» »

Slovenija ima talent 2010

Slovenija ima talent 2010

bluefish ::

No, tudi če so našli "talent", bo jasen znak o tem viden že kmalu - kot je povedal Branko, jutri je nov dan.

BALAST ::

Očitno še niste spremljali resničnostnih showov na pop-u. Še vedno do sedaj so bile mučke z glasovi. Rezultata še nikoli niso transparentno pokazali na krožniku. Z takimi zadevami se manipulira enako kot z srečno linijo. V glavnem vse je pod kotrolo in rezultat je lahko kakršen koli, samo da ustreza višjim interesom.


+1

Glede da je to ustaljen šov na TV ekranih po celem svetu, je presenečenje še toliko večje. To bodo mediji poslali naokoli, da se čim prej znebijo grenkega priokusa na EUROSONGU.
RTV Slovenija : POP TV
-------------0:1

Smrekar1 ::

imagodei je izjavil:


Jah, jaz sem gledal "TALENTA", ja, ne vem pa, kaj si ti za eno oddajo? V tej oddaji, ki sem jo gledal jaz, iščejo talent. Kaj pa v vaši?

Če govoriva o Slovenija ima talent, Lina dejansko je hud talent. Pri 7 letih odpeti v roku 7 dni dve tako zahtevni pesmi... A ste resni?! A res želite primerjat 7-letno deklico, ki ima za sabo nekaj deset ur učenja petja, z neko 17-letnico, ki (pol)profesionalno nastopa že vsaj nekaj let?


Aja, pardon, nisem vedel, da zdaj govoriš o talentu. Prej si namreč govoril (-a/-o) o tem, kako bi lahko mala učila druge pevce. Mi je pa zelo žal, ampak talenta se po definiciji ne da učiti. Fail. =)

Mala sicer dobro poje, ampak zmage si pač ni zaslužila, niti ni dobro zanjo, da je zmagala. Drugi pevci so bili občutno boljši, da plesnih skupin niti ne omenjam.

Edino, v čemer se strinjam s tabo je pa to, da je Fanika Križaj težko fušala. To, kar je pa iz njenih ust prihajalo, pa - žal - ni bilo za finale. Trema gor ali dol. Kamot bi se oglasili X-i od žirije.


Eh, Fanika si niti ni zaslužila finala. Že v polfinalu jo je Boštjan krepko šišal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Smrekar1 ::

dzinks63 je izjavil:

Očitno še niste spremljali resničnostnih showov na pop-u. Še vedno do sedaj so bile mučke z glasovi. Rezultata še nikoli niso transparentno pokazali na krožniku. Z takimi zadevami se manipulira enako kot z srečno linijo. V glavnem vse je pod kotrolo in rezultat je lahko kakršen koli, samo da ustreza višjim interesom.


Mah ne, dvomim da so naprej dali Lino. Zakaj bi pa jo? Male se ne bo dalo niti dobro tržiti, morda za kak album, to bo pa tudi za vrsto let vse, morda tudi za vedno vse.
Če bi naprej dali katerega izmed komercialno zanimivih pevcev bi se strinjal, da je kaj takega možno. Ampak niso - rezultat je okvirno najslabši možen za vse udeležene. Še žirija sploh ni imela kakšnih pametnih besed za Lino.

fosil ::

Mah ne, dvomim da so naprej dali Lino. Zakaj bi pa jo?

Ne pravim sicer da so zadevo sami zrihtal, ampak tale zmaga jim vsekakor zelo ustreza.
Sej ni v interesu poptv-ja da sedaj promovira nekega pevca ali pa skupino. V sloveniji od tega ni nekih velikih zaslužkov.

V njihovem interesu je čim večja reklama in čim več gledalcev in s to zmago so si to brez dvoma zagotovil. Na tak način so pritegnil tudi publiko ki sicer ne gleda resničnostnih šovov (stare mame in podobno), ki bodo sedaj zvesto spremljali tudi bodoče talente in morda še kak drug resničnostni šov. Najpomembnejša stvar na televiziji je namreč gledanost.
Tako je!

dzinks63 ::

Nekaj iz foruma 24h:
Več kot 10 minut glasovanja nisem mogla dati glas za Alena. Jutri kličem na POP TV in zahtevam, naj mi kdo to obrazloži. Sem razočarana.

imagodei ::

