Forum » Pomoč in nasveti » Kako ustvariti wlan
Kako ustvariti wlan
Mare3 ::
Zanima me kaj potrebujem da bi imel doma wlan. Imam internet pri siol-u in njihov modem , na njem sem videl da piše tudi wlan na zadnji strani kjer so luknje za priključke, zanima me kaj morem kupiti da bom lahko ustvaril svojo wlan povezavo.
WamPIRe- ::
Najbrž ima modem zraven že antenco?
Pokliči na siol pa ti bodo zrihtali na daljavo (upam da gre tudi to!). Ali se poveži na modem (http://192.168.1.1 - up. ime in geslo - user:user)
Če modem nima antence potem moraš kupiti router oz. access point in ga priklopiti na enega od portov. Z nekaj nastavitvami ustvariš wlan omrežje.
Pokliči na siol pa ti bodo zrihtali na daljavo (upam da gre tudi to!). Ali se poveži na modem (http://192.168.1.1 - up. ime in geslo - user:user)
Če modem nima antence potem moraš kupiti router oz. access point in ga priklopiti na enega od portov. Z nekaj nastavitvami ustvariš wlan omrežje.
matejmesar ::
Ta modem (Prospero) ima podporo za wlan, vendar moraš dokupiti USB WLAN ključek, ki ga priključiš v USB port.
Ključek dobiš v telekomovi trgovini, cene pa ne vem. Zna bit, da se bolj splača kupit router z wlanom.
LPM
Ključek dobiš v telekomovi trgovini, cene pa ne vem. Zna bit, da se bolj splača kupit router z wlanom.
LPM
ToniT ::
USB Wlan ključki za te modeme niso najboljša rešitev. Sem že pri dveh srečnežih (ki imata optiko) moral dodati router z berzžičnim omrežjem, kar je veliko boljša rešitev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri povezavi brezžičnega usmerjevalnika s Siol modemomOddelek: Omrežja in internet | 3326 (3194) | Daniel |
» | ROUTER in signal (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8287 (7798) | Frenckie |
» | Brezžična mrežna karticaOddelek: Kaj kupiti | 3317 (2776) | Gapi |
» | Router za uporabo Xtremerja z žično povezavoOddelek: Zvok in slika | 3522 (2066) | libreus |
» | USB wireless ključkiOddelek: Omrežja in internet | 2651 (2355) | schurda |