» »

problemi z monitorjem

problemi z monitorjem

whatever ::

Konfiguracija:
abit bh6
celeron 633@633
192 pc100 ram
voodoo 3 2000
monitor relisys 17" re768b

Pred par dnevi sem nabavu to plato - rabljeno - prej sem mel eno DFIjevo z apollo pro 133 čipovjem - in predvčerajšnjim me je prvič po štirih letih normalne uporabe začel zajebavat monitor. Sredi čisto casual surfanja po netu se je začel sam od sebe ugašat, potem ko sem ga uporabljal ene 12ur, če ne še več. Ugasnil se je, prižgal nazaj za 3 sekunde, spet ugasnil in tako naprej. Pol sem ga ugasnil in naslednji dan prižgal pa je delal normalno zato sem ga čez noč pustil prižganga in dans zjutri se je spet prižigal in ugašal kot nor. Iz omare sem prvleku še eno staro 386ko in prklopu gor monitor pa je bla situacija podobna - slika se je pojavila za sekundo le, ko sem prižgal monitor, pol se je ta spet sam od sebe prižigal in ugašal, le da vmes se slika sploh ni prikazala. Pol sem ga ugasnil za ene 20 minut in zdej spet dela povsem normalno. Disk je sformatiran, Windows 98 so gor na frišno inštalirani, driverji za monitor so tapravi, za grafo mam driverje zadnje uradne od 3dfxa, directx 8.1, kablu, ki gre iz monitorja v grafično, manjka samo en pin, resolucija je ista kot jo gonim že 4 leta - 800*600@100Hz. MOJE GLAVNO VPRAŠANJE PA JE, ČE JE MOŽNO DA JE SRANJE NARDILA MATIČNA? Vse ostalo sicer v redu dela & sistem je stabilen. Edin en sikajoč zvok gre iz kište, ki je najbolj očiten pri premikanju desnega drsnika v internet explorerju pa tud v igrah je prisoten. Sam fora je da je isto sikal iz kište že na abit bx6 plati, ki mi je nato crknila, sam to sikanje ni blo tak očitno&glasno kot zdej. No, zdej se je hudič spet začel ugašat tak da komi tole pišem, tak da se zjasnite prosim čimprej, sej ne vem al bi se jokal, jezil ali smejal.

losnah ::

Lahko, da je kriv kabel za monitor. Slab stik al pa kej tazga. Probj ga nest k frendu al pri njemu dela. Ce mu ne dela je nekaj narobe pri monitorju "Kabel". Ce pa pri njemu dela je pa nekaj narobe pri racunalniku.

whatever ::

Dvomim, da bi bil problem napajalni kabel za monitor, ki je btw vštekan direkt v štrom dozo in ne v napajalnik od kište. Ker monitor dela vredu tud po 12 ur skupi pol pa šele začne jamrat in se ugašat. Tud zdle dela vredu ker sem ga ugasnu za 5 minut ko se mi je ugašal med pisanjem prejšnjega posta. Bom pa probal za hec pr kolegu. Še zmeri pa mi ni jasno, od kod in zakaj sikanje. Mel sem že abit bx6, p2400 z original ventilatorjem, ter rivo tnt pa je blo to sikanje pri slidanju desnega drsnika v internet explorerju prisotno, čeprav v manjši meri kot zdej ko sika nonstop na bh6-ki. Napajalnik??? Sika pa 100% iz kište in ne iz monitorja, ker je isto tud če ga ugasnem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

whatever ::

