wpa-home/wpa-preshared ter password. Ce rabis vpisovat radius ip, ne bo prav.

Edit: Pa racunalnik s kablom rabis povezat na enega od lan portov canyon routerja, ne na t-2 router (ko bos gornje opravil, das lahko nazaj, ceprav je verjetno bolje, da so vsi racunalniki na netu prek canyona).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: x.sci ()

mcknme ::

Porihtano! Najlepše hvala za pomoč!:) Obkljukan sem imel nek ''Use 802.xx authentication key'', to sem odkljukal in težava je odpravljena. Lp Primož

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013655 (3001) verto
»

wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514773 (4275) BorutK-73
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

7418719 (11656) Hayabusa
»

IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111

195040 (4243) CyberDuck
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952099 (23849) simone

Več podobnih tem