Smrekar1> "Aja, pardon, nisem vedel, da zdaj govoriš o talentu. Prej si namreč govoril (-a/-o) o tem, kako bi lahko mala učila druge pevce. Mi je pa zelo žal, ampak talenta se po definiciji ne da učiti. Fail. =)"

Uh, oh... Mal preveč dlakocepiš, včasih ni dobro. :\ Tamala bi kamot lahko šolala marsikoga. Očitno je biser, očitno pa rabi še nekaj brušenja, da bo zasijala s polnim bleskom. Če se ne bo naveličala petja in bo prizadevno obiskovala ure petja, si lahko prepričan, da bo v roku nekaj mesecev (! ja, mesecev, ne let) odpela še kakšno težjo pesem brez večjih napak.


Smrekar> "Mala sicer dobro poje, ampak zmage si pač ni zaslužila, niti ni dobro zanjo, da je zmagala. Drugi pevci so bili občutno boljši, da plesnih skupin niti ne omenjam."

Omejujoč se zgolj na talent, si je zmago zaslužila. PERIOD. Ravno tako, kot bi si jo zaslužil morda še Peter Vode (spet predvsem zaradi rosnih let) in Alen Vesel. In v nasprotju z Majo Keuc (preveč profesionalna) in Sanja Pesan (ji je parkrat orenk zmanjkalo moči).

Se pa tudi jaz strinjam, da ni dobro zanjo, da je zmagala v tako odmevni oddaji. Upajmo, da so njeni starši dovolj "brihtni", da jo bodo ustrezno zavarovali pred požrešnim svetom.

Ampak ne zdaj iz te konzervativnosti špilat neko užaljenost. Ne moremo se hecat, no... Če "ne bi smela zmagat, zato ker to ni dobro zanjo", to še ne pomeni, da "si ne zasuži zmage". Lina tudi približno ni naredila toliko napak, kot ji jih želite pripisati nekateri. Predvsem se zavedajte, da je mala pri 7 letih odpela 3 izjemno zahtevne komade tako dobro, kot jih verjetno ne bo nihče od nas na tem forumu v življenju; tako dobro, kot jih zagotovo ne zapoje 99,99% Slovenije in zagotovo tako dobro, kot jih 75% slovenskim izvajalcem ne uspe spravit iz sebe nikoli v svoji karieri. (20% procentom mogoče šele po kakih 3 mesecih napornih vaj.)


Smrekar1> "Eh, Fanika si niti ni zaslužila finala. V polfinalu jo je Boštjan krepko šišal."

Točno tako. Saj če pobrskaš nazaj, sem se jaz s tem povsem strinjal.
- Hoc est qui sumus -

imallears ::

Nekaj iz foruma 24h:

Več kot 10 minut glasovanja nisem mogla dati glas za Alena. Jutri kličem na POP TV in zahtevam, naj mi kdo to obrazloži. Sem razočarana.


no shit, ko pregorijo linije

Sims ::

@imago +1
Alen me je zelo presenetil. Lepo je odpel. Imel sem dva simpatizerja. Jodlarko in Alena :D Lina pa je res nekaj posebnega.


Sims

kmetek ::

Upam, da Maji uspe kak CD kljub ne-zmagi.

Vajenc ::

IMO ... Maja ni zbrala dobro pesem za finale, Alen je odpel brez napak in še več, Peter ni zbral dobro pesem za finale, Fanika ... boga, plesne skupine so bile odlične, še posebej so me impresionirali Dunking Devils, Tina Drole in Sanja Polšak sta bile dovolj kvalitetne, Lina pa je prekosila sama sebe, tako po petju kot po nastopu in odzivu na zmago. Preskočila je par stopničk, pa kaj potem. Nekateri imajo težave že, če zmagajo na šolskem tekmovanju, spet drugih pa ne zmede niti kaj večjega od Talenta.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

globoko grlo ::

živ!

Men se e pa zdel pri tej tamali, da so ji umetno dodal nek echo oz. nekaj podobnega, al ima res tak glas?

cyber_killer ::

Mala je definitivno nadarjena. Nevem zakaj taka fovšija. Poglejte Mozart-a, ki je pri 5-ih letih že pisal prve skladbe, zakaj potem ta Lina nebi uspela??

