» »

škrtanje ventilatorja v prenosniku

škrtanje ventilatorja v prenosniku

milwal ::

Dragi mojstri :-),

Sem ponosen lastnik dell vostro, podobnega temu , samo malo švohnejši je.

Ventilator (95% sem, da je ventilator), spušča čudne zvoke pri delovanju... hitreje ko deluje (film ipd.) hitreje šibajo tudi dodatni zvoki. Zvoki na moč spominjajo na to, kot da bi se recimo kakšna žička dotikala ventilatorja, ko bi se ta vrtel.
Ventilator ima luknje za zrak na levi strani ob spoju z ekranom, in neposredno pod ventilatorjem. Leva luknja vroča , spodnja mrzla. med levo luknjo in vetrnico so nekakšna rebrca - nimam pojma, kaj je to. A je še kak ventilator kje? nimam pojma.

Na začetku je bilo tako, da če je bila tipkovnica rahlo privzdignjena, škrtanja ni bilo. Potem je bilo potrebna, da je tipkovnica skoraj navpično (ležiš v postelji, kolena pokrčena, laptop na stegnih... in blaga tišina :-)). Sedaj je čisto vseeno, kako je lap top obrnjen, škrtanje ne preneha. S časom sem se na vseskupaj celo navadil - dela namreč normalno. Zgodilo se mi je da se mi je dvakrat ugasnil, ko mi je bilo res doglčas in sem nabijal neke igrice do onemoglosti.

Ne bodi len sem razšraufal laptop do te mere, da sem lahko z rokami prišel do lopatic vetrnice - in vse čisto kot solza. Zato sumim, da je morda ležaj, spoj, kjer je vetrnica pritrjena na motorček (al karkoli) tisti, ki nonstop trobezlja. Nisem toliko mojster, da bi to šel razstavljat. Ali je lahko kaj drugega?

Ali je smiselno to peljat na servis, kupovat kak rezervni del itd?

A se mi splača kupiti "podvozje" - te nesrečne hladilnike, ki imajo ventilatorje, in bo potem manj tega prasketanja? hudič je tok glasen, da je prav nerodno ga vzet na kakšno predavanje in podobno - bi bil moteč element. Ali so ti podstavki - hladilniki kaj tišji, ali še vedno preglasni?

Uporabljam ga 90% za tipkanje v wordu in surfanje po internetu... občasno kak film ali you tube, za igrice pa moram imeti rees hudo preveč časa, in nič volje za resno delo.

Hvala za odgovore.

Pyr0Beast ::

Očistiti je potrebno celoten hladilnik. Dokler ne razdreš popolnoma ne veš, kako zapacan je. Pa mimogrede menjaš še pasto.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

milwal ::

Nimam jajc :-)

Kok drago me stane, da teh jajc nimam?

je bolje met jajca, pa kar bo, bo? (laptop ni vreden več kot 250 evrov no way)

Bolje imeti jajca in si najti PDF od proizvajalca v katerem piše vse to.

mikimisek ::

Imam podoben problem, vendar bi ga ze zdavnaj razdrl, ce bi nasel navodila za uporabo...
Mogoce mi zna kdo pomagat. Laptop: toshiba satellite a210
Enostavno vzamem dol tipkovnico in zgornjo stranico. Potem pa je nemogoce priti do hladilnika, kaj sele do ventilatorja. Da bi pa maticno dol dajal za en hladilnik pa nevem, ce je res treba...

jimmy69 ::

Spodnjo stran odvijačiš, ne rabiš it skoz tipkovnico, hladilniki in ventilatorji so na spodnji strani matične. A pri ženski greš tut skoz rit, da prideš do lule? :))

Karen ::

Ne, gre skozi usta....

Kaki odgovori, ko bi vsaj nekdo to pobrisal.

Tošibe znajo včasih biti zafrknjene in jih je potrebno _popolnoma_ razstaviti, da prideš do procesorja, vključujoč ekran, spodnji del in tipkovnico.

SimplTech ::

@mikimisek: Mogoče si lahko iz slik na tej strani kaj pomagaš (poglej vse 4 strani). Klik

mikimisek ::

S te strani sem sploh nasel nacin, kako ga odpreti, ker mi najprej niti na misel ni prislo, da bi sel z zgornje strani. Problem nastane potem, saj se ventilatorja ne da enostavno vzeti proc. Zato sem upal na kaksna podrobna navodila pa nisem nikjer nasel. Za nekatere druge prenosnike vem, da obstaja, samo je vsak drugacen in si ne morem veliko pomagat.
Ce ne bo slo drugace, pa vse dol in upat da bo slo nazaj skupaj...

Dejancek ::

Prinesi k meni na servis, da pogledam.

Če te zanima se mi oglasi na ZS.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje prenosnika (čiščenje)

Oddelek: Strojna oprema
204663 (3552) Invictus
»

Čiščenje prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
183096 (2515) _koki_
»

HP uredil težave s pregrevanjem tiskalnikov, izvorni problem ostaja

Oddelek: Novice / Varnost
287864 (6284) techfreak :)
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
337219 (6495) Stupo
»

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575908 (4634) venetu

Več podobnih tem