Forum » Pomoč in nasveti » lučka na tipkovnici
lučka na tipkovnici
DMX ::
A mi lahko prosim poveste, zakaj mi po izklopu računalnika še vedno gorijo lučke na tipkovnici (caps lock, num lock,...)
hvala
hvala
Duhec ::
Zato ker imaš nekje v Cmos nastavitvah biosa določeno, da se pc lahko štarta tudi preko tipkovnice ali s klikom miške in ne samo na tipko za vklop.
Osn.plošča (in določene komponente) so še vedno pod napetostjo, dokler ni iztaknjen 220V kabel ali prekinjen s kakim stikalom na razdelilcu ali zadaj na samem napajalniku, če ga ima.
Osn.plošča (in določene komponente) so še vedno pod napetostjo, dokler ni iztaknjen 220V kabel ali prekinjen s kakim stikalom na razdelilcu ali zadaj na samem napajalniku, če ga ima.
5er--> ::
Lahko pa imaš kje na matični jumper, s katerim določiš ali naj periferija še dobiva tok po tem, ko je pc ugasnjen. Poglej v navodila matične plošče.
St235 ::
Glede na opisano imaš USB tipkovnico in nekateri USB priključki ostanejo pod napestostjo tudi ko je mašina izklopljena. Kot ti je bilo že svetovano preglej nastavitve v BIOSu. Lahko pa tudi probaš z drugim USB vhodom. NA mojem compu imata elektriko ko je usnjen samo 2 od 6 vhodov.
LP
LP
DMX ::
res je...imam USB tipkovnico in bom jo probal vtaknit v kak drug USB...nisem pa v BIOSu nič spreminjal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB tipkovnica in miška delata samo v BIOS-uOddelek: Pomoč in nasveti | 1794 (1370) | butec |
» | Ne morem v BIOSOddelek: Pomoč in nasveti | 1628 (1349) | nitramcek |
» | Matična plošča in usb 2.0?Oddelek: Strojna oprema | 2414 (1880) | itsmeanthony |
» | ah ja=)well help me for crying out loud=)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1331 (1328) | BigWhale |
» | No Keyboard detected pri vklopuOddelek: Pomoč in nasveti | 2570 (2570) | k4vz0024 |