Poleg petja ima tudi obnašanje na zelo odraslem nivoju glede na njena leta. Znala je odgovort na vsako vprašanje od tistih dveh, ki sta poskušala biti smešna. Tko da ji kar privoščim. Starša naj tamalo usmerjata naprej v glasbo in ji s tistimi 50tisočaki pomagata ustvariti kariero.

jest10 ::

cyber_killer je izjavil:

Mala je definitivno nadarjena. Nevem zakaj taka fovšija. Poglejte Mozart-a, ki je pri 5-ih letih že pisal prve skladbe, zakaj potem ta Lina nebi uspela??


Oprosti, ampak v vsaki malo večji pevski skupini v vrtcu se najde kakšna, ki ji z lahkoto konkurira.
Jasno drugo vprašanje pa je, kako bi se take obnesle pred publiko. Tukaj pa se je Lina za svoja leta dobro držala

zee ::

Mala ni nadarjena in fuša, da je kar kaj.

Se pa vidi, da ima Slovenija talent za izbirat ne-talente.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bluefish ::

@imagodei: če bi resnično želeli izbirati talent (človek, ki do sedaj še ni javno nastopal niti v beznici in se skriva v kopalnici ali kleti), potem definitivno ne bi zbrali toliko potencialnih kandidatov.

Sploh pa je pojem talent v tem showu najbrž napačno pojmovan. Zakaj ocenjevati le naraven talen za petje, ples,... ko pa je potrebno tudi znati nastopiti in se ne prestopati po odru, kvaliteta petja gor ali dol.

Je pa petje že samo po sebi nek talent - videli smo kar nekaj kandidatov, ki se že x let učijo solo petja, pa so bolj obupni kot tista, ki jo je mož pregnal iz kopalnice. Če ima torej nekdo posluh, glas,... kanček teorije ali pa kak nastop v lokalnem društvu ni slab in ne vem, zakaj bi na take nastopajoče gledali postrani.

Skratka, Lina morda ustrezna temu, da ima nek potencial. Definitivno pa je to tudi vse. Medtem ko bi (verjetno tudi bo) večina ostalih finalistov lahko nemudoma pričela s čim bolj resnim, pa bo pri njej potrebno čakati še precej let - če je seveda pred tem ne bo vse skupaj minilo oz. bodo imeli starši nerealna pričakovanja.

Hardstyle ::

Ko sta jo vprašala kaj bo naredila z denarjem, je rekla da bo organizirala dobrodelni koncert. We will wait and see.

imagodei ::

@blueFish,

ne bi govoril o tem, kako primeren kandidat je Lina in o načinu izbiranja. Sem že izrazil svoje mnenje o tem. Gre za komercialno oddajo, katere namen je prinesti denar producentom, zato se glasuje po telefonu. Ja, Lina ni komercialno zanimiva oz. verjetno precej manj, kot kdo od drugih finalistov; ampak to organizatorjev ne zanima. Če bi jih, bi izbrali drugačno vrsto glasovanja, izbiro z žirijo ali kaj drugega. Niti ne bi govoril o tem, kako pravilno ali nepravilno je pojmovan pojem talent, o tem sem že tudi govoril in povedal par ostrih.

Mimo tega pa: Dejstvo je, da je deklica talentirana in da je za svojih 7 let odpela komad na nenormalno visokem nivoju. Kdor si tega ne more priznati, je očitno ali zaplankan fanboy od katerega drugega finalista, ali pa nima pojma o posluhu. No, obstaja še nekaj možnosti, npr. da je nacionalist, pa ga moti dekličin priimek, ali pa je na delu spet tista klasična slovenska, da nič, kar zraste v Sloveniji, ne more biti dobro.


@jest10,
Lina ima zelo verjetno kakšno konkurenco v Sloveniji. Tudi med svojimi vrstniki, definitivno. V "vsaki pevski skupini v vrtcu" pa se takšnega talenta ne najde.


zee> "Mala ni nadarjena in fuša, da je kar kaj."

