» »

Software za tiskalnik HP in Windows7

Software za tiskalnik HP in Windows7

zegi2 ::

Težava: imam tiskalnik HP D6160. Driverje in programe, ki so na priloženem CDju ne morem inštalirati v windows7, ker so za prestar OS (XP). Driver sem nato dobil na HPjevi strani, programov pa ne. Nekaj časa sem vseeno tiskal, nato pa mi je zmanjkalo ene od 6-ih barv. Zaradi manjkajočega programa nisem mogel ugotoviti, katera barva je pošla. Spet sem inštaliral XPje in driver s programi, ugotovil, katero barvo je treba kupiti in tiskalnik prikopil ponovno na windows7. Zamenjal sem kartušo, na tiskalniku pa še kar utripa lučka, ki opozarja, da je ena od barv pošla in tiskalnik ne tiska.
Pozna kdo rešitev?
  • spremenil: zegi2 ()

Enterprise ::

vse skupaj objava driverjov gre vsaj pri HP zelo počasi. Jaz sem imel enak problem, ker HP gonilniki oz. programi so zavrnjeni zaradi "napačnega OS". Rešitev je združljivostni način. Na install datoteko klikni z desno, daj lastnosti, klikni na kartico združljivost, obkljukaj zaženi združljivostni način in izberi za OS Windows XP SP3. Spodaj še obkljukaj, da naj ti program zažene kot skrbnik, potrdi z vredu in to je to . Inštalacija bi morala teči brez problemov.

Meni je delalo, povej če tebi tudi.

zegi2 ::

Hvala za odgovor.
Sem napravil, kot si rekel, vendar pride kmalu do naslednje težave. Kljub temu, da sem prijavljen kot administrator in sem to tudi označil kot si rekel, mi ne zažene instalacije in zahteva, da se prijavim kot administrator in poskusim ponovno.

Enterprise ::

Potem probaj odkljukat možnost zaženi kot skrbnik ker taki programi se tako ali tako namestijo in ne rabiš imeti vklopljeno .... če tudi sicer ne dela pritisni kombinacijo tipk CTRL+ALT+DEL pojdi v upravitelja opravil, procesi in zaključi proces explorer.exe. Namizje bo izginilo ti pa samo pojdi na kartico programi --> klikni novo opravilo vpiši explorer.exe .... stvar se spet postavi kot skrbnik.

energetik ::

Če imaš vsaj Sedmico professional, inštaliraj XP mode. Tam delajo vse USB naprave s polnimi driverji. Jaz imam na tak način inštaliran starejši Canon skener, ki na 7 64bit sploh ne deluje.
Prav tako pogledam koliko barve še ima DeskJet 5150 (ki sicer printa na Sedmici).

Enterprise ::

ne ... vse poskusi prej kot pa xp mode ... zadeva je dost šlampasta ker se ne da naštimat da ti ob zagonu avtomatsko pripne tiskalnik med virtualne USB naprave ... skratka xp mode je sicer uporaben ampak zamuden za uporabo ... probaj šeenkrat namestit brez da imaš obkljukano zaženi kot administrator. Ali pa poskusi z driverji ki jih (če jih) windows ponudi pod izbirne posodobitve v funkciji windows update.

zegi2 ::

Vse to sem poskusil, pa še zmeraj nič. Niti XP mode ne morem inštalirat. Mi ne podpira vizualizacije, ki je ne najdem niti nikjer v BIOSu. Sem poskusil še na prenosniku, ki nima niti dve leti, pa imam tudi tam identične težave. Sem poskusil še namestiti starejši Canonov scanner, pa tudi to ne gre. Se splača namestiti poleg Win7 še XP na drugo particijo, ali pa je to preveč problematično?

Spc ::

Inštaliraj XPje nazaj pa bo problem rešen.
Če pa si tako želiš 7ke (v kateri nič ne dela) pa si jo inštaliraj na en testni disk in jo uporabljaj samo za tisto kaj pač dela v 7ki.
To je to.
:)
 

bond007 ::

Ne rabiš VT podpore v procesorju za xp mode, čeprav MS tako trdi... Potegni si wmware in tam izberi xp mode profil in zadeva deluje tudi če nimaš VT podpore v procesorju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

zegi2 ::

bond007 a lahko kaj več poveš o vmware? Moram potem inštalirat še xp, ali kako ga izberem?

bond007 ::

Potegneš dol xp-mode iz microsoftove strani, potegnneš dol wmware, ga instaliraš in potem nalodaš xp mode profil. Sicer pa imaš tule navodila:
KLIK

Duhec ::

MS je nekaj časa nazaj objavil, da umika VT kot pogoj za XP mode.

Win7 - 32 bit:
http://www.microsoft.com/downloads/deta...

win7 - 64 bit:
http://www.microsoft.com/downloads/deta...

tomko030 ::

Zanimivo, jaz imam tiskalnik HP 5150, Win7 mi prepozna tiskalnik brez problema, inštaliral pa tudi nisem nobenega driverja, dočim, sem jih pri XP-jih moral.

energetik ::

Kdo pa je rekel, da 5150 ne dela na Win7? Deluje povsem OK z vrajenimi driverji, vendar samo osnovne funkcije. Ne moreš pa kalibrirati glav in pogledati koliko barve je še ostalo.

zegi2 ::

S pomočjo vmware pa deluje! Ja, saj je tiskalnik deloval že prej, ampak res samo osnovne funkcije, tako da nisem mogel ugotoviti, katero kartušo je potrebno zamenjati. Nerodna reč.
Spc ni res, da v 7-ki nič ne dela. Deluje čudovito (razen težava z hp-jevimi programi, ki se jim ne ljubi prirediti za 7-ko). Inštaliral sem si takoj prvo verzijo, ki je prišla ven in se je že tista pokazala kot odličen nadomestek za XP, ki se kmalu "zabaše" in upočasni. S 7-ko do sedaj teh težav nisem imel.
Hvala vsem za pomoč!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tiskalnik Canon

Oddelek: Pomoč in nasveti
8939 (695) lonewolf_
»

Sega Rally 2 Championship Windows 7 x64 SLO Problem

Oddelek: Igre
5891 (842) Cold1
»

Win 7 Home Edition & Xp mode

Oddelek: Operacijski sistemi
6914 (809) Enterprise
»

Windows 7; XP mode

Oddelek: Operacijski sistemi
81626 (1408) Enterprise
»

Windows 7 XP mode pripravljen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6610274 (8158) MrStein

Več podobnih tem