Forum » Programiranje » permutacija matrike v javi
permutacija matrike v javi
xsenon ::
zanima me če mi zna kdo pomagati kako naj napišem algoritem, ki mi bo izpisal vse možne permutacije matrike npr.
1 2 3
4 5 6
7 8 9
iz tega bi rad dobil vse možne permutacije brez ponavljanja.
1 2 3
4 5 6
7 8 9
iz tega bi rad dobil vse možne permutacije brez ponavljanja.
etpot - Exploit The Power Of Technology
DavidJ ::
Tebe zanima permutacijska matrika? Ali bi enostavno iz matrike, ki ima m*n elementov, naredil vse možne matrike, ki jih je (m*n)!? Če slednje potem zloži vse vrstice v eno samo vrstico, nato celo vrstico permutiraj in zopet razdeli na ustrezno število vrstic.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
tnx za idejo, sem uporabil tvojo idejo in je zadeva ql, vendar se težava pojavi ko hočem narediti zadevo za kvarat 4x4 ker se pojavi 16! permutacij to pa algoritem ne zdrži oz. je število permutacij res ogromno zato bi verjetno potreboval nek zelo optimiziran algoritem. A pozna kdo kaj tacga ki bi mi izračunalo 16! permutacij?
a je komu jasno zakaj meni pri izvajanju algoritma java porabi le 50% procesorske moči ostalih 50 pa idle? Imam na sumu da izkorišča samo eno jedro vendar mi ni jasno kako mu naj dopovem da naj uporabi vsaj 90%. OS je windows 7.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xsenon ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | program, ki ti najde vse kombinacije črk oz. številk, ki mu jih podaš (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 41826 (6518) | XyNOBvxWVJ |
» | [c++] nalogeOddelek: Programiranje | 6151 (4691) | technolog |
» | Algoritem za rešitev Rubikovih kock vseh velikostiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9177 (7532) | bMozart |
» | Matematika/Logika - teoretični pristopOddelek: Šola | 3633 (3356) | Tim Burton |
» | vaša sintaksa pri programiranju (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6938 (4741) | Thomas |