» »

4870x2 problem

4870x2 problem

ViperR ::

Imam grficno kartico SAPPHIRE 4870x2. Imam tudi vodni blok EK in vse skupaj je vodno hlajeno. Sedaj se mi pa računalnik noče bootat, na grafični pa ne sveti nobena rdeča lučka.

Grfična stara okoli 8 mesecev, in je do sedaj super delala z občasnimi problemi, ki pa sem jih rešil tako a sem kdja pa kdaj zatisnil vijake na vodnem hlajenju. Najprej so se mi začeli pojavljat kvadratki, potem se je ekran zaprl ostalo pa je delalo(z rendi se se se vedno pogovarjal po skype). Ko sem resetiral comp se ni hotelo več bootat, potem sem privil vijake in se je vžgal pa se je zgodilo nekaj takega:



Mogoce kdo ve kako resiti zadevo, ali je kaj pokvarjeno in če lako uveljavim garncijo(glde na to da sem sam dal gor vodno hlajenje)?
  • spremenil: KoMar- ()

particle ::

Verjetno je bil slab stik med blokom in procom, pa se je enkrat preveč pregrel. In šel po gobe.

ViperR ::

Garancija je možna ali kak servis?

alibabar ::

Za začetek poiskusi odmontirati vodni blok, očistiti kartico, namazati na novo termalno pasto in ga ponovno namestiti (po navodilu, ki si ga dobil zraven bloka) in poročaj.

ViperR ::

Sem ze enkrat odmontiral in dal novo pasto pa vse.. potem je 1h delalo ampak je gorela rdeča lučka d7(pomen no power gpu 2) potem pa spet isti postopek dokler se ni hotelo vec bootat. Po forumih sem bral, da je nekaj z vijaki narobe, vendar nikjer ne pise neke resitve, ki bi ucinkovala. Sem se malo poigral z vijaki, tako da sem vse ven vzel potem sem pa samo tista 2 pri 2 jedru privil pa so lucke ugasnile, sam bootat se pa se zmeri noce:s Ce graficno kartico malo premikam(tko mal tresem) ali pa premikam napajanje se uzgejo rdece lucke za, da ni napajanja ali pa da je pregrevanje in zacne piskat. Enako začne grafa piskat ce odvijem vijake bliu 2 jedra(ki drzijo vodno hlajenje seveda). Sem pa z to grafo ze na zacetku ko sem comp kupil in ga sestavil imel podobne probleme), ki pa sem ji rešil in mi je sedaj skoraj 1 leto kar vredu delalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ViperR ()

alibabar ::

Če niti to ni pomagalo, zmontiraj nazaj original hladilnik in če tudi potem ne bo delovala, jo odnesi v servis (uveljavi garancijo), ker je očitno s kartico nekaj narobe (tam pa po možnosti ne omenjaj vodnega bloka in ostalih podrobnosti).

particle ::

Si bom sposodil temo.

Imam Sapphire 4870x2, in pred priblizno pol leta sem nanjo namestil arctic cooling accelero xtreme 4870x2. Problem je, ker ima kartica po defaultu 1x8pin, in 1x6pinski prikluček. Podaljška, ki sta pa priložena pri hladilniku, sta pa 2x6pin..

Poleg tega sta še custom made za ta cooler, tako da ne morem priklopiti original kablov. ;((



Sicer karta deluje ok, ampak se mi GPU2 ne navije na 3d frekvence ko sem v igri. Če ga poskusim ročno, mi pa bluescreena pc.

Kje bi lahko dal narediti take podaljške, da bi lahko imel normalno 8+6pin priklop?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10010442 (9094) joej970
»

Vodno hlajenje za PC: 5 Novih EK kompletov (140-215€)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61706 (1536) Dr_M
»

Izdelava vodnega bloka...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
152911 (2594) carjevic
»

[M-XXXX] Primerjalni test Radeona 4870

Oddelek: Strojna oprema
121764 (1524) DJ MartiNi
»

Vodno hlajen Radeon 8500 LE

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161307 (951) EX-B

Več podobnih tem