Forum » Operacijski sistemi » Instalacija freebsd
Instalacija freebsd
amaze646 ::
pozdravljeni
Sedaj mam na masini CentOS 5.2, rad pa bi namestil freebsd 8.0. Med instalacijo se pojavi napaka. Izberem standardno instalacijo (Standard), izberem A torej naj uporabi celi disk za freebsd, particije izberem A torej auto defaults opcijo naj sam nastavi particije. Potem pa v naslednjem koraku javi ERROR: Unable to write data to disk ad0. Kje bi lahko bil problem?
Hvala
Sedaj mam na masini CentOS 5.2, rad pa bi namestil freebsd 8.0. Med instalacijo se pojavi napaka. Izberem standardno instalacijo (Standard), izberem A torej naj uporabi celi disk za freebsd, particije izberem A torej auto defaults opcijo naj sam nastavi particije. Potem pa v naslednjem koraku javi ERROR: Unable to write data to disk ad0. Kje bi lahko bil problem?
Hvala
Ericssony ::
Poglej sem kjer imaš postopek namestitve korak-po-koraku.
Pa zapomni si, da GNU/Linux != FreeBSD
Pa zapomni si, da GNU/Linux != FreeBSD
Ericssony hvala za odgovor. Sem pogledal tvoj link in sledil navodilom korak za korakom a se vseeno dobim ERROR: Unable to write data to disk ad0. To, da pa Linux!=FreeBSD mi je jasno, ampak rad bi se spoznal z freebsdjem.
Ericssony ::
A to nameščaš na "virtualca"?
Vprašaj še strica Googla, če ima kdo še podoben problem pri namestitvi ali pa začni z FreeBSD dokumentacijo.
Vprašaj še strica Googla, če ima kdo še podoben problem pri namestitvi ali pa začni z FreeBSD dokumentacijo.
Ericssony, ne ne namescam na virtualca. Stric google ne najde nic oprijemljivega, kar pa najde sem pa probal in ni uspeha. Mislil sem, da bi lahko bil disk kriv, sem probal se z drugim diskom, ista napaka. Diske sem seveda prej formatiral in izbrisal vse stare particije in potem ustvaril nove v postopku. Ampak vedno isto napako javi.
Help, anyone?
Help, anyone?
c0dehunter ::
Tudi mene zanima rešitev..
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kratek uvod v FreeBSD (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Operacijski sistemi | 65728 (29466) | Prospekt |
» | Prenos FreeBSD na večji disk ali Kako povečam /usr particijoOddelek: Operacijski sistemi | 1021 (929) | morko |
» | FreeBSD - nekaj newbie vprašanjOddelek: Operacijski sistemi | 1220 (1082) | ghaefb |
» | Operacijski sistemi[splosne izkusnje] (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6410 (5304) | LordWorm |
» | DUAL BOOT (WIN/UNIX)Oddelek: Operacijski sistemi | 1750 (1621) | andrej |