Tle maš link na youtube posnetek njenega nastopa. Lahko poveš, na kateri sekundi posnetka fuša? :D Da vidimo, če res tako dobro slišiš, kot se hvališ. ;)

Hint: Lina definitvno zafuša, ne samo enkrat... >:D Ampak, če ne vidite preko teh občasnih napakic, ste pač butci, plain&simple. Nihče od nastopajočih pevcev na tem šovu pri 7 letih ne bi bil sposoben spraviti iz sebe takšne pesmi s tako malo napakami.
- Hoc est qui sumus -

D3m ::

Čaki, da pride v puberteto. Bo pela, kot Borat xD
Tako, da je najbolj za založnike in agente, da jo izkoristijo že sedaj.
|HP EliteBook|R5 6650U|

jest10 ::

imagodei je izjavil:


Tle maš link na youtube posnetek njenega nastopa. Lahko poveš, na kateri sekundi posnetka fuša? :D Da vidimo, če res tako dobro slišiš, kot se hvališ. ;)

Če smo že pri tem-pri večini prehodov in v višino jo tudi zmanjka:P

Keyser Soze ::

D3m je izjavil:

Čaki, da pride v puberteto. Bo pela, kot Borat xD

E, true.

Na žalost. Treba je samo it preko "simpatične punčke". Pa pridemo IMO do rezultata, da ne seže nad povprečje. Počakat, pa bomo vidl, če bo tole nova Staša Zidan (al kaj je že?).
OM, F, G!

imagodei ::

jest10> "Če smo že pri tem-pri večini prehodov in v višino jo tudi zmanjka"

Aha, se mi je zdelo... Samo prazno nabijanje. ;)
- Hoc est qui sumus -

jest10 ::

imagodei je izjavil:

jest10> "Če smo že pri tem-pri večini prehodov in v višino jo tudi zmanjka"

Aha, se mi je zdelo... Samo prazno nabijanje. ;)

Ok prav imaš. Zapela je perfektno. Jupiii vsi se skrijte pred njo:D

mgermo ::

Me Lina mal na to spominja

klik

imagodei ::

jest10> "Ok prav imaš. Zapela je perfektno. Jupiii vsi se skrijte pred njo"

A si samo funkcionalno nepismen, ali tudi sicer? Jasno sem napisal:
Lina definitvno zafuša, ne samo enkrat...


Ni pela perfektno, ampak ne moreš pa primerjat jabolk in hrušk. Deklica ima nešolan glas, stara je 7 let, for crying out loud. To ni isto, kot če Maja Keuc z leti vadbe odpoje brez vseh napak. Ne moreš od 7-letnice zahtevat enako, kot od 17-letnice! Konec koncev, če bi na Talent kot gostja prišla pet Alenka Gotar, bi bilo vse, kar je manj od near-perfect, zanič.

Še enkrat, pustimo nesmiselnost načina izbire kandidatov in vprašanje, ali bo Lina zmogla pritiske. Dejstvo je, da se tukaj mnenje publike gotovo strinja z mnenjem stroke: Lina je pevsko izredno talentirana. Ker delam z otroki (trenersko), mi je mogoče lažje zastopit, da od 7-letnika ne moreš pričakovat enako, kot od 17-letnika. In se mi je mogoče lažje distancirat ter videti TALENT, čeprav je neizbrušen. Tako kot zelo talentirani 10-letni nogometaš na igrišču ne more konkurirati 25-letnemu igralcu 3. lige, tako Lina ne more konkurirat Maji Keuc ali pa Alenu Veselu. Ima pa TALENT, da oba preraste.


jest10> "pri večini prehodov in v višino jo tudi zmanjka"

To je znak nešolanega glasu, ne pa manjka talenta.
- Hoc est qui sumus -

dzinks63 ::

Pevski talent Lina sigurno ima, o tem ni dvoma. Ima pa še nekaj drugega, je sigurno nadpovprečno inteligentna. Za vsak nov nastop se je morala dobesedno napiflati angleško besedilo, katerega najbrž sploh ne razume, razen če ji je kdo vse skupaj prevedel ali raztolmačil v slovenščino, kar pa ne pomeni da je potem lahko. Naj se kdorkoli sproba naučiti neko pesem v arabščini, japonščini, xx... in bo videl kako je to problem že za odraslega, kaj šele za 7 letnega otroka. Tukaj se ne gre za pesmico ringa-raja katero otročički prepevajo. Tukaj se gre za fenomen, je pač nebrušen diamant, kateri bo v prihodnje zasijal z kristalno čistostjo ali pa se bo preprosto zdrobil v prah, vse to bo pokazal čas.

galu ::