Za sikanje iz kište je bil kriv napajalnik - z enim sposojenim je normalno delal. Zdej mam sicer še starga ker za novga ni dnarja. Probal sem dat drug napajani kabel za monitor pa še zmeri dela iste probleme tak da ni problem v kablu. Zdej bom probal še monitor vštekat v eno drugo vtičnco - zdej je prklopljen na razdelilc z 8 zasedenimi sloti - in pa prklopit na staro 386ko ki jo bom pustil laufat ene 12 ur, ker tolk časa monitor približno nuca, da mu začne sekat. Nasred dela se ugasne, pržge nazaj za 3 sekunde, se spet ugasne, pržge nazaj za 2,5 sekunde, se spet ugasne, pržge nazaj za 2 sekunde, .... dokler ne nastane na monitorju sama tema in slike sploh ne pokaže več, lučka pa sveti zeleno, kot da bi slika bila na monitorju. Pol ga seveda ugasnem in je pa zanimivo, da dlje kot ga pustim ugasnjenega, dlje traja preden mu naslednjič začne sekat (če ga ugasnem za 10 min mu bo začel sekat po 2 min, če ga ugasnem za pol ure čez ene 10 min, če za 12 ur bo pa par ur v redu delu). Ma kdo še kako idejo??? Naj ga pelem na servis - se bo dal sploh popravit? Sem že iskal po googlu pa ne najdem nič uporabnega;( . Razn enga modela ki mu je na podoben način zajebaval sonyjev monitor pa so mu na tech supportu rekl, da česa podobnega še niso vidl;(( :D . Turn off monitor sem pa dal zdej na never pa je še zmeri isto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

V-i-p ::

Sredi čisto casual surfanja po netu se je začel sam od sebe ugašat, potem ko sem ga uporabljal ene 12ur, če ne še več. Ugasnil se je, prižgal nazaj za 3 sekunde, spet ugasnil in tako naprej. Pol sem ga ugasnil in naslednji dan prižgal pa je delal normalno zato sem ga čez noč pustil prižganga in dans zjutri se je spet prižigal in ugašal kot nor


To kar si napisal, bo skoraj zagotovo tole: pač, monitor se vedno ko ga vžgeš začne segrevati, ko ga po 10ih urah ugasneš, se ohladi, drugi dan spet segreje in tako naprej par let. In seveda, po tolikem času razni stiki znotraj monitorja "popustijo" in zato ti, ko se začne segrevat, tudi slika začne mežikat. Isti problem sem imel sam. Popolnoma isti. Testiraj tako kot sem jaz. Za foro. Ko ti bo začel mežikat, če imaš možnost, v zgornje reže usmeri velik namizni ventilator, boš videl, kako bo spet začel delat kot urca. Samo ne za dolgo, kakšen teden, mesec pomaga. Potem sem ga nesel na en servis, so te stike na novo zalotali kar je bilo treba, plačal nekaj več kot jurja, in zdej lepo že eno leto služi svojemu namenu enmu kolegu...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

whatever ::

Fora je, da slika nič ne migeta ali kaj podobnega, kvaliteta slike je vseskozi enaka. Tud po 8ih urah ni nobene opazne razlike v kvaliteti slike ali da bi slika začela kej utripat,... Samo prižigat in ugašat se začne po cca 12h uporabe - kot da bi ga jst zmeri hitrej na knof ugašu in nazaj prižigu. Je pa res možno da je to zarad segrevanja. Bom probal z ventilatorjem, če ga bo kolega posodu. Hvala za nasvet.
Zgleda, da bomo res kmalu ugledali prve monitorje z ventilatorji gor.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

V-i-p ::

whatever: sej to sem mislil. Malo narobe sem napisal :8). Začne se prižigat in ugašat. Najprej redkeje, potem pa vedno pogosteje, do te mere, da še brat ne moreš več. Pa pri meni je nekaj pokljalo zraven, ko se je izklapljal in vklapljal. Sigurno bo to.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

whatever ::

Jp!!!:D Še preden ga je začel srat - ene 3 dni prej - se je ob avtomatičnem izklopu -ko sem mel naštiman da se ugasne po 15min idle - čul iz kište en tak glasen BONG, ki ga prej ni blo. Upam, da bo popravilo res pocen in da bo še dolg dober delu.:)

AngelOfDeath ::

daj provaj ga v drugo vtičnico dat (takšno ki nima povezave na isto varovalko )


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor se ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
211939 (1627) aaads
»

Ugašanje in prižiganje compa....

Oddelek: Pomoč in nasveti
111301 (913) kljukusa
»

"Mežikanje" monitorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
7867 (721) Pyr0Beast
»

pc dela, monitor "štrajka"

Oddelek: Pomoč in nasveti
51106 (1017) whatever
»

monitor stand by

Oddelek: Pomoč in nasveti
151505 (1381) branko_bm

Več podobnih tem