Forum » Programska oprema » Photoshop - hitrsot
Photoshop - hitrsot
dexterboy ::
Hojla!
Da me admini takoj na začetku ne ugnobijo; sem brskal, pa nisem našel kaj podobnega, ampak, če je kej že na forumu, prosim za link
Torej; prijatelj dnevno uporablja photoshop (CS3 ali 4, ne vem) za službo doma na PC-ju: gigabyte mamaplata, radeon 4000 grafična, 4 Gb rama, Win 7 instaliran (licenčni). Procesor je AMD, 45W dualcore brez L3 pomnilnika, ima zgolj L1 in L2 cache, hitrost sredice je 2.6 GHz. Pa mi pravi, kako se na iMAC-u njegovega znanca vse odvije bliskovito hitro, njemu pa, ko da kakšno od fukcij (najverjetneje še ostalo) na celi sliki, proc zabije do konca, čaka in čaka in traje in traje... dlje od Duracel baterij
Zanima me, glede na to, da jaz nisem z njim nikoli delal, ali bi mu nabava drugega proca z več jedri in L3 pomnilnikom kaj pomagala, ali je adobe preprosto bolj optimiziran za MAC OS, ali mora kakše extra dodatek instalirati, ali pa naj pusti tako kot je....?
Da me admini takoj na začetku ne ugnobijo; sem brskal, pa nisem našel kaj podobnega, ampak, če je kej že na forumu, prosim za link
Torej; prijatelj dnevno uporablja photoshop (CS3 ali 4, ne vem) za službo doma na PC-ju: gigabyte mamaplata, radeon 4000 grafična, 4 Gb rama, Win 7 instaliran (licenčni). Procesor je AMD, 45W dualcore brez L3 pomnilnika, ima zgolj L1 in L2 cache, hitrost sredice je 2.6 GHz. Pa mi pravi, kako se na iMAC-u njegovega znanca vse odvije bliskovito hitro, njemu pa, ko da kakšno od fukcij (najverjetneje še ostalo) na celi sliki, proc zabije do konca, čaka in čaka in traje in traje... dlje od Duracel baterij
Zanima me, glede na to, da jaz nisem z njim nikoli delal, ali bi mu nabava drugega proca z več jedri in L3 pomnilnikom kaj pomagala, ali je adobe preprosto bolj optimiziran za MAC OS, ali mora kakše extra dodatek instalirati, ali pa naj pusti tako kot je....?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
LapD ::
Probaj dve znani nastavitvi za "optimizacijo" :D:
Preferences -> Performance -> Cache Levels -> 1
Preferences -> File Handling -> Image Previews -> Never Save
Preferences -> Performance -> Cache Levels -> 1
Preferences -> File Handling -> Image Previews -> Never Save
web&motion designer
opeter ::
Dejansko so Adobovi programi v zadnjem času najbolj optimizirani za Windows okolje in Intelove procesorje. Kako bo s CS5 pa bomo videli.
Tudi za Maca obljubljajo 64-bitno podporo, celotna zadeva naj bi bila na novo napisana v Cocoi. Pustimo se presenetiti.
Tudi za Maca obljubljajo 64-bitno podporo, celotna zadeva naj bi bila na novo napisana v Cocoi. Pustimo se presenetiti.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Isotropic ::
ima tisti iMac slucajno nvidia 8xxx ali boljso graficno kartico? ce da, potem je tam hitreje zato, ker PS izkorisca CUDA.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | i5 ali i7 procesor ??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12730 (11835) | SuperVeloce |
⊘ | iMac i7 27" SSD ali PC + 27" monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13065 (11186) | jazbec |
» | Apple iMac. Ali se izplaca?Oddelek: Kaj kupiti | 4218 (3116) | Matty |
» | Novosti iz tovarne jabolk (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 8541 (5940) | borchi |
» | Leopard proti Visti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17231 (12959) | opeter |