Daj mi 30 dni, in ti najdem 20 takih deklic v Sloveniji, ki bi znale to tako zapet. Male deklice imajo neverjetno stabilen in visok glas, in tega se ona tudi zaveda. Zato je izbrala (/so ji izbrali) pesmi kjer so vključeni najvišji glasovi in čim manj nizkih. Kakorhitro pa se je pesem 'znižala', pa so napake kar letele.
Samo petje me ni preveč 'fasciniralo', bolj me je to, da je vseeno tako dobro odpela pred tako veliko množico. In TO je 7 letnega otroka najtežje.
Tako to gre.

dejanslo ::

dzinks63, a še nisi slišal, da mlajši kot si, lažje se učiš? Tako, čisto mimogrede, ker pač izpostavljaš :)

Sicer pa, fantje dajte imagodei-ju mir - dejstvo je, da si ne more drugače priznati, ker je ali zaplankan fanboy ali nima pojma o posluhu. No, obstaja še nekaj možnosti, o katerih pa ne bi zdaj tu :))

imagodei, tvoji odgovori so prav Golobičevski. Zanaliziraj jih sam in podaj ostro mnenje. Napiši noto.
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dejanslo ()

gzibret ::

imago> Tle maš link na youtube posnetek njenega nastopa. Lahko poveš, na kateri sekundi posnetka fuša? Da vidimo, če res tako dobro slišiš, kot se hvališ.


42, 49, 52, 59, 1:05, 1:19 itd itd... Pa sploh še nismo prišli do težavnega dela. Kasneje nisem zapisoval več sekund, brezveze, ampak v višino jo zelo zelo zmanjka.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Looney ::

Linki na posnetek ne delajo.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

gzibret ::

fixed
Vse je za neki dobr!

jizzer ::

imagodei je izjavil:

jest10> "Če smo že pri tem-pri večini prehodov in v višino jo tudi zmanjka"

Aha, se mi je zdelo... Samo prazno nabijanje. ;)


Očitno sam ti to prazno anbnijaš neke...Sem opazil sam in to je potrdila oseba ki se na glasbo pozna (pač pogovarjali smo se o talentih eno drugo tretjo pa to...

D3m je izjavil:

Čaki, da pride v puberteto. Bo pela, kot Borat xD
Tako, da je najbolj za založnike in agente, da jo izkoristijo že sedaj.


True, True!!!

cyber_killer je izjavil:

Mala je definitivno nadarjena. Nevem zakaj taka fovšija. Poglejte Mozart-a, ki je pri 5-ih letih že pisal prve skladbe, zakaj potem ta Lina nebi uspela??

Poleg petja ima tudi obnašanje na zelo odraslem nivoju glede na njena leta. Znala je odgovort na vsako vprašanje od tistih dveh, ki sta poskušala biti smešna. Tko da ji kar privoščim. Starša naj tamalo usmerjata naprej v glasbo in ji s tistimi 50tisočaki pomagata ustvariti kariero.


Verjameš al ne tudi jaz bi se jih naučil na pamet pri 7 letih :)

Povzetek... Mala ni kriva nič... Krivi so starši... Moj otrok ma do 10 leta da hodi ob 9 spat... Razvajeno ko hudič :)

Pa lep pozdrav!

imagodei ::

gzibret> "42, 49, 52, 59, 1:05, 1:19 itd itd... Pa sploh še nismo prišli do težavnega dela."

OMG, no... Od začetka ji je na omenjenih sekundah res parkrat obupno sfalilo, ampak, kot sem napisal:
Za hip je nekajkrat zgrešila je nekaj not, pa je hitro popravila.


Ampak OK, vsaj nekdo, ki se je dejansko lotil poslušat, njen nastop in iskat napake, ne pa, da govori nekaj napamet. Problem tega iskanja je pa, da če greš iskat, boš našel. Ne samo pri Lini in pri Faniki, ampak tudi pri Alenu ali Sanji.

Dejstvo je, da se osredotočate na napačen problem. Punčka ima nešolan glas, poje tuje, zelo zahtevne komade... Če bi pela od Heidi Naš kuža, bi ga verjetno v nulo zadela. Tle pa od 7-letnice zahtevate, da se je v roku npr. 3 mesecev naučila 3 tuje, zelo zahtevne pesmi. Med drugo in tretjo je minil en teden!


gzibret> "Kasneje nisem zapisoval več sekund, brezveze, ampak v višino jo zelo zelo zmanjka. "

Madona, no - kje? Na 3:17 ji zmanjka? Zelo zelo? A isti posnetek poslušava? Še enkrat, jasno, da ji zmanjka in da je njena pesem polna drobnih napak, če jih iščeš z lupo. Stara je 7 let.


