» »

računalnik ne najde diska

računalnik ne najde diska

tey007 ::

pozdravljeni. 2 dni se že ukvarjam s svojim računalnikom in nikakor ga ne morem prepričat, da bi zaznal disk. v nedeljo se je po zaustavitvi sistema lepo ugasnil, v ponedeljek pa se samo ni hotel prižgati. napisal je: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.
no včeraj mi ni hotel zaznat nič, danes smo prišli že do tega, da je zaznal DVD. kaj bi lahko bil problem? rame sem že sprobal, sem dal polovica ramov ven, pa je še vedno isto. disk bom jutri preveril pri frendu, če dela. kaj bi po vašem bil lahko tu problem? vse kar lahko delam, je to, da skačem gor in dol po biosu, in to je to. USB-ja tudi ne zazna. tako da je po mojem šla plata. kaj pa vi mislite?

LP

zee ::

Maticna plosca verjetno fuc.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

BALAST ::

nikakor ga ne morem prepričat

Še nam povej kakšne metode prepričevanja uporabljaš. :))

Lahko je kriv priključni kabel, disk ali DVD. Lahko je krivo tudi prenavijanje, pregrevanje, rja, fizične poškodbe itd...

tey007 ::

disk je kriv. disk je skurjen oz uničen. ne vem kaj ga je uničilo. vglavnem, ni mi jasno, kako oz zakaj disk upočasni nalaganje biosa iz nekaj s na 1 minuto?!

worxer ::

Js bom odpru to temo, ker men dela računalnik isto ... sumim disk, da se je uničo ... zgodilo se je danes, ko je fjst gremo in je med tem za hip zmankalo elektrike, računalnik je ponoviu zagon, nato sem ga ugasno na POWER tipko. ter izklopo iz elektrike. poznej sm hoto računalnik pržgat in se mi zdj dogaja isto kot @tey007.
js predvidevam d je disk se uniču, kaj vi pravite, mate kakšno idejo?

DeeCoy ::

če nimaš prenapetostne zaščite je LAHKO skurjeno karkoli. Odklopi disk, bootaj en live CD(Ubuntu) in preveri če tam vse dela. Če dela, potem je šel disk. če ne, bomo iskali naprej.

worxer ::

Evo še neki sm probavo na unem računalniki ... v BIOSI sm gledo kere diske mi zazna ... na unem, ko je sistem ga ne zazna, probo sm preklaplat na druge priklučke na matični pa to use drugo ... še vedno nč. Zato predvidevam d je disk fertik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Select proper boot device

Oddelek: Pomoč in nasveti
414946 (2975) arc-x
»

USB boot

Oddelek: Strojna oprema
229984 (9433) T-Majo
»