Forum » Omrežja in internet » Elektroniki pozivam vas na pomoc
Elektroniki pozivam vas na pomoc
amper ::
Imam problem povezan z ADSLjem. Namreč želim si povezati v svet z ADSL povezavo. Vendar kot je že znano neš Telekom brez ISDNja ne da ADSLja in tukaj nastane moj problem. Namreč doma imam analogno telefonsko centralo in nanjo priklopljen tudi hišni domofon. Ko pa sem se pri Telekomu pozanimal kako bi to mojo centralo lahko obdržal so mi odvrnili: "Imamo adapter za analogno linijo, ki stane 29 000 SIT vendar je to samo za en telefon ali fax. Če pa nanj priklopiš centralo pa kaj kmalu crkne." In pri reševanju problema sem se spomnil, da bi sam naredil tak adapter iz navadnega ISDN telefona in tolk močnega da bi delal še z to mojo centralo. Sedaj pa imam problem z izbiranjem številk. In me zanima če kdo ve kako bi naredil vezje ki bi mi dekodiralo piske v analognem telefonu, da bi se za vsako pritisnjeno številko vklopil svoj rele. Ali pa kakšen načrt za pretvornik iz analogne tipkovnice v ISDN tipkovnico. Če pa kdo ve za kakšen link ali forum o drugih elektronikih pa bi bil tudi hvaležen če mi ga napiše.
matic ::
pa si ti ziher da je to tak simpel!?
Drugace pa kupis isdn centralo z analognim izhodom.. jaz imam siemnsovo.. in pa analogno Panasonic... in imamo se vedno (tudi) analogne telfone po hisi za domofon in odpiranj vrat.. pa tudi klicat se da z njih.. centralo pa smo dobil v nevem katerem telkomovem paketu..
Lahko tudi z analognega telefona klicem katerokoli interno ISDN slusalko.. pa se kaj se najde!
Drugace pa kupis isdn centralo z analognim izhodom.. jaz imam siemnsovo.. in pa analogno Panasonic... in imamo se vedno (tudi) analogne telfone po hisi za domofon in odpiranj vrat.. pa tudi klicat se da z njih.. centralo pa smo dobil v nevem katerem telkomovem paketu..
Lahko tudi z analognega telefona klicem katerokoli interno ISDN slusalko.. pa se kaj se najde!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL + analogni telefonOddelek: Pomoč in nasveti | 2562 (2199) | oversc0re |
» | ADSL po analognih vodih?Oddelek: Omrežja in internet | 3075 (1978) | pivmik |
» | iz ISDN v ANALOGNO linijo - kako NAJCENEJE ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1731 (1569) | cekr |
» | Teličkovo nabijanje!Oddelek: Omrežja in internet | 2659 (1854) | madmitch |
» | ADSL brez ISDNOddelek: Omrežja in internet | 1489 (894) | perci |