DaChampR> "Daj mi 30 dni, in ti najdem 20 takih deklic v Sloveniji, ki bi znale to tako zapet. Male deklice imajo neverjetno stabilen in visok glas, in tega se ona tudi zaveda. Zato je izbrala (/so ji izbrali) pesmi kjer so vključeni najvišji glasovi in čim manj nizkih. Kakorhitro pa se je pesem 'znižala', pa so napake kar letele."

Krohot! Kar loti se. Danes smo 7.6., prosim, da do 7.7. objaviš posnetke 20 deklic, ki bodo odpele pesem od Celine Dion takole.

Pa, a ti resno trdiš, da takole zapet ni poseben talent, ampak da s takšnim glasom in tako natančno znajo zapeti praktično vse 7-letnice brez treniranega glasu?


@dejanslo: je zmanjkalo argumentov, ane? >:D


majeric10> "Očitno sam ti to prazno anbnijaš neke...Sem opazil sam in to je potrdila oseba ki se na glasbo pozna (pač pogovarjali smo se o talentih eno drugo tretjo pa to..."

Kaj točno ste se pa pogovarjali? ;)


majeric10> "Verjameš al ne tudi jaz bi se jih naučil na pamet pri 7 letih :)"

Ne verjamem. Ali po domače: bi se ti kurca. ;)
- Hoc est qui sumus -

gzibret ::

imago - no sej, saj vsi vemo, koliko je stara. Glede na njena leta - svaka ji čast. Napisal sem pa repliko zgolj kot odgovor na določena namigovanja, da ima deklica perfekten posluh.
Vse je za neki dobr!

nekikr ::

Perfektnega nima nihče, ker to ne obstaja. Ima pa zelo dobrega. Bistveno boljšega, kot večina drugih ljudi.

galu ::

Krohot! Kar loti se. Danes smo 7.6., prosim, da do 7.7. objaviš posnetke 20 deklic, ki bodo odpele pesem od Celine Dion takole.

Pa, a ti resno trdiš, da takole zapet ni poseben talent, ampak da s takšnim glasom in tako natančno znajo zapeti praktično vse 7-letnice brez treniranega glasu?


A ti pa veš?;)
Še enkrat si preberi celoten moj post, pa boš potem mogoče vedel za kaj se sploh gre pri tej povedi.
Tako to gre.

imagodei ::

@DaChampR,

potem praviš, da se ne boš lotil tega podviga? Iskanja 20 deklic, ki takole zapojejo komad od Celine Dion v roku enega meseca?
- Hoc est qui sumus -

inferno666 ::

Jaz sem bolj, kot dekličin talent, videl talent njenih straršev.

Da si tolk prfuk.., da 7 letni deklici uničiš življenje, moraš biti zelo talentiran.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Tle pa od 7-letnice zahtevate, da se je v roku npr. 3 mesecev naučila 3 tuje, zelo zahtevne pesmi. Med drugo in tretjo je minil en teden!
Nihče tega ne zahteva, ker je to v prvi vrsti glavni problem vsega.

jizzer ::

majeric10> "Verjameš al ne tudi jaz bi se jih naučil na pamet pri 7 letih :)"

Ne verjamem. Ali po domače: bi se ti kurca.


Mišljeno je bilod a bi se naučil pri 7. letih kaj morem povedat v mikrofon ko me vprašata Vid pa Poles...Ker so itak vedli kaj bota barala... Tipično

Vajenc ::

Jaz sem bolj, kot dekličin talent, videl talent njenih straršev.
Da si tolk prfuk.., da 7 letni deklici uničiš življenje, moraš biti zelo talentiran.
Bolje, da bi jo dal tenis trenirat, ko ima že ravno glasbeni talent, ane?! Dejte se malo zamislit kaj govorite. V Sloveniji smo že imeli mlade zvezde s TV ekranov, ki niso postali narkomani. Še enkrat se ponavljam -> nekateri ljudje se zlomijo ob teži slave tudi kot odrasli ljudje, nekaterih pa to ne zmede niti pri šestih letih. In ni res, da tako talentirane deklice rastejo kot gobe po dežju.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Keyser Soze ::

Vajenc je izjavil:

...da tako talentirane deklice rastejo kot gobe po dežju.

