Forum » Operacijski sistemi » Win7 - zaženi kot skrbnik
Win7 - zaženi kot skrbnik
PujsaPepa ::
Ne vem ali sem pomotoma jaz ali kdo drug KMplayerju nastavil da se naj vednjo zaganja kot skbnik -- poleg ikone se je pojavil tisti modrorumeni ščit.. in zdaj vedno ko ga (navaden user) zažene sprašuje po administartorskem geslu.
Kako odstranit to nevšečnost ?
Kako odstranit to nevšečnost ?
Real_Madrid ::
Naj mi nekdo razloži v čem je fora, da moram včasih zagnati kak program kot administrator, da lahko npr. posodobim program ali kaj podobnega?
V bistvu razumem čemu ta "funkcija, ampak ne razumem, zakaj moram zagnati program kot administrator, če pa sem v operacijski sistem že prijavljen kot administrator...
V bistvu razumem čemu ta "funkcija, ampak ne razumem, zakaj moram zagnati program kot administrator, če pa sem v operacijski sistem že prijavljen kot administrator...
Han ::
Pri Win7 načeloma ni razllike, pri 8, 8.1 in 10 pa je. Tudi če imaš skrbniški profil, so v novejših sistemih varovala, da ne moreš zagnat določenih namestitev oziroma programov brez te funkcije.
TakoNekako ::
Odpreš nadzorno ploščo, greš na Userje izbereš userja, Change user account control settings in znižaš stopnjo zaščite.
Iatromantis ::
Real_Madrid je izjavil:
Naj mi nekdo razloži v čem je fora, da moram včasih zagnati kak program kot administrator, da lahko npr. posodobim program ali kaj podobnega?
Človeška potrditev se zahteva zato, da se programi ne bi tiho 'silently' nameščali, brez tvoje odobitve... vsaj načeloma je to ideja te funkcionalnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Administratorske pravice uporabniku za eno igroOddelek: Operacijski sistemi | 2920 (2067) | Ribič |
» | 1152: error exctracting to the temporary locationOddelek: Pomoč in nasveti | 2902 (2579) | JOKER |
» | Nastavitve omrežja za telebaneOddelek: Omrežja in internet | 1634 (1180) | norcuron |
» | 0-day varnostna napaka v MS Word (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 13020 (9554) | MrStein |
» | Tipkovnica v w2kOddelek: Pomoč in nasveti | 989 (881) | andrej |