Še vedno trdim, da ni talentirana. Besedilo je dobro priučeno, kar zmore marsikateri otrok. Samo petje pa žal, ni to to. Niti ne moreš poslušat tega. Ne zdržim do konca pesmi.:)

Ampak počakajmo do pubertete, pa bomo videli kaj bo. IMO nič.
OM, F, G!

Nikec3 ::

Kdor reče, da Slovenija nima talentov je idiot. Če se išče talente, je popolnoma zasluženo, da je zmagala Lina, saj je to talent, ki ga nekdo ima brez nekaj desetletji vaje. Sicer pa mislim, da toliko stari ne bi smeli nastopati, sploh pa ne zmagati, ker ji bo vse skupaj verjetno precej otežilo otroštvo.

In prosim ne govorit, da zmore to vsak drugi, ker ne.

Bananovec ::

Upam, da ne jemlete tega šova zares!
Tako ali tako pa v vsej oddaji oz. šovu ni bilo niti enega talenta!
Če hočete najti PRAVE talente, potrebujete pravo TELEVIJZIJO (in ne neki kvaziizdelek ala POP TV), pravo ODDAJO( in ne neki kvazimazi šov ala Slovenija ima talent) in PRAVE talente (in ne neke polizdelke iz narave ala "talenti")

In pa talent je tisti, ki gre delat neko stvar in mu ta tudi +90% uspe brez da bi karkoli vedel o njej.
Na kratko: Nekdo, ki v prvo zadovoljivo stori nekaj njemu neznanega.

Zgodovina sprememb…

galu ::

imagodei je izjavil:

@DaChampR,

potem praviš, da se ne boš lotil tega podviga? Iskanja 20 deklic, ki takole zapojejo komad od Celine Dion v roku enega meseca?


Če mi plačaš in daš pogoje potem seveda se bi.;)
Tako to gre.

imagodei ::

inferno666> "Da si tolk prfuk.., da 7 letni deklici uničiš življenje, moraš biti zelo talentiran. "

blueFish> "ker je to v prvi vrsti glavni problem vsega."

Po eni strani se strinjam, da so deklici naložili na glavo kar preveč. Po drugi strani pa... Hej... Dajmo se malo umirit. Sploh v Holivudu oz. filmski industriji nasploh imamo cel kup primerov, ki so se končali tragično - ali pa bi se lahko, pa se niso. Pa se nihče ne razburja, ko se v odmevnem filmu pojavi prikupen otrokec.

Vsi poznamo Macaulay Culkina (Sam doma) in kako je propadel, vmes pa imel še cel kup težav s policijo. Nihče ni zganjal vika in krika, ker so ga tako malega spustili pred filmske kamere.

Drew Barimore iz legendarnega E.T.-ja je še hujši primer... Lej, kako globoko lahko zabrede mlado bitje, ki ji slava stopi v glavo in je obkrožena z nesposobnimi, denarja željnimi starši ter grabežljivimi managerji...

River Phoenix (Stand by Me, The Mosquito Coast) se je pa kar overdose-al, tako zelo mu je zgleda slava stopila v glavo. Zanimivo sicer, da je njegov brat Joaquin Phoenix začel igrati pri mlajši starosti (10 let, Backwards: The Riddle of Dyslexia - še dobr, da imamo IMDB in Wikipedio), pa še danes živi in ima kar uspešno igralsko kariero.

Brad Renfro (The Client, Sleepers, Apt Pupil) je še en otroški zvezdnik, ki je končal življenje z iglo v roki. Mislim, le kako lahko otrokom dovolijo igrati v filmih! Otroci sploh ne sodijo pred TV kamere! Filme, v katerih nastopajo otroci kakorkoli drugače, kot zgolj statisti, je treba bojkotirat - da jim rešimo otroštvo, mladost in življenje! Vsak pravi borec za otrokove pravice bi to storil! Nič več slavnih otrok, njihovo življenje je preveč dragoceno!

Jonathan Brandis (Neverending Story II, It, Seaquest DSV) je pa sploh tragičen primer: pri 27-letih se je obesil, po tem, ko se je več let neuspešno spopadal z igralsko krizo - nikoli ni namreč dosegel igralskega uspeha iz otroških časov. Mislim, res bi bilo treba prepovedat otroke v filmih, ker jim očitno to uniči otroštvo. Zdaj, ko imamo dovolj razvito računalniško grafiko in animacijo, je treba otroke res samo še animirat v filmih! Glas naj jim pa posodijo ženske, pa malo se ga obdela z računalnikom in je to to. Save the children!

ANE?

Oh, wait!

Olsenove dvojčice, ki sta nastopali v izjemno popularni Full House praktično od rojstva dalje, sta danes dokaj normalni deklini. Kdo bi si mislil, da je kaj takega mogoče. Pa od rojstva so ju "zlorabljali" zlobni, slave željni starši in drugi grabežljivci.

Eliah Wood (Avalon, Forever Young, Deep Impact, Lord of the Rings in mnogi drugi), je začel igrati pri osmih letih (v Back to the Future II), pa je danes eden izmed najbolj normalnih v igralski industriji. Neverjetno, človek igra v Gospodarju prstanov, pa ga širša javnost sploh ne pozna. Nobenega škandala, da bi pisali o njem!

Daniel Radcliffe je navkljub nenormalni slavi, ki jo je doživel kot zvezda Harry Potter, spet izrazito normalna oseba, ki pozitivno izstopa iz showbusiness sredine. Podobno velja za ostala dva otroška igralca iz te zgodbe. Halo? Kje so zgodbe o aretacijah zaradi posesti mamil?!

Haley Joel Osment (Forrest Gump, The Sixth sense, A.I.) je očitno tudi zrasel v dokaj normalnega odraslega človeka.

Freddie Highmore (Finding Neverland, Charlie and the Chocolade factory, August Rush) je danes star 18 let in živi življenje brez škandalov. Kako je to možno? Hočemo njegove posnetke z iglo v roki! Saj vendar vemo, da se vsi mladi zvezdniki zafiksajo in/ali obesijo!

Podobno normalno otroštvo in prehod v zrelost so imeli tudi Sean Austin (Goonies, Rudy, Lord of the Rings), Joseph Mazzello (Jurassic Park, The River Wild), Robert J. Steinmiller Jr. (who the fuck is he? Well, another child actor who survived the molestation and atrocities of the showbusiness: Jack the Bear, Rudy)...


Ne bodimo preveč kritični, noben nima kristalne kugle. Če deklico petje zelo veseli, bi jo slej ko prej spoznali ob kaki drugi priložnosti, na kakem drugem odru. Če bodo starši pametni in če ne bodo na dekličino škodo želeli vsi okrog nje na brzino zaslužit, zna biti to zanjo lepa izkušnja.
- Hoc est qui sumus -

Furbo ::

Tamali ni nihče uničil ničesar, saj se je že ob začetku naslednjega showa, ne bo nihče več spomnil. Mislim, kdo pa še ve kdo je bil v raznih big brotherjih in podobnih zadevah ?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Okapi ::

da ima deklica perfekten posluh.
Čisto tako, mimogrede, popoln posluh še ne pomeni, da se pri petju ne moreš zmotit. Pomeni samo to, da veš, kje si se zmotil.

O.

Onlyx ::

imagodei je izjavil:

Omejujoč se zgolj na talent, si je zmago zaslužila. PERIOD. Ravno tako, kot bi si jo zaslužil morda še Peter Vode (spet predvsem zaradi rosnih let) in Alen Vesel.


Če je poanta vsega šova le talent, zakaj potem drugje po svetu ne izbirajo res talentirane ljudi (npr. vračanje predmetov skozi želodec,...)? Se pravi takih, ki se že rodijo z redkim in dih jemajočom talentom. Seveda zato, ker to ni tako zanimivo za ljudi ali pa je manj dobičkonosno; kar pa petje seveda je. In tega se ustvarjalci takega šova še kako zavedajo.

Alencica ::

lol @ ST

preseneča me, da intelektualci na ST ne dojamejo, da je talent količnik in ne absolut. Tisti, ki mislijo, da je Maja Keuc največja osmoljenka, so najbrž isti, ki hkrati govorijo, da Britney Spears ne zna peti.

Slovenija, dežela haterjev.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eminem v. Universal

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4411799 (8952) alphasaphir
»

Sodobnejša glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5211977 (10945) Jst
»

Eminem in ostala muzika

Oddelek: Sedem umetnosti
499922 (8587) Gladi
»

Eurosong/Evrovizija 2011 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22432453 (25910) mojsterleo
»

EMA 2011

Oddelek: Loža
385756 (4664) mojsterleo

Več podobnih tem